WONEN Shop”plog” CozyKidz, Ikea, Hay en Ferm Living

Shopplog zondag 12 april

Hoewel we al bijna 4 maanden in ons nieuwe paleis wonen (voor mij minus de weken dat ik in het ziekenhuis lag -_-), is er nog genoeg te doen. ‘Omdat je huis nooit af is‘, was de reclameslogan, toch? Zaterdag werd de kledingkast voor de babykamer bezorgd en gisteren scoorden we wat items van mijn wonen-wishlist. Langzaam aan wordt het steeds meer ons eigen huis. Er moeten nog genoeg ‘klus’ dingen gebeuren (plinten leggen, nieuwe kozijnen, het toilet beneden), maar dit keer was het gewoon lekker kopen en neerzetten ;-). Kijk je mee naar de nieuwste items in ons huis? 

CozyKidznl kast phileine

Dé trots van de nieuwe spullen: kast Phileine van CozyKidz.nl. Wat een beauty.
Een ouderwetse meidenkast in een nieuw, mintgroen jasje. Het duurste van de hele kinderkamer (we hebben veel items via-via gekregen of zelfs tweedehands of derdehands gekocht), maar de aanschaf van deze kledingkast is het helemaal waard. De kast is trouwens grotendeels gekregen van mijn schoonouders als cadeau aan Tara. We mochten zelf iets kiezen en vonden het mooi om hun bijdrage te gebruiken voor een blijvend cadeau, dat lang met haar mee zou gaan.

Kast babykamer meidenkast

Ik heb ‘m nu gestyled met wat papieren bollen van de Hema en Ikea, plus de grote Nijn van oom en tante bovenop. De kast kan vanaf morgen ingeruimd worden (acclimatiseren, aangezien ‘ie meer dan 100 jaar oud is) en ik verheug me nu al op het vullen van de plankjes en hangers :-).

Shopplog zondag 12 april

Gisteren was het prachtig weer en besloten René en ik na ons bezoek aan het ziekenhuis ’s ochtends en tussen de volgende kolfbeurt even de stad in te duiken. We hebben ontzettend efficiënt gewinkeld, haha :-). Niks geen geslenter of terrasjes, gewoon recht op ons doel af, niet getwijfeld en daarna weer hup in de auto naar huis.

Uutje utca

Natuurlijk hebben we wel genoten van het aanwezige zonnetje terwijl we – met ferme tred ;-) – door de stad stapten. Ik woon inmiddels dan wel in een nabijgelegen dorpje, toch blijft Uutje m’n stadsjie, waor!

Hay Tray table

We scoorden onder andere de Hay Tray Table coffee square als salontafel voor in de huiskamer. Deze had ik al zeker een jaar op het oog en nu vond ik eindelijk dat we ‘m mochten kopen ;-). Misschien ben ik gierig, maar ik vind bijna € 200,- euro voor een tafeltje best veel geld. Maar dit is de enige salontafel waarvan we beiden al een een ruime tijd denken: dit moet ‘m worden, dus kochten we eindelijk onze koffietafel. Over het stylen ben ik nog niet helemaal uit, maar Pinterest biedt gelukkig voldoende (p)inspiratie :-).

Ook kocht ik de Hay hand (maat L) van hout, die je bovenop het Mary Go Wild-boek ziet staan. Wat overigens een geweldig boek/naslagwerk is over 25 jaar dance in Nederland (tip!), met onder andere de opkomst en geschiedenis van gabber, house, techno en alle andere (elektronische) muziek en feesten waar ons kleine kikkerlandje groot in is. Echt een musthave als je – net als ik – opgegroeid bent met die genres en geleefd/gefeest hebt op die evenementen en plekken :-). Maar goed, terug naar de aankopen voor in huis ;-).

Ikea Ribba plankjes keuken

De good ol’ Ribba plankjes, ik denk dat bijna iedereen deze plankjes wel kent of zelfs heeft. Handig om boeken, schilderijen of fotolijstjes op te plempen. Wij hebben er 7 (!) door het hele huis, waarvan er nu ook twee in de keuken zijn opgehangen. De muur naast de koelkast en achter de eettafel was nog wat kaal en nu kunnen daar – heel toepasselijk – wat kookboeken staan. En een trouwfoto, lekker corny ;-).

Ferm Living wire basker

Deze stond ook al even op mijn wensenlijstje: de Ferm Living wire basket én deksel in maatje small. Het deksel is net zo duur als de mand zelf (beiden € 57,95), maar zo kun je de mand ook gebruiken als bijzettafel. En zoals je ziet, ontbreken er inderdaad nog plinten in de woonkamer ;-). Het witte laminaat in onze woonkamer is trouwens Ikea Prärie.

Huiskamer

En zo staat het samen, tadaa! Ik ben heel blij met onze aankopen, voor mij werkt het altijd om wat lang(er) na te denken, dan weet ik het tenminste heel, heel zeker en kan ik direct alles aanschaffen. Ik ben wat dat betreft een echte weegschaal, dus ik denk lang en hard na, maar als ik er dan over uit ben, hak ik snel knopen door. Weegschalen zijn geen twijfelkonten, we willen gewoon heel graag de juiste beslissing nemen! ;-)

De televisie op de achtergrond is inderdaad nog een oud beestje met zo’n dikke kont van achteren. Natuurlijk zou een mooie flatscreen wat eleganter staan, maar blijkbaar vinden we dat niet belangrijk genoeg. We zeggen namelijk wel vaker: jôh, we moeten eigenlijk echt een nieuwe televisie kopen, maar dat zeggen we al jaren (we hebben nog nooit een flatscreen gehad en doen het – nog steeds – met televisies die uit onze tienerjaren stammen :’-). Komt wel. Ooit ;-).

Ook moeten er nog draden van de internetaansluiting weggewerkt worden, de radiator kan wel een likje verf gebruik en de eerder genoemde plinten moeten nog uitgekozen en gelegd worden. En een leuk kleed zou ook gezellig staan. Maar met deze aankopen is ons huis weer ietsjes meer af. Ik ben er erg content mee :-).

Ik heb altijd wel bewondering voor mensen wiens huis helemaal klopt en gestyled is, maar realiseer me (inmiddels zonder persoonlijke ergernis en frustratie ;-) dat ik gewoon niet zo ben. Ik hou van een verzorgd en mooi interieur, maar ben geen geboren interieurontwerper die tot in de puntjes weet hoe de woning het beste uitkomt. Ik vind het tof als mijn huis leuk ingericht is met mooie items, maar wil ook dat het een persoonlijk huis is waar je je vooral thuis voelt. En volgens mij gaan perfect gestyled à la woonmagazines en om écht in te leven niet samen ;-).

Is jouw huis zo’n Pinterest-huis wat helemaal af is? Of is het ook een voortdurend work in progress? ;-) 

Liefs,
Lindsay

14 reacties

 1. Ohhhh die kledingkast is zo gaaf! Ik dacht trouwens op ig te lezen dat het eerst niet paste? Hij staat wel super!

  En een eigen huis is nooit af toch? Ik zou ook graag zo’n vt wonen huis hebben, maar met 2 en straks 3 kinderen is dat gewoon niet zo’n goed idee! Haha

 2. Work in progress:) haha! Ik vind gestylde huizen prachtig maar ons huis ziet er nog lang niet zo uit…. Geen probleem, ik hou er van om elke keer weer een nieuw projectje aan te pakken en langzaam aan wordt het steeds meer ‘ons huis’:)

  Je hebt toffe dingen gekocht! Ben helemaal verliefd op de kast:)

 3. Ooh die kast is prachtig! Daar kan Tara wel haar hele leven mee vooruit :)
  En beide tafeltjes vind ik ook fantastisch – een salontafel staat ook op ons wensenlijstje. Wij zijn vorig jaar oktober verhuisd en hebben inmiddels al een week of twee plinten! Van de zomer hoop ik de wc betegeld te hebben, en het zou ook leuk zijn als we eens een paar deuren zouden verven. Maar het is nu al een fantastisch huis, dus ach… geen haast.

 4. Die kledingkast <3 Echt liefde! Hier thuis staat ook veel van Ikea. Een paar jaar geleden hebben we het hele huis op de kop gezet en veel vervangen. Ik hou van het strakke Ikea design.

 5. Prachtige kledingkast! Ik was gisteren rond hetzelfde tijdstip bij de Dom als jij die foto plaatste op instagram. Toen ik het zag zaten we alweer in de trein richting Groningen. Lekker geshopt dus, en ook een super mooie kast voor Tara!

 6. Ik vind Tara haar kledingkast zo mooi! De salontafel vind ik ook gaaf, wel prijzig maar als je hem al een jaar op het oog hebt moet je hem gewoon kopen!

 7. Leuke foto’s! En de kast op Tara d’r kamer is prachtig! Wij hadden een hele set voor Fien d’r babykamer gekocht, van het idee dat de kast anders is dan d’r commode bijvoorbeeld raak ik al in paniek! Terwijl ik het bij anderen altijd wel leuk vind staan zo’n mix&match! Ons huis is bijna af, maar zeker geen VTwonen huis. Als ik nieuwe accessoires heb gekocht stuur ik altijd een foto naar m’n zus (opleiding interieurstyliste) en ben dan altijd blij als ze zegt dat het leuk is, haha! Inrichten is niet helemaal mijn ding!

 8. Heel erg leuk. Ik vind het tafeltje van HAY ook heel erg leuk, maar ben het met je eens dat het best een duur tafeltjes is. Soms is het dan juist extra leuk als je hem na een tijdje aan kunt schaffen. Jullie huis ziet er mooi uit en ik vind de kast ook erg mooi.
  Mijn huis is niet Pinterest hoor haha, work in progress ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *