Why. So. Serious?

Okay. Ik ga nu ongegeneerd reclame maken. Voor een film die nieteens reclame nodig heeft. Want hij is gewoon freaking great!

Come on, hit me!

Ik heb het (natuurlijk) over The Dark Knight.

Heath Ledger als The Joker, Batman vertegenwoordigd door Christian Bale, Harvey Dent (personage), Maggie Gyllenhaal (actrice).

My oh my. Misschien ga ik wel nog een keer.

Zaterdag om 21:15 uur zaten Berry, René en ikzelf op het puntje van onze bioscoopstoel in Pathé de Munt (Amsterdam Vijzelstraat), na een dagje Madam Tussauds, Holland Casino en een hapje eten met z’n 3-tjes bij de Italiaan.
Na de trailers kwam dan eindelijk The Dark Knight.

De laatste afgemaakte film van Heath Ledger – en wat zonde.
De vertolking van The Joker door Heath Ledger is op een heel andere manier dan deze van Jack een paar jaren terug – maar The Joker wordt wederom geniaal vertolkt.

Let’s turn that frown upside down.
Why. So. Serious?
Come on.
Hit me!

Als filmfan, en – al zeg ik het zelf – ervaringsdeskundige als filmfreak, vind ik dit echt een must-see. Na afloop vragen mijn medefilmfreaks (Berry en René, red.) wat ik zou raten: en ik zeg een dikke 9+.

En ik kan niet wachten tot het volgende deel.
Las vandaag op filmnieuws dat Angelina Jolie gecast is voor de rol van Catwoman.
Nu is het natuurlijk easy om Halle Berry daarin te verbeteren, maar Michelle Pfeiffer in Tim Burton-style is wél een lastige opgave.

Het enige minpunt aan het vervolg is het ontbreken van The Joker.

Heath Ledger. Zwaar respect voor zijn vertolking. Eeuwig zonde.
Ik hoop dat hij daar ergens ziet hoe freaking great ‘zijn’ film bezocht en gewaardeerd wordt…

Yours truly,

Lins

En natuurlijk hebben we nog feauteau’s:


2 reacties

  1. Geniale film! Top 3 beste films ooit voor mij. En ook een super gezellig dagje Amsterdam! Weinig woorden voor Madame Tussaud, maar ja, daar waren we ook wel snel doorheen. Het was in ieder geval een erg geslaagd dagje. Thanks.Tot de volgende keer dat ik hier ooit iets op schrijf/reageer. (A)

  2. He schurkie!Het is gelukt! Mooi nieuw bannertje ook btw al vond ik de foto met de vinger ook wel heel typisch World Wide Weblog achtig! :) En respect voor het leuke blogje!Ga de tip van de filmkenster voor vanavond maar opvolgen denk ik! Zag er wel leuk uit! Maar lang niet zo leuk als de filmkenster zelf!Mijn zus heeft btw gereserveerd voor de 10e! Kan je die vast vrijhoudenLove u so much!Kusjes van je vriendje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *