Boeken

Als blogger schreef ik ruim duizenden blog-artikelen. Maar bloggen is behoorlijk anders dan het daadwerkelijk schrijven van een boek. Zeker wat betreft het schrijven van fictie, of het aantal woorden. De goede lengte van een boek varieert ergens tussen de 70.000 en 90.000 woorden, aldus uitgeverijen.

Het schrijven van boeken is daarom een fijne, nieuwe uitdaging waar een hoop creativiteit bij komt kijken. Ik heb ontzettend veel plezier in het verzinnen van verhaallijnen, het uitdiepen van karakters en achtergrondonderzoek te doen. Ik schrijf nu zowel fictie (onder andere een chicklit, young adult en thriller) en non-fictie (human interest). Net waar ik op dat moment zin in heb.

Mijn ambitie is om meerdere boeken in verschillende genres uit te geven, zowel fictie als non-fictie. En natuurlijk een uitgever vinden die daar voor te porren is ;-).

Inspirerende schrijvers die ik zelf graag lees en waar ik tegen opkijk, zijn Stephen King (the master of horror), de Nederlandse griezelboekenschrijver Paul van Loon, de Engelse schrijfster J.K. Rowling, LA’s enfant terrible Bret Easton Ellis (Less Than Zero is mijn favoriete novel van zijn hand) en de Amerikaanse Candace Bushnell, de auteur achter Sex and the City.

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More