Wonen: mijn thuiswerkplek

Bureaublad wit mappen(bron: http://entrenuvolsdecoto.blogspot.nl/2014/02/hay-una-botiga-on-ho-compraria-tot-una.html)

Omdat ik voor mijn baan vaak thuis werk, krijg ik van mijn baas budget om mijn thuiswerkplek arbotechnisch verantwoord te maken. Heel fijn natuurlijk (thanks boss ^^) want vaak werk ik aan de keukentafel of bank, wat niet erg goed is voor mijn rug en houding. De zoektocht naar een verantwoorde edoch hippe inrichting van mijn thuiswerkplek begint vanzelfsprekend online.

 


Karin, blogger én baas van de website Éénig Wonen, verzamelt online de mooiste interieurplaatjes. Uit haar post Werkplek bij het raam en Werkplek details heb ik flink wat inspiratie opgedaan. Mijn werkplek heb ik in mijn dromen al ingericht ;-)

Wat ziet dit bureaublad er heerlijk opgeruimd uit! Het witte tafelblad, gecombineerd met de houten accessoires vind ik erg gaaf.

Bureaublad aan raamEen werkplek aan het raam is zó Carrie uit SATC! Maar de kamer waar ik mijn werkplek wil creëren, biedt hier helaas niet de mogelijkheid toe. De stopcontacten bevinden zich te ver weg op een lange muur, die zich uitstekend leent voor een werkblad over de gehele lengte.

Hoekbureau 1(bron: http://decor8blog.com/2014/01/30/monochrome-style-in-a-dutch-family-home/)

Zoiets als dit. En waar de muur hier ophoudt, begint bij mij het raam. Op deze manier heb ik veel licht en benut ik de lange muur.

LadenkastenDe papierlades (de ALEX van IKEA) zijn natuurlijk erg handig voor het opbergen van knipsels en papieren zonder dat dit je bureau rommelig maakt.

Gave bureaustoelHoe gaaf is deze bureaustoel! Mijn prioriteit #1 is een goede bureaustoel. Dat lijkt me het allerbelangrijkst. Heeft iemand tips voor een fijne bureaustoel waar je gemakkelijk een uurtje of 8 comfortabel in kan werken?

Schragen bureau
Werkplek aan het raam(bron: http://stylizimoblog.com/10-tips-for-your-home-office/

Handig, die schragen als poten! Daar kun je magazines of een opbergdoos stallen, zo benut je de ruimte optimaal.

Opgeruimd bureau(bron: http://stylizimoblog.com/tag/office/)

Wat een rust geeft een leeg bureau, niet? Ik heb mezelf voorgenomen, als ik mijn nieuwe thuiswerkplek ingericht heb, moet deze dusdanig praktisch en efficiënt zijn ingericht dat ik opgeruimd kan werken. Dat ligt natuurlijk ook aan mijzelf ;-), maar er bestaan veel handige trucjes om je daarin te helpen.

Gaaf kleed(bron: http://www.stylemepretty.com/living/gallery/picture/997474/)

Natuurlijk mag een kleed niet ontbreken. Niet alleen omdat ik de laminaatvloer wil beschadigen, ook voor warme voeten. Ik draag geen schoenen thuis achter mijn bureau, hooguit sloffen of sokken.

Ik heb inmiddels ideeën genoeg en vrees dat ik René even lief moet aankijken voor een bezoek aan IKEA ;-)

Werken jullie (vaak) thuis? Heb je een eigen thuiswerkplek gecreëerd of zit je waar het je uitkomt?

– xxx – Lins

4 reacties

  1. In ons nieuwe appartement hebben we een kamer over waar we de studeerkamer van gemaakt hebben. Opruiming van schoonvaders kantoor leverde ons twee grooote bureau's op en opruiming van vriend's kantoor leverde mij een lekkere bureaustoel op. Jammer dat vriend mijn bureau ziet als dumpplek voor troep. Zoals de printer (??? heb dat ding al 10 keer weggehaald, maar op miraculeuze wijze staat hij er telkens weer :S)

  2. Ik houd echt van home inspiratie! Wij zitten thuis in een verbouwing, dus helaas mis ik mijn bureau nu al een maandje. Ik kan niet wachten tot ik mijn nieuwe werkplekje kan maken! Ken je Young House Love al? Dat is mijn favoriet voor home inspiratie :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *