(*) WIN! Sweakers antislip zwemsokken: dé vervanger van waterschoentjes

Ik herinner me als kind menig valpartij rondom het zwembad. Rennen om snel bij de glijbaan te zijn, een aanloop naar een bommetje of wegrennen tijdens pakkertje. Ik heb flink wat smakkers gemaakt en dat leverde regelmatig blauwe plekken of vurige schuurplekken op. Fijn, zo’n plasje chloor rondom een betegeld zwembad. Een handige vader bedacht daar een oplossing voor: de Ockyz Sweakers. Sweakers zijn handige antislip zwemsokken voor kinderen, welke zorgen voor meer grip op de gladde vloeren. En het leuke is: in aanloop naar de zomervakantie mag ik namens Ockyz twee paar Sweakers weggeven!  

 

Hou jij jouw hart ook weleens vast rond het zwembad?

Ockyz wil dat kinderen lekker ongedwongen en veilig kunnen spelen bij zwembaden. Daarom hebben zij speciale anti-slip footwear met te gekke designs ontworpenen deze Sweakers (swimming sneakers) gedoopt. Ze hebben open tenen, zijn licht van gewicht en antibacterieel.

Met Sweakers antislip zwemsokken behoort uitglijden tot het verleden, want nu stappen de kleintjes parmantig op handige zwemsokken rondom het zwembad. Natuurlijk zijn ongelukken nooit volledig te voorkomen en dat pretendeert Ockyz ook niet. Toch stap je met deze antislip zwemsokken een stuk steviger rond het zwembad.

Bij het ontwerp en de productie van Sweakers is namelijk veel aandacht besteed aan het design en hebben zij de meest geavanceerde technologie in de textiel gebruikt. Met Sweakers worden zwembaden leuker! Voor je kind en voor jezelf.

Hoewel T.’s Sweakers iets op de groei zijn (kunnen we er lekker lang mee doen ;-), kan ze er – letterlijk en figuurlijk – prima mee uit de voeten. Bovendien waren andere peuters erg geïnteresseerd in haar mooie zwemsokken én vonden de moeders en vaders op zwemles het een reuze handige uitvinding.

Het verbaast me dat er niet eerder een oplossing is bedacht voor die valpartijen rondom het zwembad. Jaarlijks vinden er namelijk meer dan 200.000 ongelukken plaats in Europese zwembaden, waarvan meer dan de helft van de ongelukken bij zwembaden wordt veroorzaakt door uitglijden.

Zwembaden moeten een balans vinden tussen ruwe en gladde vloeroppervlakken. Ruwe oppervlakken zijn helaas minder hygiënisch, waardoor ze op sommige plekken niet gewenst zijn. Hierdoor blijft er een zekere mate van gevaar bestaan.

Terwijl zwemmen met kinderen juist leuk moet zijn! Ik heb flink wat zomers aan het zwembad rondgebracht, heerlijk om de hele dag aan de zwembadrand te hangen en ontelbaar vaak te plonzen.
De handige vader a.k.a. uitvinder van de Sweakers (Jermaine Moerli) neemt zijn dochtertje ook graag mee naar het zwembad. Als vader vindt hij het belangrijk dat zijn dochtertje lekker kan spelen in het water. Helaas kan een bezoekje aan zwembad ook gevaarlijk zijn. De looppaden rondom het bad zijn namelijk soms verraderlijk glad. Tijdens een vakantie zag Jermaine zijn dochtertje dan ook regelmatig (bijna) onderuit gaan. De angst van elke ouder, want uitglijden in het zwembad kan tot nare situaties leiden.

Sweakers antislip zwemsokken: dé vervanger van waterschoentjes

Waterschoentjes zijn niet altijd even praktisch en bovendien niet al te hip, dus besloot Jermaine een coole zwemsok te bedenken die kinderen graag dragen, maar tegelijkertijd de ouders een veilig gevoel geeft en geruststelt. Samen met het Ockyz team heeft Jermaine de Sweakers optimaal ontwikkeld. Sweakers hebben de volgende voordelen:

 • Positief getest door de TÜV Rheinland
 • Technisch geavanceerd antislip materiaal
 • Open tenen voor optimale grip en balans
 • Comfortabel en gemakkelijk te dragen
 • Lichtgewicht
 • Antibacterieel en hygiënisch
 • Sneldrogend
 • Ademend
 • Wasbaar en duurzaam (gaan meerdere maten mee)

Uiteraard zijn er diverse designs beschikbaar voor zowel jongens als meisjes. Sweakers geven meer grip op gladde vloeren, maar wil ook leuk voor de dag komen. Team Ockyz streeft naar meer veiligheid van onze kinderen tijdens het zwemmen.

Ga jij deze zomer genieten van het zwembad met je kinderen en wil je een paar Sweakers winnen?
– DE WINACTIE IS GESLOTEN EN DE WINNAARS HEBBEN BERICHT ONTVANGEN! –

Laat in de comments dan een reactie achter met je vakantiebestemming (vind ik gewoon leuk om te weten, haha :-) of als je aan een staycation doet, welk zwembad je bezoekt. Vertel me ook welk model Sweakers je zou willen ontvangen (check de opties op de website) en welke maat je wenst. Op dit moment zijn de Sweakers verkrijgbaar vanaf maat 19 tot maat 46, dus zelfs als je kind extreem grote voeten heeft, kun je bij Sweakers terecht.

Je kunt Sweakers volgen op Facebook, Instagram of Twitter, maar dat is niet verplicht om deel te nemen aan de winactie. Een reactie met je gegevens is voldoende, maar liken en/of volgen is misschien wel zo aardig voor Jermaine en zijn uitvinding :-). Als je mij nog niet volgt op Instagram of Facebook is dat eveneens aardig om te doen, maar geen vereiste.

Een comment achterlaten is voldoende! De win-actie sluit aanstaande maandagavond, op dinsdag 20 juni krijgen de twee lucky ouders bericht, zodat de zwemsokken nog voor de zomervakantie verzonden kunnen worden!

Vind je Sweakers een handig product? Zou je zelf ooit iets willen uitvinden waarvan je als ouder denkt: dat is nu werkelijk een gat in de markt?

Liefs,
Lindsay
36 reacties

 1. Zou ze heel graag voor mijn dochter Guusje willen winnen! Een echt waterratje en ideaal straks in het zwembad op de camping 😉!

 2. Al ben ik geen ouder, ze lijken me superhandig voor mijn neefje van 1,5 jaar, die al wat tanden door zn lip heeft gevallen en er zelfs van zn pas nieuwe melkgebitje al wat mist.. Zelf gaan we naar kroatie op vakantie!

 3. Leuke winactie weer! Ze lijken me super handig voor op vakantie met ons dochtertje naar Callantsoog. En natuurlijk voor de zwemuitjes in eigen woonplaats. De Turquoise Sport, die Tara ook aan heeft, en dan in maatje 24: ik ga duimen dat we winnen!

 4. Wat een superactie!! Wij gaan dit jaar voor het eerst naar het 'buitenland' op vakantie. En wel naar Belgie ;-) Ons meisje van 1,5 jaar zou de turquoise sport vast heel erg leuk vinden! Zelf vind ik zwemmen met een kleintje best een hele uitdaging, zeker nu ze kan lopen. Ben zelf toen ik klein was een keer heel hard gevallen langs de rand van het zwembad, gat in mn hoofd. Ik rende niet eens. Toch blijf ik het lopen op natte ondergronden een beetje eng vinden. Zou graag een paar willen winnen!! :-)

 5. Jaaaaaa heel graag zou ik deze willen winnen voor mijn dochtertje van 4, sinds kort op zwemles en al de nodige glij partijen gehad 😖 en straks voor op vakantie naar Mallorca voor de vele speel uurtje bij het zwembad en zonder glijpartijen 😆

 6. Wat een leukeer winactie. Ik zou ze wel voor mijn dochter willen winnen in maat 25. Fan kan dochter 2 ze later ook nog aan. Ik ga voor de turquise sport. Voor mezelf ga ik ze ook aanschaffen als ze echt tot maatje 46 gaan. Door klompvoeten loop ik wat ongelukkig en zeker op een natte ondergrond omdat ik dan geen grip heb.

 7. Ik heb al regelmatig gelezen over deze fijne zwemsokken dus natuurlijk doe ik mee! Wij gaan op vakantie in het sauerland èn een weekje naar Spanje. Beide vakanties zullen bol staan van waterpret met onze zoon van 2,5 dus een paar Sweakers komt goed van pas. Ik vind de Grey Sport uitvoering leuk in maat 23-26. Ik hoop dat we winnen!

 8. Wat goed! Wij gaan eind volgende week naar een huisje in Nederland (en hopelijk later in het jaar nog ietsjes langer en verder weg) en mijn dochter van bijna 3 kan niet wachten tot ze weer kan gaan zwemmen. Helaas voor ons rent en vliegt ze graag rond en hou ik m’n hart vast rondom een zwembad… Ik denk dat ze zelf de CHARACTER PINK het mooiste zal vinden, in maat 23-26.
  Goede timing dit artikel, mocht ik ze niet winnen, dan bestel ik ze nog even snel!

 9. Oh deze zijn leuk en handig!! Denk dat Mila ze ook erg kan waarderen en Fenna daarna. We gaan op vakantie naar Fuerta Ventura, heerlijk even bijkomen! Groot zwembad dus iets om niet uit te glijden zou handig zijn. Ik zou wel de turquoise sport of (als die er niet meer is zoals nu) character pink in 23-26 willen winnen :-D

 10. Wat handig zeg! De Turqoise Sport in maat 25 zouden een uitkomst zijn voor mijn dochter als we een weekje naar een vakantiepark gaan op de Veluwe. Lekker spelen in en rond het zwembad zonder uit te glijden.

 11. Wow deze zijn echt heel handig en super leuk!
  Wij gaan eind augustus naar Sydney (mijn zusje woont daar)en daarna gaan wij door Indonesië reizen. Aangezien we met 2 kinderen gaan, zullen we hotelletjes zoeken met zwembad, dan is dit natuurlijk super handig. Mijn dochter heeft maat 26 en ze vindt de Turquoise sport heel erg mooi.

 12. Gewoon omdat jij het leuk vindt, we gaan naar Mallorca in oktober… Meedoen hoeft niet wij zijn al fan van Sweakers en gunnen deze ervaring graag aan iemand die er nog niet bekend mee is.

 13. Dit lijkt me ideaal voor deze overbezorgde moeder (lees: bij elk zwembadbezoek flinke valpartijen en bezoekjes aan de eerste hulp haha). Mijn zoontje zwemt met papa in Leusden bij de Octopus en heeft maat 28 :)

 14. Ik zou ze graag willen winnen in maat 39 omdat mijn dochter sinds kort aan zeilen doet en dan staat ze op de rand van het bootje op haar blote voeten en dan hou ik mijn hart vast dat ze niet valt😔 Ik zou ze daarom graag willen winnen voor haar. De kleur: de gene die het meest roze heeft

 15. Wat een uitkomst voor een moeder met valangst voor haar kleine zoals ik! Mijn dochtertje van net 2 jaar is dol op zwemmen. Dit jaar blijven we lekker in Zeeland om daar te zwemmen. Helaas ben ik zo'n moeder die haar of liever optilt of constant haar handje vast blijft houden om ongelukken te voorkomen. Zelfs onder de douch een speciaal matje aangeschaft want, stel je voor…

  Echt een ideale manier om je kindje meer vrijheid te geven en zelf te laten ontdekken :).

  Jela heeft maat 23 en Pink Pump vind ik er erg leuk uit zien!

 16. Geweldig!zal heel wat valincidenten voorkomen, als ik niet win, belanden ze zeker in mijn winkelmandje!!liefst character blue in maat 30 voor mijn zoontje die dan helemaal de blits zal maken in Kos aankomende zomer.

 17. Wat een uitvinding zeg!
  Ideaal voor ons meisje die het altijd op rennen zet in het zwembad.
  Wat daar is het leuk! Kijk hier mama!

  De Turquoise sport maat 25 voor onze Puck

  Wij blijven dit jaar thuis. . Onze vakantie gaan dit jaar, heel ongezellig, langs elkaar heen. Iets met nieuwe baan..
  Wij blijven gezellig in Hasselt. Of zoals mij man, rene, zegt; Het beloofde land 😂

 18. Leuk voor mijn zoon. We gaan helaas niet op vakantie. Maar uitstapje naar het zwembad is altijd een feest gelukkig haha. Maar 38 in blue sport zou geweldig zijn.

 19. Voor mijn 2-jarige karaktertje zouden de Character Pink in maat 23-26 echt pérfect zijn!! Ze houdt nog niet zo van zwemmen ín het water en loopt dus vooral aan de rand van het zwembad rond. Dé perfecte plek dus om de Sweakers te gebruiken!

 20. Wat een uitkomst voor ons zoontje die eindelijk loopt met zijn 23 maanden.
  Het gaat nog niet heel stevig en hij wilt soms nog te snel, maar hij loopt.

  Ik zie hem al helemaal gaan op de blue sport (maat 19-22) in het waterpark van ponypark slagharen.

 21. Wij gaan elke week zwemmen, en nu dat aapje een beetje leert lopen glibbert ze inderdaad steeds (bijna) onderuit. Hoewel ik niet denk dat ze ze op het strand in Zeeland nodig heeft, denk ik dat ze bij het campingzwembad en natuurlijk bij de wekelijkse babyzwemles goed van pas gaan komen hier. Ze heeft al een roze zwembroek met flamingo's, dus ter compensatie als we ze winnen graag de grey sport in maat 19-22 :)

 22. Blue sport voor mijn jongste zoon (maat 23-26) die nu zijn eerste stapjes aan het zetten is. Zou fijn zijn als hij lekker met z'n zussen kan spelen bij het zwembad. We blijven in Nederland, maar waarheen, nog geen idee

 23. Ohhhh elke week met peuterzwemmen houd ik mijn hart vast bij de rennende kindjes. (Die van mij loopt voor de zekerheid aan de hand). Dit jaar gaan we naar Noorwegen en aangezien onze kleine een waterratje is, maar we waarschijnlijk weinig buiten zwemmen, zijn de sokjes zeer welkom :). (Turquoise sport maat 24)

 24. Wat cool! Mijn zoontje zet net zijn eerste stapjes en wil dus niet meer stil zitten. Ideale uitkomst dus deze ‘sokjes’! Die komen in Ibiza en op kamp zeker goed van pas. En in maatje 23 kan hij ze volgend jaar ook nog aan! Dat zou nog eens dubbel profiteren zijn ;-). Character green of blue vinden we de mooiste!

 25. Wat een uitkomst, dikke win-win voor zowel ouder als kind! Ik doe een poging tot winnen, je weet tenslotte maar nooit of het geluk wat dat betreft aan je zijde is ;-) Ik roep hier -helaas- om de haverklap ''niet rennen!'' tegen onze blonde Usain Bolt die bruist van het enthousiasme bij het zien van water, en ondanks dat ik dat ongetwijfeld nog heel vaak zal moeten herhalen zullen zulke zwemsokjes in ieder geval bijdragen aan een gevoel van veiligheid voor ons beiden :-) Denk dat ze perfect zullen matchen met de kleur van het zwembadwater in Toscane ;-)

 26. Wauw, mooie uitvinding! Wij gaan 1 van de Griekse eilanden bezoeken en hopelijk nog een paar keer lekker spelen in den Hommel :-)
  De blue sport in maat 24 zijn stoer voor ons ventje!

 27. Hey!
  Ik wil deze sweakers graag winnen voor mijn zusje, omdat ze niet mee mag zeilen omdat ze al een paar keer is uitgegleden. Ook mag ze niet meer surfen omdat ze al een gebroken arm heeft opgelopen omdat ze is uitgegleden. Waterschoentjes hielpen niet en waren alleen maar te groot voor haar en zaten vervelend. Ik hoop dat ik ze win zodat we in de vakantie weer samen naar de zeilschool kunnen!

 28. Oh, dit lijkt me ideaal! We zijn vanochtend nog wezen zwemmen bij de douches ging dochter al bijna onderuit.. Al dat enthousiasme van een waterratje met een gladde vloer, haha.
  Ik denk dat ze character pink toch het leukst vindt, hoe cliché, haha. Perfect voor het plaatselijke zwembad of als we hopelijk nog op vakantie gaan!

 29. Jaaaa… voor mijn dochter met haar hypermobielheid (is dat een woord?!) en haar aangepaste schoenen een erg fijne uitvinding.
  Super handig om eind augustus mee te paraderen op de Franse camping. (maat 23-26)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *