Wonen: dé eettafel

Het kan niemand zijn ontgaan dat ik onlangs ben getrouwd ;-) Het grootste cadeau is dat we deze prachtige dag samen mochten vieren met ons gezin en inner circle of friends. Toch zijn veel van onze gasten onwijs lief en attent geweest door een gift in een envelopje te schenken. We zijn ontroerd en blij verrast door deze gulheid.

Hoe leuk is het van onze envelopjes samen een mooie eettafel aan te schaffen? Zodat we bij ieder ontbijtje, lunch of diner herinnerd worden aan onze fijne trouwdag in lief gezelschap <3 Na een uitputtende shopsessie op de woonboulevard waren we moe maar niet voldaan. Het was allemaal te gepolijst en niet naar onze smaak.

Bij toeval kwamen we terecht bij houtfabriek Droomhout. Een klein fabriekje in de buurt met meubelmakers die vakmanschap en liefde voor hout hebben. Zaterdag gaan we opnieuw kijken om onze wensen te finetunen maar ik weet zeker dat we hier slagen. De eettafel wordt volledig naar onze wens op maat gemaakt en ik kan niet wachten in 2014 in gezelschap van vrienden en familie aan ‘hun’ cadeau te tafelen.

klosstertafel_oud_eiken_-_05_1
Het blad waar we in ieder geval voor kiezen is oud rustiek eiken. Het tafelblad is ruim 6 cm. dik en wordt gemaakt uit ruwe balken van oud geschuurd eiken. De balken zijn verlijmd en vervolgens met de hand geschuurd. In het oude eikenhout zitten nog vlekken doordat het hout buiten heeft gelegen.

klosstertafel-oud-eiken---07Het geleefde effect vinden wij prachtig. Geen gladde of gepolijste tafel, een tafel met hout dat leeft. Bovendien maakt het bij oud eiken niet uit of ik misschien eens een glas omstoot of een kring maak met een hete kop thee. De tafel mag gebruikt worden, hij staat er om aan te leven.

houten-kloostertafel-5De poten onder de tafel mogen dik en robuust. Niet direct aan de hoeken, maar een paar centimeter naar binnen. Ik weet dat blokpoten direct op de hoek van de tafel nu populair zijn, maar wij kiezen liever een iets tijdlozer model dat minder aan trends onderhevig is.

klosstertafel_oud_eiken_-_06_1De hoeken zijn afgerond en de afmeting wordt 220 (lengte) x 100 (breed) x 78 (hoog). Zo kun je gemakkelijk met 6 personen aan tafel en eventueel nog met 8 personen als je mensen aan de kop van de tafel laat zitten. Ondanks dat ik (nog) geen keukenprinses ben ;-), tafelen we regelmatig met vrienden en familie. Na het eten blijven we vaak nog lang met een glaasje aan tafel plakken om te keuvelen. Ik zie ons al helemaal zitten :-)

P1060959Dit is niét de tafel van de eerdere afbeeldingen (dit is een teakhouten tafel die we minder mooi vinden), maar de bruin leren stoelen links gaan we wél aanschaffen. Het zijn bruin leren zittingen met een metalen frame en we hebben lekker lang proef gezeten. Deze stoelen zitten zowel comfortabel als stevig. Belangrijk om goede stoelen te hebben aan tafel, je zit immers een behoorlijke tijd op je gat ;-) Het leer gaat in de loop der jaren ongetwijfeld ook leven maar je raadt al: dat vinden we evengoed mooi ;-)

De levertijd van de tafel is circa 6 weken, dus moeten we nog even geduld hebben. Maar gezien de kwaliteit en het vakmanschap van de meubels, verwacht ik dat we er behoorlijk (levens)lang plezier van hebben. Dus wat zijn die paar weekjes nou? ;-)

Hebben jullie een fijne eettafel? Overigens voldoet ons sobere Ikea-setje ook al ruim 6 jaar en natuurlijk krijgt deze een nieuw leven via Marktplaats ;-) Maar aan deze eiken eettafel zie ik ons wel oud worden :-)

8 reacties

  1. Mooie tafel inderdaad! Ik heb er een van de Leen Bakker, kun je met 8 man aan zitten. Hij heeft inmiddels al menig vriend(inn)enavond en dinertjes een goede dienst bewezen, de rest van de dagen dient 'ie als bureau ;)

  2. Ik ben nog op zoek naar de juiste tafel voor mijn Scandinavische inrichting, dit begint er al op te lijken! De prijs liegt er af en toe niet om helaas. Ik ben al even bezig het internet uit te pluizen…

    1. Hi Femke, ja de tafel was inderdaad het duurste uit onze hele inrichting. Maar we hebben er zo ontzettend veel plezier van en hij gaat een leven lang mee :-) Ik zie mezelf er al aan zitten met kinderen later :-) Succes met kiezen!

  3. Nog gefeliciteerd! Ik hou ook erg van dit soort tafels, zelf heb ik een steigerhouten tafel in de leefkeuken staan. Staat erg mooi en robuust, maar kan toch goed gecombineerd worden bij een strak of juist landelijk interieur. Ik ben fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *