WONEN Inspiratie voor onze woonkamer, opgedaan op Pinterest

Wonen Pinterest woonkamer inspiratie
Een eigen huis, een plek onder de zon! En altijd mooie plaatjes op Pinterest, waar ik bij wegdromen kon. Laa la la la la laa la la laa ;-).
Als er één ding zeker is in ons nieuwe huis, is dat ik niet zo snel meer onvoorbereid zonder plan wil beginnen. In onze oude woning zijn we lukraak begonnen met verven, vloeren leggen en inrichten met random accessoires. Daardoor is het niet lelijk, maar het voelt ook niet helemaal samen. Dat wil ik graag anders doen in ons nieuwe huis, daarom heb ik verschillende afbeeldingen van Pinterest verzameld om ons te inspireren. 

Qua meubels denk ik dat we voor de helft ‘klaar’ zijn. We hebben een fantastische eettafel met stoelen, een geweldig Perzisch tapijt dat we via Marktplaats op de kop tikten en een Chinese bruidskast vol herinneringen aan onze bruiloft. Wat aan vervanging toe is, zijn de twee oude, grijze Ikea banken, een salontafel en wat accessoires zoals een poef of mooie verlichting.

De muren en plafonds worden RAL 9010 en de vloer in de woonkamer wit laminaat (Ikea Prärie). Allemaal wit, maar we kiezen bewust voor een rustige, vaste basis en daardoor kunnen we met meubels en accessoires de woning eigen maken. Want alles kant-en-klaar bij een grote meubelwinkel kopen (metjeleenbakkerhuis.tumblr.com) past niet bij ons. Liever snuffelen we wat langer door op rommelmarkten, beurzen of Marktplaats.

Found on Etc Inspiration Blog Art Filled Swedish Living Room
(bron: alltihemmet.se)

Met witte muren, plafond en vloer is de basis van je woning rustig, waardoor je verschillende materialen kunt mixen en combineren. Een leren poef (tof ding!), een zwarte rotan stoel en verschillende prints op de bank. De salontafel is de Hay Tray table en staat op mijn wishlist <3.

Found on thedesignfiles.net
(bron: thedesignfiles.net)

Een tipje van de sluier van mijn goede voornemens voor 2015: ik wil piano leren spelen! Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat wij de piano van René’s ouders krijgen voor in ons nieuwe huis. Hoe cool is dat? Ik kom nu nog niet verder dan de vlooienmars en dat is nogal schamel vergeleken met René’s repertoire. Maar als er straks een piano staat te pronken in onze woonkamer, is het natuurlijk suf als ik er geen noot op kan spelen ;-).

Behalve de piano, vind ik dit verder ;-) ook een prachtige zithoek. Een mooie grijze bank met lig-gedeelte, dat is nog wat we zoeken. Wij hebben al een aantal banken geprobeerd, maar helaas vinden we de meeste zitvlakken te diep, waardoor je zo onderuitgezakt hangt. We vinden een wat stevigere bank waar je goed in kunt zitten fijner. Als iemand goede tips heeft voor een stevige bank met hoge rugleuning en zitvlak waar je fijn recht in kunt zitten, let us know! Onze voorkeur gaat uit naar grijs, qua kleur.

DecorDots
(bron: decordots.com)

Ik heb boeken. Veel boeken. En ik lees mijn boeken regelmatig opnieuw. In ons nieuwe huis hebben we een soort klein nisje van ongeveer een meter breed, waar ik het liefst een compleet String Shelf systeem zou ophangen. Toch ben ik een gier die de trendy String Shelf boekenkast ieeeetsjes overpriced vind (vanaf € 631,- euro voor alle planken die ik nodig heb, slik). Een leuk alternatief is het ouderwetse wandplankensysteem zoals veel bouwmarkten deze verkopen. Houd ik mooi geld over voor nieuwe boeken of leuke accessoires op de planken.

Laura Seppanen
(bron: lauraseppanen.com)

Verschillende houtsoorten combineren kan makkelijk op een witte vloer. Wij hebben een blanke eettafel met cognackleurige stoelen en een grijze Chinese bruidskast. Hoe stijlvol is bovenstaand plaatje? Hond niet inbegrepen ;-). Ik vind het juist sfeervol en authentiek als er verschillende echte hout- en meubelsoorten gecombineerd worden in een woning, in plaats van continu dezelfde hout- of kleursoort. Sommige mensen vinden dat juist oerlelijk en vloeken, maar ik hou d’r van ;-).

Found on Instagram user @melaniejansman
(bron: instagram.com/melaniejansman)

Melanie Jansman is zo’n dame die volgens mij met het woning-gen geboren is. Niets anders dan mooie plaatjes op haar Instagram-account, dat ik nauwkeurig in de smiezen houd. De witte Ikea PS locker op de foto heb ik ook in mijn bezit en is natuurlijk absoluut niet authentiek of uniek. Maar juist in combinatie met meubels zoals op de voorgaande afbeeldingen, vind ik het erg leuk samen. Ik ben ook absoluut geen Ikea-hater, ik kom graag bij onze blauw-gele Zweedse vrienden. Ik zou geen overkill aan Ikea meubelen in ons huis willen, maar ze hebben leuke artikelen en handige oplossingen.

Onze nieuwe woning zal enigszins geïnspireerd zijn op bovenstaande afbeeldingen, maar wordt geen letterlijke kopie. Zoals ik al eerder schreef, vind ik één van de mooiste dingen aan een huis dat het eigen is. Bij vrienden herken ik direct hun eigen stijltje en dat is precies waarom ik me bij hen thuis voel: de woning weerspiegelt hun eigen smaak en persoonlijkheid. Dat hopen wij in ons nieuwe huis ook op te bouwen. Want zoiets ontstaat gaandeweg en is niet kant-en-klaar te koop.

Op het moment dat deze blog online komt, duurt het nog enkele dagen voor we de sleutel van ons nieuwe huis krijgen. We hebben afgelopen weekend liters latex ingeslagen en weten inmiddels ook welk laminaat we in welke kamers willen, zodat we snel aan de slag kunnen. Ik heb er ZO ontzettend veel zin in: klussen aan een eigen huis voelt zoveel leuker en echter dan klussen aan een huurhuis.

Ik kan (nog) niet zo goed inschatten wanneer ik een volgende update plaats, ook omdat ik deze blog (vooruit) schrijf vanuit mijn werkkamer op ons oude adres :-). René en ik zijn beiden hooked aan internet (nerdjes) , dus het duurt ongetwijfeld niet lang voordat dit hier ook geïnstalleerd is ;-). Maar ik kan me voorstellen dat ik voorlopig nog wel even met mijn vingers in de verf zit, in plaats van op een toetsenbord.

Gelukkig is dat de vrijheid van een persoonlijke lifestyle blog, waarbij ik niet de kost verdien met dagelijkse updates of online activiteit. Ik heb een aantal blogs vooruit geschreven en deze zullen ingepland verschijnen. Daarna hoop ik fijn vanaf onze nieuwe zolder/werkplek mijn allereerste blog in ons eigen huis (een plek onder de zon ;-) te typen.
Ik kan niet wachten :-).

Wat voor smaak hebben jullie qua inrichting? Haal je ook veel inspiratie van Pinterest?

Liefs,
Lindsay

8 reacties

  1. Wat gaaf dat jullie straks een piano in huis hebben! Echt een eyecatcher, heel tof. Wij zijn toen wij onze woning kochten ook maar wat gaan doen, hebben het e.e.a. gekocht, maar als ik nu terugkijk denk ik "dit is het net niet". Ik hoop volgend jaar ons interieur te vernieuwen, zodat we ook clean kunnen beginnen.

  2. Mooie plaatjes! Ons huis is een lekkere mix van tweedehands, design en nog wat lelijke dingen die vanwege de handigheid nog steeds in gebruik zijn ;) Die worden steeds een beetje vervangen of weggemoffeld, zoals de stellingkasten waar nu de boeken in staan, maar waar een vaste kast gebouwd gaat worden. We hebben een oud huis (1913), en daarom een mooie parketvloer van oud hout op de grond. De muren zijn licht-grijs-blauw zodat de plafonds er mooi wit bij afsteken. Ook een heel rustige basis, en de combinatie met de vloer zorgt ervoor dat het niet te 'koud' voelt.
    Wat betreft de bank: wij hebben die van ons van sofa.com – ze hebben een showroom in Amsterdam en heel veel fijne banken. Wij zochten er juist een met een diepe zit, dus de isla wil je niet ;)
    Succes en heel veel plezier met klussen en dingen uitzoeken!!! Ben benieuwd naar volgende updates!

  3. Wat een heerlijk artikel dit! Ik wil het liefst alles wit verven, maar het bruine op mijn muren brengt ook wel weer sfeer. Het lijkt me heerlijk om je eigen huisje te hebben en helemaal los kunt gaan met meubels en verf en ja haha. Ik denk dat ik later veel meubels uit kringlopen koop en die in verschillende pastelkleuren verf, ik zie het al helemaal voor me hih!

  4. Heeeel herkenbaar dat van die bank. Zelf 1.80 en samen met mij vriend heeeel veel banken gestest op de woonboulevard in Utrecht. We hebben er een gevonden bij Pronto. Betaalbaar en zit erg goed naar onze mening. (Hoe kunnen er zooveel banken zijn die niet lekker zitte n vroegen wij ons af..;-) ). Succes met klussen! Ons avontuur begint over precies een week, spannend!

  5. Leuk om dit te lezen. Zelf ben ik 2 jaar geleden verhuisd naar een prachtig klein appartementje, alles nieuw gekocht met mijn vriend, maar inderdaad een klein beetje ondoordacht dingen aangeschaft misschien. Ik heb een grijze muur, maar die vind ik te donker. Overschilderen of gewoon laten voor wat het is? En allerlei lijstjes aan de muur waar ik nu eigenlijk al op uitgekeken ben, maarja.. die gaatjes zitten nu eenmaal in de muur al. Misschien is het ook niet zo erg om na 2 jaar die ene muur opnieuw te verven, wat vinden anderen daarvan?

  6. Ik vind het leuk om te zien hoe je de houten kisten geweldig weg werkt onder zo'n kastje. Ik ben opzoek naar wat inspiratie om ook zo'n inrichting te gaan creëren maar het val toch ook niet mee. Het stoeien met de inspiratie van een ander en je eigen draai eraan geven valt nog echt niet mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *