Biografie

The September Issue

In 1983 gebeuren er een aantal bijzondere dingen in ons koude kikkerlandje. Zo wordt de allereerste cd op de Nederlandse markt
geïntroduceerd. Ook de bekendste ontvoering uit de Nederlandse geschiedenis vindt plaats in 1983: de Heineken ontvoering.

Maar voor mij persoonlijk is september 1983 de allerbelangrijkste maand dat jaar, want dan kom ik ter wereld. In het mooiste stadsie van het land: Utreg. Ik heb een prima jeugd, waarin bomen klimmen, Disney-films, schrijven, lezen en computeren mijn favoriete bezigheden zijn, aldus mijn vriendenboekje.

My First Sony & mijn eerste magazine

Het eerste magazine dat ik zelf maak, is Boekenwurmpie: een magazine met als covermodel een zelf getekende boekenwurm. Buurtkinderen kunnen abonnee worden van mijn Boekenwurmpie Club, dus al snel schrijf ik meerdere oplages.

Ook maak ik een tijdschrift over de Power Rangers. Daarnaast is niemand in mijn familie- en vriendenkring veilig voor mijn My First Sony & ik. Als kleine storyteller tape ik cassettebandjes vol interviews, met als gasten mijn nichtjes, neefjes, mijn broertje en vriendinnetjes.

Eerste websites bouwen

Als ik 15 word, geven mijn ouders in 1998 eindelijk gehoor aan onze smeekbedes: we krijgen thuis een internetaansluiting! Ik bouw in 1999 mijn allereerste website en pimp mijn CU2.nl-pagina dankzij de HTML die ik mezelf aanleer. Het duurt niet lang voor ik in 2005 een eigen weblog start. Mijn eigen domeinnaam koop ik in 2008 en sindsdien is lindsayvallen.nl een feit.

Opleiding

In de tussentijd rond ik mijn hbo-opleiding CMV (culturele en maatschappelijke vorming) af en ben daarmee afgestudeerd Bachelor of Social Work. In 2008 behaal ik het certificaat Creatief en Doelgericht Schrijven en naast mezelf autodidact te scholen, volg ik ook cursussen en trainingen op het gebied van communicatie en marketing.

Wie schrijft die blijft

In 2010 word ik geselecteerd om als Grazia Insider voor glossy Grazia te bloggen. Starstyle magazine interviewt mij over het fenomeen bloggen en ik ben finaliste in de Cosmopolitan schrijfwedstrijd. Ik schrijf voor diverse online magazines en mijn eerste, gepubliceerde column in print verschijnt in de Opzij. Ook coach ik jongeren op het middelbaar en voortgezet onderwijs over bloggen en social media. Diezelfde kennis deel ik voor professionals in de vorm van trainingen in het bedrijfsleven.

Contentkanon en bereikbom

In het dagelijks leven werk ik in de (online) communicatie. Collega’s uit het werkveld hebben me gekscherend wel eens bijnamen als contentkanon en bereikbom gegeven. Zelf vind ik ook dat schrijven en (online) content creatie een ontzettend leuk vak is.

Ex-blogger en boeken schrijven

Na het starten van mijn weblog in 2005 schrijf ik uiteindelijk ruim duizenden blog-artikelen. Dat deed ik niet onverdienstelijk, want al snel verzamelde zich een trouwe en loyale groep lezers op mijn persoonlijke blog. Op hoogtijdagen bezochten ruim 25.000 unieke bezoekers mijn persoonlijke blog.

Maar na 13 jaar bloggen besluit ik in 2018 mijn hart te volgen en te doen waar ik als klein meisje al van droomde: het schrijven van een eigen boek. Om die ambitie waar te maken, stopte ik met bloggen en vanaf dat moment besteed ik mijn vrije uren aan het schrijven van zowel fictie als non-fictie.

Mijn ambitie is om meerdere boeken in verschillende genres uit te geven, zowel fictie als non-fictie. En natuurlijk een uitgever vinden die daar voor te porren is ;-).

Inspirerende schrijvers die ik zelf graag lees en waar ik tegen opkijk, zijn Stephen King (the master of horror), de Nederlandse griezelboekenschrijver Paul van Loon, LA’s enfant terrible Bret Easton Ellis (Less Than Zero is mijn favoriete novel van zijn hand) en de Amerikaanse Candace Bushnell, de auteur achter Sex and the City.

PS: Je vindt mij ook op Kobo, Goodreads en Hebban.
Ook op mijn Instagram/LindsayVallen.nl deel ik updates over mijn schrijfwerk (en van alles en nog wat, eigenlijk ;-))