WONEN De baby(taartje)kamer!

babykamer roomtour lindsayvallen.nl nursery babytaartje

Het is nu écht aftellen geblazen! Na een dikke 4 maanden in het ziekenhuis komt Taar binnenkort ein-de-lijk (EINDELIJK!) mee naar huis om in haar eigen kamertje te slapen. En dat kamertje is zoveel leuker dan de verschillende plekjes in het ziekenhuis waar ze gelegen heeft. Natuurlijk ben ik ontzettend gelukkig met de medische zorg en verpleging die ze daar heeft ontvangen, maar zoals menig Xenos of Action steigerhouten bordje verkondigt (metjeleenbakkerhuis.tumblr.com ;-) : er is toch écht no place like home

Ik schreef in mijn babykamer inspiratie-blog al dat de babykamer redelijk neutraal in wit- en natuurtinten zou worden, met kleurrijke accenten door accessoires. Ook schromen we gekregen tweede- of derdehandjes niet en Marktplaats afstruinen naar een goede deal is voor mij soms nóg bevredigender dan iets nieuws aanschaffen.

Ik ben heel tevreden met het uiteindelijke resultaat, al is het niet helemaal gegaan zoals vooraf verwacht. Sommige artikelen zijn snel vanuit het ziekenhuis besteld, ik erger me kapot aan de paarse kozijnen die ik nog had willen verven en René wilde graag nog plinten leggen. Maar dat komt in de toekomst wel, als we een beetje rust hebben gevonden in de thuissituatie.

Het is precies een goede mix tussen oud en nieuw, gebruikt en oude spulletjes van ons als ouders zijnde. Geen kant en klaar kamertje, maar een eigen en persoonlijk plekje waar ze hopelijk heel gelukkig wordt. Net als wij met haar, bij ons thuis :-).

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 1

Het is geen kast van een kamer, maar alles past er precies in. Een kledingkast, een commode, een lekkere zitstoel en haar bedje. De kamer ligt aan de achterzijde van onze woning en kijkt uit op onze tuin, in een rustig hofje. De kamer is zelfs met dit weer koel en wij slapen er pal naast. De eerste paar maanden gaan we ’s nachts overigens co-sleepen, dus zal ze hier alleen overdag slaapjes doen.

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 2

Hét pronkstuk en tevens duurste van de babykamer: een mintgroene meidenkast van Coykidz. Gedeeltelijk gefinancierd door mijn schoonouders, die ons een zelf te besteden bijdrage schonken, na de 20 weken echo. Deze kledingkast is een oude kast in een nieuw geverfd jasje, dus heeft ook die ouderwetse stevigheid (en is loeizwaar!). Een kast die jaren meegaat en met haar kan meegroeien, vandaar dat we deze uitgave geoorloofd vonden. Het lijkt me leuk als ze deze kast na jaren gebruik hier misschien zelfs meeverhuisd als ze later (over héél véél jaren pas ;-) op kamers gaat en kan zeggen: deze kast heb ik van mijn ouders en grootouders gekregen :-).

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 3

Het bedje is de Ikea Gulliver, dat we voor 17 euro (inclusief benzinekosten :-) via Marktplaats scoorden. De bedbodem is op 2 hoogtes te monteren, dus als Taar groter is kan 1 bedzijkant worden verwijderd en kan ze zelf in- en uit bed klimmen. Het matras hebben we wel nieuw en fris aangeschaft.

babykamer crochet dekentje lindsayvallen.nl

Tara heeft verschillende dekentjes, een roomwit dekentje dat mijn schoonmoeder heeft gebreid, een crochet dekentje in geel met grijs, dat één van mijn creatieve vriendinnen heeft gehaakt en een wollen dekentje dat ik zelf heb gemaakt gekocht ;-).

babykamer wollen dekentje Nordic Interior Design

babykamer wollen deken Nordic Interior Design

Ook heeft ze een mooie, Finse wollen deken van Nordic Interior Design, die we cadeau kregen om te reviewen. Maar aangezien het nu bloedjeheet juli is, is een lakentje voldoende. De review volgt uiteraard als het Nederlandse klimaat hier (zoals we gewend zijn ;-) beter geschikt voor is.

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 4

De commode is de Ikea Hemnes, lekker hoog voor onze lange benen. De standaard knoppen heb ik vervangen door witte rozenknopjes. Boven de commode hangt een rekje van HEMA, met onder andere haar ingelijste geboortekaartje, wat boekjes (ook eigen boekjes uit mijn kindertijd) en baboesjka-poppetjes die ik ooit van een neef kreeg toen hij in Rusland was. Ik kan niet wachten dat zwempakje in gebruik te nemen! Euhm, ik bedoel bij Tara hè, niet voor mezelf ;-).

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 5

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 7

Het kleed is van Ikea, de panterprint slaapzak van H&M. Ik bedoel: mijn dochter moét wel een aantal panterprint items in haar mini-garderobe hebben. Reken maar dat we gaan matchen ;-). Mama en baby Nel Veerkamp in tha house! ;-)

babykamer roomtour lindsayvallen.nl detail naamslinger xenos

De naamslinger is van Xenos en de wandplankjes zijn de (überbekende) Ikea Ribba’s. Het ballerina-rompertje is van Next Direct.

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 8

Rupsje Nooitgenoeg! Mijn lievelingsboek als peuter. Een collega van René haakte een échte Rupsje Nooitgenoeg met rammelaar erin, hoe cool is dat?

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 9

Panterslofjes ^^, kaarten van Koetjes & Kaartjes en Eef Lillemor.

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 6

We love you to the moon and back (ook van Eef Lillemor).

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 11

Deze oude stoel kreeg ik volgens mij ooit van een kennis en ik dacht destijds dat ik de stoel opnieuw zou bekleden. Dat kwam er maar niet van en nu ben ik eigenlijk gehecht geraakt aan de kitscherige (of is het camp?) bekleding. Op de stoel een Ludde schapenvacht en roze paillettenkussen. Fred Paillet zou trots op me zijn met deze mix van roze, pailletten en panterprint, roekoe! Het snikkende zigeunerjongetje kochten René en ik ooit op de Koninginnedag vrijmarkt (slechts één euro’tje! :-) voor Koning Stekker festival als gimmick, en ik vond het heel leuk om ‘m hier tussen de leesboekjes te stallen.

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 10

Wat knuffels, die ik waarschijnlijk angstvallig uit bed hou (stel je voor dat ze in ademnood komt!), maar voor de foto stond het best leuk ;-). De octopus heeft ze in haar couveusetijd gekregen, omdat kindjes dan niet aan al hun snoertjes gaan trekken, maar hun grijpgrage handjes om de tentakels van de octopus klemmen :-).

De muis is een muziekdoosje en een cadeau van mijn beste vriendin. In de buik luisterde ik dit muziekmuisje vaak op mijn buik en zodra Tara geboren was, gingen we hier in het ziekenhuis mee door. Hopelijk wordt ze er thuis net zo rustig en blij van. Het wolkenkussen is zelfgemaakt (!) door René’s oudste zus. Echt heel leuk en lief!

Dat kleine, grijze monstertje uiterst rechts is de Riceroar knuffel van Noodoll en heeft Tara van ons gekregen. Ontwerper en oprichter YiYing Wang van het Londense merk Noodoll noemt Ricecroar: ‘een heel brutaal, maar lief grijs beertje met een hele, hele grote mond’. Ik vind het een hilarisch beestje!

babykamer roomtour lindsayvallen.nl 12

Nog meer kitsch! Een glazen kroonluchter, ooit bij een bouwmarkt gescoord. Natuurlijk met kaarsvormige lampen, voor dat échte effect ;-). Deze lamp dateert nog uit mijn studententijd, waar hij op mijn kamer pronkte. Nu hangt ‘ie op de kamer van mijn dochter, zodat dankzij het licht van deze lamp alvast wat party- en studeer-genen op haar schijnen ;-).

En dat is de babykamer! Ik vind ‘m echt perfect en kan niet wachten tot we de kamer in gebruik kunnen nemen. Overdag zal ze in haar bedje hier slapen, maar ’s nachts slaapt Tara op onze kamer. Ons voornemen om te co-sleepen is alleen maar groter geworden, juist omdat we haar al die tijd naast ons hebben moeten missen.

In de jaren ’80 was het eigen babykamertje erg populair, voor de zelfstandigheid en ontwikkeling van de eigen ‘ik’ van het baby’tje. De laatste jaren horen we echter juist weer geluiden om samen te slapen. Je hebt (kort gezegd) 3 mogelijke manieren van samen slapen:
– rooming-in: je baby slaapt bij jou op de slaapkamer, maar in een los, eigen bedje;
– co-sleeping: je baby slaapt in een bedje (een co-sleeper) dat vast staat aan je eigen bed, op dezelfde hoogte, zodat je in een soort vergroot bed slaapt, samen maar toch met je eigen ruimte;
– bed-sharing: je baby slaapt bij jou (en eventuele partner) in het grote bed.
Als je geïnteresseerd bent waarom wij willen co-sleepen, zijn er talloze argumenten te vinden als je zoekt op “co-sleeping with baby benefits” etcetera.

Ik ben geen moedermaffia die zegt dat je perse moet co-sleepen voor het welzijn van je kind, dus als jij je baby’tje op een eigen kamer laat slapen: ook prima. Maar wij kiezen er – na uitvoerig leeswerk – samen bewust voor om baby een tijdje op onze kamer te laten slapen. Bovendien denk ik dat ik haar de eerste tijd gewoon supergraag om me heen wil hebben (zeker na deze periode!) en bewonderen hoe ze slaapt, beweegt, geluidjes maakt en alles :-).

babykamer cosleeping lindsayvallen.nl 1

Tara heeft een lichte voorkeurshouding naar rechts, dus slaapt ze aan mijn kant. Zo zal ze – om naar mij te kijken (wat baby’s logischerwijs doen, naar hun moeder kijken/draaien ;-) – haar hoofdje naar links moeten draaien. We hebben een extra aankleedkussen, o.a. voor op onze slaapkamer, voor de nachtelijke verschoonsessies (of overdag in de huiskamer, of op de eettafel :-).

babykamer cosleeping lindsayvallen.nl 2

Twee kaartjes die Tara van Daisy van poppyphoto.nl kreeg. Ik vind het tof dat mensen die ik niet ‘echt’ ken, zo met ons meeleven en leuke attenties opsturen! Tara is goed verwend door verschillende bloggers, DIY’ers en Instagrammers. Lief!

babykamer cosleeping lindsayvallen.nl 3

Echte co-sleepers zijn reteduur, maar er zijn online talloze DIY’s en Ikea hacks te vinden. René is best handig, dus hebben wij eenzelfde Gulliver ledikantje als in haar kamer naar een co-sleeper verbouwd.

babykamer cosleeping lindsayvallen.nl 4

René en ik hebben dit bedje al een tijdje (hoopvol) op onze slaapkamer staan, en we hebben alle twee al een keer gedroomd dat Tara ineens kwijt was, haha! Dan schrok ik midden in de nacht wakker: waar is Tara? Straks ligt ze lekker bij ons in de co-sleeper en kan ik haar handje de hele nacht vasthouden. Lekker hormonaal en klef hè ;-). Oh ja, voor wie denkt dat je alle intimiteit kwijt bent met een baby bij je op de slaapkamer, daag ik uit wat verder te denken dan je slaapkamer ;-).

De reden dat we haar overdag niet in de co-sleeper laten slapen, is om te voorkomen dat ze naar het grote bed kruipt en eruit kukelt. Kleine slaapjes overdag mogen in haar eigen bed, ’s avonds kruipen we gezellig met z’n drietjes onder de wol :-).
Ik tel de dagen af tot ze met ons mee naar huis mag en we de babykamer en bedjes in gebruik kunnen nemen. Ik heb er nu al zin in.

Vind je dit een leuke babykamer of is het absoluut je smaak niet? Heb je zelf al eens een babykamer ingericht of is dit nog een ver-van-je-co-sleeper-bed ;-) show?

Liefs,
Lindsay

30 reacties

 1. Ah wat een geweldig leuk kamertje! Ik vind het mooi dat er veel verhalen te vertellen zijn over de meubels en accessoires :). Hier hebben we een week lang ge-bed-shared en daarna 3 maanden ge-room-ind. Toen werd hij zo lawaaiierig dat hij in z’n eigen kamer mocht slapen haha.
  Tara zal dolgelukkig zijn met haar mooie kamertje en twee bedjes :D

 2. Ik vind de babykamer prachtig! Ik hoop dat we, in een toekomstig huis, een groot genoege babykamer hebben voor ook zo’n kast!

  Cosleepen deden wij ook, gewoon de zijkant van het ledikant eraf en tegen ons bed aangeschoven. Best fijn ‘à nachts, en ‘S ochtends ook heel gezellig :) Inmiddels vind ik het heerlijk dat ze op haar eigen kamertje slaapt, maar ik snap helemaal dat je taartje voorlopig bij je wilt hebben! ;)

 3. Aah wat een super schattig kamertje! Die kast vind ik echt helemaal geweldig! <3

  Ik ben niet zo van het bed sharen. Hebben we noodgedwongen 3x gedaan met Nim en ik deed geen oog dicht.

  Toen hij net geboren was, heeft hij 3 weken op onze kamer geslapen in zijn wiegje. Ik sliep heel slecht, omdat ik wakker schrok van ieder geluidje. Na drie weken met pijn in mijn hart naar zn eigen kamer gebracht (het voelde alsof hij in Zuid Afrika was) en dat was voor ons toch wel heel prettig. Ik kan me overigens voorstellen dat jullie Tara voorlopig lekker dichtbij jullie willen hebben! Misschien wil ik met een tweede kindje ook wel (even) co-sleepen :-)

 4. Ik heb zo met je meegeleefd de afgelopen tijd en zit nu met tranen in mijn ogen te kijken en lezen naar dit blogje. Wat enorm fijn dat babyTaartje bijna thuis komt <3

 5. Ik vind het een hele leuke babykamer! Ben heeel erg fan van de mintgroene kast :) Wilde ook vragen waar je dat knuffelwolkje vandaan had, tot ik las dat hij zelfgemaakt is door de zus van René, super creatief!

  Mijn neefje van 5 maanden slaapt heel graag tussen zijn ouders in, in het grote bed ;) Lijkt mij vaak wel eng, om naast een baby'tje te liggen, maar dat gaat altijd heel goed gelukkig.

 6. Mooi kamertje hoor; echt met veel persoonlijke elementen. Hier ook fervent co-sleeper; onze oudste maar tot vier maanden omdat ze meer wakker was dan slapend als wij er bij waren en de jongste ruim een een jaar. Vond het heerlijk. Bedje staat er nog steeds naast voor zieke / angstige nachten.

 7. wat een super leuk kamertje! Blijf het jammer vinden dat een ledikant niet op onze slaapkamer past anders had ze ook nog bij ons gelegen. Nu was dit tot 5,5 maand in haar wiegje.

 8. Wat een prachtige kamer, en wat heerlijk dat Tara binnenkort eindelijk naar huis komt! Ik gun het jullie zo! Fijn dat je de gehaakte rups zo cool vind, ik heb hem met liefde voor jullie gemaakt. Wat een eer om hem zo terug te zien!

 9. Ik vind het kamertje heel leuk! Vooral het kleed :)
  Knor is inmiddels al geacclimatiseerd in haar tweede kamertje, het eerste kamertje was een beetje een ad hoc-kamertje waar ik met een paar vriendinnen boerderijdieren op de muren had geverfd en we gauw een goedkoop zeiltje hadden gegooid. Haar kamertje nu is wel een stuk mooier, maar ook alles tweedehands, schilderijtjes van de rommelmarkt en kleed van Ikea.

  De eerste maand sliep ze in een wiegje bij ons op de kamer, maar we noemen haar niet voor niets Knor en na een maand moest ze dus naar haar eigen kamertje verkassen. Dat vond ik heel jammer, ik had haar liever langer bij me gehouden, maar ze hield mij heel erg uit mijn slaap. Ik was zo op haar gefocust, ieder zuchtje maakte me wakker. En nu eigenlijk alsnog wel (we slapen met de deuren open zodat ik haar goed kan horen). Ik hoop dat jullie daar minder 'last' van zullen hebben!

 10. Die kast blijft echt geweldig en het kamertje is zo gaaf! Helaas heb ik geen baby kamer kunnen inrichten omdat we op dit moment maar 1 slaapkamer hebben. Dus baby boy komt lekker bij ons op de kamer. Wel in een eigen bedje want zo groot is onze slaapkamer ook weer niet. Ik hoop iedergeval dat we nog een ander huisje vinden voordat die heel erg groot is maar dat mag ik wel hopen. Dan kan ik toch nog een beetje een baby kamer inrichten. En anders wie weet bij de volgende :)

 11. Wat schrijf jij toch geweldig. Met liefde en heel veel aandacht voor details – waren er maar meer van dat soort blogs! Hou ik van :-) En de kamer vind ik prachtig.

 12. Wat een onwijs leuk kamertje… Hou van de natuurlijke tinten en lichte kleuren.. Wat zullen jullie genieten als ze straks thuis is.. Eindelijk!!!

 13. Jaaa ik kan me zo goed voorstellen dat je uitkijkt naar het co-sleepen na deze periode! Lijkt me echt een fantastisch gevoel :D wanneer mag ze naar huis?

 14. Ah wat fijn dat ze bijna bijna bijna naar huis komt!! Eindelijk!!

  Ik heb genoten van de periode van het rooming-in en het co-sleepen. Maar op een gegeven moment was ik ook blij dat hij naar een eigen kamertje vertrok. En Eon zelf volgens mij ook. Hij werd namelijk steeds vaker wakker van ons, en wij moesten heeeeel stil doen. Nu geniet ik van de momenten in de ochtend, dat hij wakker tussen ons in zit te spelen en uiteindelijk tegen één van ons aan in slaap valt weer. (En stiekem kijk ik alweer uit naar het volgende frummeltje dat aan mijn bed mag slapen. Dan ga ik direct voor co-sleeper-wiegje).

  Oh kamertje, echt wel mijn smaak :D maar iets te veel roze elementen.

 15. Wat een prachtig kamertje! Heel gezellig!
  Wat fijn dat jullie dochtertje bijna naar huis mag!!!! En wat heerlijk dat jullie haar dan lekker bij jullie laten slapen na zo’n ziekenhuis periode!
  Hier heb ik mijn oudste tot 18 maand bij ons op de slaapkamer gehad en de jongste van ruim 1 jaar Co-sleept nu nog steeds bij ons, ze heeft ook na de geboorte in het ziekenhuis moeten blijven, niet zo lang als jullie meisje, maar ik had wel enorm de behoefte om haar fijn dicht bij ons te laten slapen. Geniet er van wanneer het zo ver is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *