Wonen: Perzisch tapijt via Marktplaats

lindsayvallen.nl tapijt 12De afgelopen maanden (her)ontdekte ik op Pinterest het Perzische tapijt. Ik ken deze tapijten van vroegâh in een donkerbruine inrichting met volkse tint. Niks mis mee, ik hou wel van volks (getuige mijn veelvuldige panterprints in de kast ;-). Ik heb zelfs een voorliefde voor kitscherige zigeuner-schilderijen. Maar blijkbaar kan een Perzisch tapijt tegenwoordig ook in een hipster-huis, zag ik al pinnend.

Een Perzisch tapijt onder onze eettafel, dat leek me wel wat. Toen ik op Google ‘Perzisch tapijt’ intoetste, schrok ik me een hoedje. Tussen de € 500,- en € 700,- (!) euro? What the! Op Marktplaats zag ik gelukkig betere deals. Zelf ben ik een drukke verkoper op Marktplaats, maar een aankoop had ik nog nooit gedaan. Net als vintage of tweedehands, ik heb er een (voor)oordeel over. Wie weet wat voor mensen de verkopers zijn, straks is er ooit een lijk in mijn (toekomstig) tapijt gerold!

Tot ik hét tapijt spotte. Precies de goede maat, een scherpe prijs en ogenschijnlijk in goede staat. Ik verstuurde de verkoper een e-mail. “Heb je huisdieren, wordt er gerookt in de kamer waar het tapijt ligt en heb je er ooit een lijk in gerold?”. Dit was niet het geval. Tsjah, dan loont het de moeite zelf een kijkje te nemen, ik kon geen tegenargumenten meer verzinnen. Dus togen we afgelopen maandag naar Culemborg, een half uurtje rijden vanaf Utrecht.

Het tapijt zag er ook in het echt goed uit, ik wist nog € 25,- euro van de prijs af te kletsen en zo liepen René en ik mét tapijt de deur uit. Thuis heb ik het tapijt flink gestofzuigd en een sopje gegeven (je weet maar nooit ;-).
Het blijkt een Perzisch tapijt van het merk Heriz, staat op het etiket.

“De familie Heriz houdt zich al vele generaties lang bezig met de handel in Perzische tapijten, van generatie tot generatie worden de fijne kneepjes van het vak doorgegeven aan de nieuwe generatie. Wij zijn al meer dan 25 jaar de specialist in het vervaardigen van handgeknoopte Perzische- en Oosterse tapijten. Heriz tapijten: met hun hoge wol kwaliteit, zijn bekend om hun duurzaamheid en hardheid, en zijn zeer geschikt voor gangen en eetzalen. Grote maten, vanaf 300×200 cm en groter komen het meest voor” (bron).

Wat we betaald hebben? € 90,- euro!
Marktplaats, je bent mijn nieuwe favoriete webshop. Dit koopjesjagen smaakt naar meer!

lindsayvallen.nl tapijt 1lindsayvallen.nl tapijt 3lindsayvallen.nl tapijt 4lindsayvallen.nl tapijt 5lindsayvallen.nl tapijt 6lindsayvallen.nl tapijt 7lindsayvallen.nl tapijt 11lindsayvallen.nl tapijt 12lindsayvallen.nl tapijt 13lindsayvallen.nl tapijt 14lindsayvallen.nl tapijt 15

Heb jij wel eens iets van Marktplaats gekocht en ook zulke goede ervaringen?

– xxx – Lins

5 reacties

 1. Ik heb al vanalles gekocht via marktplaats!

  Boeken, gelukkig altijd netjes ingepakt en in perfecte staat.
  Een koffiezetapparaat (Aromaboy van Melitta) toen ik op kamers woonde, opgehaald bij een oude vrouw, doet het super.
  Eettafel – helaas een miskoop, hartstikke gammel, maar was ook heel goedkoop.
  Eetkamerstoelen, leuk en zitten lekker
  Wasmachine en droger, niks mis mee.
  Kledingkast

  En mijn vriend en ik hebben het avontuurtje gehad een tent te kopen via MP. Ik had hem uitgezocht, vriend vond het prima (leuk ding en goede prijs). Samen gaan kijken, tent in de woonkamer van die mensen uitgevouwen, geïnspecteerd, zag eruit als nieuw, en voor €100 mee naar huis genomen (nieuwprijs vanaf €300, katoenen piramidetent). Superdeal. Wij gaan komende zomer kamperen :D

  Zoals je ziet, een hoop van marktplaats! Tja, als je van student op kamers gaat samenwonen heb je een beperkt budget. We wonen super nu, en echt niet studentenhokkerig of aftands, zoals veel mensen verwachten bij tweedehandsspullen. Ik heb het meegekregen van mijn moeder, en ik ben fan!

 2. Heel mooi, ik wil ook zoiets! Erh tof. Ik heb onze 'nieuwe' bank van Marktplaats, en onze vintage designstoelen ook. Alles voor een prikkie, love it!

 3. Hi!

  Via google kwam ik op deze post terecht :) Wat een prachtig perzisch tapijt heb je! Ik ben marktplaats aan het afstruinen om ook zo’n mooie te vinden maar het is niet makkelijk! Veel zijn te bruin. Die van jou is zo mooi fris en met veel kleurtjes! Heb je tips om zo’n soort te vinden qua zoektermen? Oh en je doet hem niet heeeel toevallig weg hè? ????

  Groetjes,
  Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *