WONEN Een grijze muur op de kinderkamer

Vorig jaar zomer wisselde T. van de kleine babykamer naar de grote kinderkamer. Een kamer waar ze – tot ze het huis uit gaat – lekker kan slapen, spelen, tot rust kan komen, huiswerk kan maken, met haar deur kan gooien, kortom: the usual dingen waar een opgroeiend kind behoefte aan heeft. De basis is neutraal met warm, houtkleurig laminaat en RAL 9010 muren. Maar binnenkort verven we één van de langste muren (3.00 meter) lichtgrijs. Ik denk dat het de kamer meer sfeer en warmte geeft dan alle vier de muren wit. Online vond ik prachtige inspiratie en bij Praxis liet ik een kleur mengen die perfect is! Er staan dus al twee strepen grijs op de muur, omdat ik eerst wilde testen wat het effect zou zijn. 

Het effect is prachtig en geeft inderdaad nét dat beetje extra schwung aan de kamer. Als het straks wat minder heet is, nemen we haar kamertje onder handen. Uiteraard zal ik na afloop foto’s delen, maar om jullie een beetje een idee te geven van het beeld, verzamelde ik online de mooiste kinderkamers met een grijze muur.

De eerste kamer, van de afbeelding bovenaan deze blog, heeft een zachte, lichtgrijze muur met veel witte meubels. Daardoor oogt het grijs niet donker of dof, maar juist warm en gezellig.

De pot grijze verf die wij hebben staan, is meer zoals de onderste teint op de muur op deze afbeelding. Onze vloer is ook houtkleurig en T.’s meubels zijn een mix tussen geverfd hout (zoals onze mintgroene meidenkast), maar ook een pistachekleurig bureau, een eiken fauteuil met bloemenprint en het bekende, metalen Hema-kastje aan de muur.

Alles bij elkaar behoorlijk eclectisch, dus de kleur grijs brengt ook rust, in tegenstelling tot een meer kenmerkende kleur die eruit springt. Hoewel ik nog steeds kan wegdromen bij Early Dew, vind ik grijs klassieker en daardoor minder trendgevoelig.

Ik vind dit behoorlijk druk voor een kinderkamer! Ook omdat ik vind dat het een plek moet zijn waar een kind zich kan terugtrekken om even tot rust te komen. T.’s kamer heeft absoluut wat prullaria en spullen aan de muur (zoals een ouderwetse, Franse schoolposter van les animaux), maar helemaal volproppen is aan mij niet besteed.

Dit is het witte, metalen rekje aan de muur dat ik bedoel. Niet bijster origineel (logisch, echt Hema), maar wij hebben er door het hele huis vier hangen en ik vind ze fantastisch.

Dit past heel erg bij onze smaak en stijl. Een ratjetoe van allerlei stylen en soorten, maar toch één geheel.

Wij hebben exact dezelfde laminaatvloer met hoge, witte plinten. Dit plaatje past denk ik het meest van alles bij wat wij in gedachten hebben. Ik kan niet wachten om de verfkwasten tevoorschijn te toveren en aan de slag te gaan! :-)

Oh ja, gedurende mijn zoektocht naar inspiratie, zag ik dat de kleur grijs ook prima past bij een tienerkamer:

Ik zal dan wel mijn Kartell nachtkastje aan haar moeten afstaan, maar tieners kennende plunderen ze tegen die tijd toch alles. Je kledingkast, je schoenen en je meubels. Alles voor je kind, toch? ;-)

Ik zie haar al helemaal huiswerk maken op haar tienerkamertje. Maar, laten we vooral niet op de zaken vooruit lopen, het gaat allemaal al zo snel!

Ik denk dat het grijs op T.’s kamer erg mooi zal staan. Ik heb het al eerder in blogs geschreven, ik vind dat er in een huis absoluut geleefd en gewoond mag worden, maar wij proberen toch ook enigszins voor een stijl te kiezen die qua interieur bij onze persoonlijke smaak past. Ik bedoel: het oog wil ook wat! Bovendien vind ik het leuk om me bezig te houden met inrichten en stylen en hebben we het geluk dat we een fijn koophuis hebben, waar ik me helemaal kan uitleven. Iedere gek z’n gebrek!

Wat vind jij van de kleur grijs op een kinderkamer? Kies jij vooral voor een praktische kamer, of vind je het – net als ik – stiekem toch ook leuk om er enigszins een smaakvol plaatje van te maken?

Liefs,
Lindsay

4 reacties

  1. Ik vind het erg mooi! Ben nooit zo bezig met interieurdingen omdat ik slecht ben in keuzes maken. Maar vind dit echt heel leuk. En wat je zegt; sommigen iets te vol en bij kamer nr 3 vind ik dat bedje niet passen. Of het is gewoon niet mijn smaak. Maar verder erg leuk!

  2. Wij hebben deze lichtgrijze tint vier jaar geleden op de lange zijde van de woonkamer aangebracht en ik ben er nogsteeds niet op uitgekeken! Heel veel plezier met verven strakjes, weet zeker dat je blij zult zijn met de muur!
    Overigens: de babykamer bij ons is de voormalige studeerkamer van mijn man. We hadden die kamer juist van een gele wand in donkergrijs veranderd (andere wand is wit behang gebleven), omdat dat zo mooi bij zijn donkere meubels paste. Die muur was dus ruim een jaar before baby opnieuw behangen en tweemaal geverfd en ik ben gewoon de uitdaging aangegaan om daar een mooie babykamer van te maken! En dat is erg goed gelukt! Het is echt antraciet-donker, maar het grote voordeel is dat ook in deze zomermaanden de kamer eerder donker oogt wanneer het kindertjesbedtijd is! En als baby zijnde heeft ze nog weinig inbreng natuurlijk, maar als ze straks drie is krijgt ze een eigen zolderkamer waar ze over mee mag beslissen! En het mooie is dat mijn man dan ook weer in een handomdraai zijn kamer terugheeft zonder dat we weer moeten gaan verfen…

  3. Wij hebben ook een stuk grijs. Ik vind het superleuk en goed combineerbaar. Foto's te vinden op instagram en mijn blog : @unicorns_and_fairytales

  4. Het is misschien veel van het goede, maar in combinatie met de witte vloer in Jasmin haar kamer staan de grijze muren (alle vier) perfect! Ik ben er ontzettend blij mee, vooral omdat we alle kanten op kunnen qua inrichting. Ze heeft een gigantische kamer, als de muren wit zouden zijn zou deze kamer nog groter ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *