(*) WIN! 5x een flesje Bio-Oil à 60 ml

bio oil olie littekens keizersnede
cy

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten, ben ik bevallen door middel van een spoedkeizersnede. Er was geen tijd te verliezen, er was stress, ik kreeg snel een ruggenprik en hoopte vurig dat de dienstdoende gynaecoloog mijn buik enigszins zou sparen. Hij is absoluut mild geweest, maar natuurlijk heb ik er wel een flinke jaap aan overgehouden. Zonder dat litteken zou onze dochter het waarschijnlijk niet hebben gered, want ze had het erg moeilijk binnen en kon de weg naar buiten zelfstandig niet aan. Opensnijden dan maar hoor, zei ik letterlijk tegen de gynaecoloog. En zo geschiedde. 

Mijn grootste litteken ooit: de keizersnede

Sommige vrouwen zijn apetrots op dit litteken en noemen dit hét bewijs van vrouw- en mama-zijn. Dat vind ik prachtig voor hen, maar zo ervaar ik het persoonlijk niet. Trots op dit litteken, zoals sommige vrouwen dit voelen? Nee, trots voel ik me niet.

Het benadrukt voor mij juist wat er allemaal mis is gegaan tijdens mijn zwangerschap. Het is een blijvende herinnering aan een heftige periode en de pittige vroeggeboorte. Bovendien was mijn buik zo ongeveer hét pronkstuk van mijn lijf. Mijn buik was prachtig plat, had een mooie taille, ik heb een leuk naveltje en ik showde mijn middenrif graag. Crop tops, bikini’s, I love my belly.

Keizersnede litteken minder zichtbaar

Ik houd nog steeds zielsveel van mijn buik en de gynaecoloog heeft me wat dat betreft echt gespaard, want je ziet er – zelfs met het laagste bikinibroekje uit mijn collectie – niets van. Maar hoe mooi mijn litteken is geheeld en hoe weinig je er nu nog van ziet, dat heb ik ook te danken aan mijn consequente en trouwe nazorg.

De eerste week mocht ik geen olieachtige substanties op mijn litteken smeren, maar na een week kreeg ik een ‘go’ voor het smeren. De gynaecoloog adviseerde zelf ‘dat oranje, kleine flesje’, en ik wist direct wat ze bedoelde.

Bio-Oil gebruiken na je keizersnede

Ik kende Bio-Oil al, maar was geen frequente gebruiker. Na mijn keizersnede heb ik echter religiously gesmeerd. Eind maart 2015 startte ik met het dagelijks insmeren met Bio-Oil. Geen marketingpraatje, je leest het simpelweg terug in mijn blog destijds, gepubliceerd op 23 maart 2015: klik. Toen schaarde ik Bio-Oil al onder mijn essentials.

Ik smeerde zowel ’s ochtends als ’s avonds met Bio-Oil. Ik reinigde mijn huid met een washandje met lauwwarm water en ging vervolgens aan de slag. Ik masseerde met de olie uitgebreid mijn buik en het litteken. Dit deed ik zo ongeveer een minuut of 5 in totaal. Meestal zat ik op de plee of ik lag gestrekt in bed, even een moment om de boel daar aandacht te schenken en zacht te maken.

Soms had ik er totaal geen zin in, maar ik hield mezelf voor dat het niet zou werken als ik niet braaf zou blijven smeren.  Zichtbaar zou dat litteken altijd blijven, daar maakte ik mezelf geen illusies over, maar dat vind ik ook niet erg. Met twee keer per dag smeren en masseren hoopte ik het enigszins netter te laten helen.

Het resultaat: ik ben fan van Bio-Oil

Ik heb ruim een jaar Bio-Oil gesmeerd. Ik las toentertijd op de website van Bio-Oil dat je bij voorkeur minimaal 3 maanden, twee keer per dag moet smeren. Dat heb ik iets verlengd, omdat ik – als het nog niet duidelijk was ;-) – heel ijdel ben op mijn buik. Zoals ik schreef in mijn ‘Wat is echt en nep aan mij’-blog op 25 januari 2017:

Oh ja, tip voor andere Scarface-lotgenoten: ik heb het litteken zorgvuldig én consequent minimaal twee keer per dag ingesmeerd met Bio-Oil, wat zeker heeft bijgedragen aan het herstel en de zichtbaarheid van de streep. Dit heb ik zeker dik een jaar volgehouden.

Omdat ik redelijk vrij van gêne ben, heb ik vervolgens iedereen die mijn litteken ziet (dat klinkt alsof ik wekelijks open huis heb, maar ik bedoel de gynaecologen, vriendinnen en wax angels die me dicht op de huid zitten) gevraagd naar hun ervaring en mijn litteken schijnt dus erg netjes en subtiel geheeld te zijn. Ik wijt het aan het religiously smeren, smeren en smeren“.

Ik ben dus fan en steek dat niet onder stoelen of banken. Dat viel Bio-Oil blijkbaar ook op, want ik kreeg het verzoek om mijn ervaringen nogmaals in één blog te gieten. Ja leuk, maar dan wil ik mijn lezeressen zelf ook de kans geven om jullie product te proberen, was mijn antwoord. Ik bedoel, je hebt vrouwen met littekens, maar Bio-Oil is ook goed voor huidstriemen en pigmentvlekken, iets waar ook menig vrouw mee gezegend is.

Wat is en doet Bio-Oil eigenlijk?

Voor wie onder een steen heeft gelegen, want wie kent de oranje flesjes bij de drogist niet, maar soit. Dit zegt Bio-Oil over zichzelf op hun website:

Bio-Oil is een gespecialiseerd huidverzorgingsproduct dat helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken. Het product is ook uitermate geschikt voor de verouderende en uitgedroogde huid. Bio-Oil heeft 332 huidverzorgingstrofeeën gewonnen en is sinds haar globale lancering in 2002 uitgegroeid tot het bestverkopende product in 24 landen voor de behandeling van littekens en huidstriemen.

Bio Oil

Waar bestaat Bio-Oil uit? En is het veilig voor zwangere vrouwen?

Ook deze informatie heb ik voor het gemak van Bio-Oil overgenomen:

De Bio-Oil samenstelling is een combinatie van plantenextracten en vitamines in een substantie op basis van olie. Het product bevat het unieke ingrediënt PurCellin Oil™, dat de algemene consistentie van de formulering zodanig verandert dat het licht en niet vettig wordt, en op die manier garandeert dit product dat de heilzame stoffen welke aanwezig zijn in de vitamines en plantenextracten gemakkelijk in de huid opgenomen worden.

Bio-Oil voldoet aan verschillende veiligheidsvoorschriften volgens de Reguleringen van het Europees Parlement en de Raad van Cosmetische Producten. Het toxicologisch profiel, chemische structuur, graad van inclusie en totale niveau van dagelijkse blootstelling van elk gebruikt ingrediënt werd beoordeeld en veilig bevonden voor gebruik (inclusief gebruik door zwangere vrouwen).

De volledige ingrediëntenlijst van Bio-Oil vind je hierrr.

Win! 5 flesjes Bio-Oil à 60 ml

Gezien mijn enthousiasme én omdat ik andere vrouwen evengoed het effect van Bio-Oil wil laten ervaren, kruip ik voor een miniem momentje weer in mijn Oprah-rol. Ik mag namens Bio-Oil vijf flesjes van hun product aan jullie schenken, zodat je zelf de proef op de som kan nemen.

DE WIN-ACTIE IS GESLOTEN! 

Meedoen is simpel. Laat je reactie achter in de comments, zorg dat er een werkend e-mailadres bij genoteerd is en duimen maar! Natuurlijk is het leuk als je mij volgt op Instagram of Facebook, maar dit keer strooi ik gewoon lukraak 5 flesjes Bio-Oil in het rond. Wel met de dop erop, anders wordt het zo’n glibberig zooitje met al die olie.

bio oil olie littekens keizersnede

De win-actie sluit over een week, op zaterdag 15 april 2017 en over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Kende jij Bio-Oil al? Ben je net zo’n fan als ik en waar heb je het precies voor gebruikt? Ik ben zelf ook best benieuwd naar gebruik op het gezicht, heeft iemand daar ervaring mee?

Liefs,
Lindsay

18 reacties

 1. Ooit van gehoord maar nooit iets meegedaan. Nooit een super huid gehad en zeker na mijn zwangerschap kan het wel wa ondersteuning gebruiken :)

 2. Dit zou heel mooi uitkomen! Heb okt 2015 ook een sectio gehad en niet consequent gesmeerd… en in aug staat er weer 1 gepland. Dan gaat het litteken weer open en wie weet kan ik het nu ‘goedmaken’ door wel goed te smeren!

 3. Heel graag. Ik ben een stille volger reageer niet veel. Maar kijk iedere dag even op je blog. Ik ben nu 26 weken zwanger en zou graag eens een flesje willen proberen.

 4. Zoiets stond al op mijn verlanglijstje om voor Willem te kopen. Hij valt regelmatig, een echte jongen hihi. Overal op klimmen, net als zijn vader. Dus zou goed van pas komen als ik de oil win.

 5. Ik zou heel graag een potje wonder-olie willen winnen!! Ik heb een litteken in m’n nek die wel wat TLC kan gebruiken. En in mijn gezicht heb ik hele duidelijke pigmentvlekken. Helaas ben ik tijdens mijn zwangerschap niet zo lief geweest voor mijn gezichtje… ik zat te shinen in de zon en de bruine vlekken in mijn gezicht gingen nooit meer weg… succes met kiezen!!

 6. Ik heb er al over gehoord ja! Ik twijfel of het daadwerkelijk veel gaat helpen bij littekens die toch wel echt blijvende beschadigingen zijn van de huid. Het lijkt me wel erg goed om de huid soepel te houden en méér littekens/striemen te voorkomen. Ik probeer het graag uit hoor! Op het gezicht lijkt het mij wel fijn maar dan enkel als je een ietwat drogere huid hebt, niet? Groetjes

 7. Wat fijn dat je litteken zo netjes geheeld is! Hier geen zwangerschap achter de rug & voorlopig ook geen op de planning, maar ik heb wel last van een onwijs droge huid en pigmentvlekken waar ik het wel op uit zou willen proberen!

 8. Dat zou zeker welkom zijn! Bij een kleine ingreep op mijn rug is het litteken helemaal verkeerd geheeld :'(. En aangezien ik in de planning heb om op korte termijn (met jurk waarin het litteken zichtbaar is) te gaan trouwen, zou een steuntje in de rug :p niet weg zijn.

 9. Superspul! Ik heb jaren geleden een nare val gemaakt met als resultaat een fiks litteken boven mijn wenkbrauw… Door heel consequent te smeren zie je er gelukkig niet zoveel meer van. Ik raad het dus ook zeker aan om op je gezicht te smeren!

 10. Zou 'm heel graag eens proberen! Ik heb twee vrij zichtbare littekens in mijn gezicht die best een beetje minder aanwezig mogen zijn, maar vond Bio-Oil altijd te duur voor mezelf. Misschien dat één proefflesje me kan overtuigen. :)

 11. Wat fijn dat de Bio-Oil zo goed heeft geholpen voor je litteken! Kan me voorstellen dat je af en toe een beetje simpel werd van al dat smeren, maar fijn om te zien dat het doorzetten zijn vruchten afgeworpen heeft! Ik ding graag mee naar een flesje! Ik heb littekens van mijn zware acne als tiener in mijn gezicht en hoewel mijn huid – gelukkig – een stuk rustiger is tegenwoordig en ik heb geleerd me minder druk te maken en rot te voelen over hoe mijn gezicht eruit ziet, zou ik graag testen of Bio-Oil kan helpen ze wat te laten vervagen!

 12. Heel graag! Geen littekens van zwangerschap hier, maar door een burn-out. Veel afgevallen, toen het beter ging kwamen de kilo's er weer aan, maar helaas daarmee ook striae. Ben erg benieuwd wat Bio-Oil hiervoor kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *