Waarom ik trouw met mijn vriendje

Vandaag over 3 (!) maanden stap ik in het huwelijksbootje met mijn lover. Time flies! Ik herinner me nog zeer levendig zijn mooie aanzoek op Oudejaarsavond waar ik niet anders dan volmondig JA! op kon antwoorden.

ON12

Maar waarom trouw ik eigenlijk met hém? Waar heb ik precies ja op gezegd? Met mijn bijna 30 levensjaren (kuch!) heb ik enkele vriendjes versleten, de nodige dates en kortstondige romances beleefd.

Wat is de reden dat het met mijn huidige verloofde wél werkt? 

1. Humor
Zoals Jessica Rabbit zegt in Who Framed Roger Rabbit: he makes me laugh.
Ik vind het onwijs belangrijk dat ik met iemand kan lachen. Ik hou van woordgrapjes, scherpe opmerkingen en flauwe moppen. Zoals van die twee die naar Parijs gingen. Nou, die gingen dus niet! Haha, ik LOL’de :-) Daarnaast spreek ik vloeiend sarcasme en ironie, wat niet iedereen (altijd) begrijpt. Mijn verloofde wel. We kunnen heerlijk de spot drijven met onszelf of elkaar overbluffen met ingewikkelde woordgrappen met clou’s die (voor anderen) onnavolgbaar zijn. Ik kan met hem lachen. Hardop gieren, tranen over de wangen of juist op mijn wang bijtend omdat niemand het mag merken. I love that about him.

He makes me laugh
2. Vertrouwen
Ik zou mijn vent durven achterlaten in een kamer vol Victoria’s Secret modellen. Ik hoef zijn mobiel niet te checken. Ik wantrouw hem nooit als hij met vrienden op stap is of moet overwerken. Hij is goudeerlijk en zo trouw als een hond. Hij is bovendien blind voor avances, dat scheelt ook ;-)

3. Lekker ding
Ik vind mijn kerel, zelfs na ruim 6,5 jaar ;-), nog altijd een lekker ding. Hij is lekker lang, heeft een mooie kop met haar en I adore zijn stoppelbaard. Gladgeschoren vind ik maar zo-zo. Andere aspecten van zijn lichaam die ik waardeer zijn his bootie en zijn armen. In de eerste set kan ik lekker knijpen en in de tweede set kan ik veilig wegkruipen. Als hij nonchalant een kamer binnen loopt, zijn haar goed, stoppelbaard van 4 dagen en in een mooie jeans met shirt: hubba hubba! Dan word ik weer overvallen door die vlinders van het prille begin. Niet (meer) dagelijks, maar vaak genoeg om te realiseren dat ik een goed exemplaar heb uitgezocht. Hij is daarentegen geen mooiboy. Hij is zich niet bewust van zijn looks en dat is alleen maar fijn. Een arrogante, zelfingenomen man zou niets voor mij zijn.

Hubba hubbaHubba hubba! Hij ‘moest’ op de foto bij zijn vaste kapper ‘voor Facebook’. Dûh, dat snap ik ook wel. Maar het siert hem éxtra dat hij dit moment ietwat ongemakkelijk ondergaat ^^

4. Gun-factor
Gunnen. Een woord wat moeilijk te beschrijven is. Voor mij betekent het dat ik over mijn eigen behoeften heen kan kijken om te zien waar mijn partner behoefte aan heeft. Let wel, ik bedoel absoluut niet jezelf wegcijferen. Elkaar iets gunnen is voor mij accepteren dat hij een week erg druk is of iedere dag buitenshuis eet omdat hij een belangrijk project doet – waarin hij zichzelf persoonlijk kan ontplooien of wat goed is voor zijn ontwikkeling. Of dat hij zo insane is om mij, 60 dagen lang, te supporten terwijl ik iedere dag circa 1,5 uur druk was met Insanity. Koken terwijl ik sport zodat ik na mijn work-out kan aanschuiven. Omdat hij mij gunt Insanity te doen want ik voel me er lekker door. Dat hij het me gunt wanneer mijn wekker om 06:00 uur ’s ochtends (!) piept zodat ik even een rondje hard kan lopen. Ik kruip er daarna weer bij en meestal heeft hij mijn great escape tussendoor niet eens in de smiezen ;-)
Ik ben dankbaar dat ik een partner heb die mij veel gunt en volgens mij ben ik zelf ook wel een vrijgevige gunner.

5. Exclusiviteit
In een consumptiemaatschappij – waar zodra we uitgekeken zijn op een verouderd model smartphone of een gat in onze kleding hebben een nieuwe aanschaffen – pleit ik voor een duurzame relatie met één partner. Hartstikke hip hoor een open relatie, maar voorbeeld-stel Heleen en Ton van Royen hebben het ook niet gered. Just saying. Juist in deze vluchtige wereld waar we met één druk op de knop kunnen sexting, op je werk het kopieerhok induiken met een collega of met een love, joy & happiness XTC-pil in onze mik uitgebreid tongen op een festival met een wildvreemde, vind ik het extra bijzonder wanneer je elkaar wél eeuwige trouw beloofd.

6. Waardering
Elkaar niet voor lief nemen. Wij bedanken elkaar regelmatig voor basic dingen. Dat hij eigenlijk altijd de vaat doet. Daar heb ik namelijk écht een schijthekel aan. Dat ik de was meestal doe. Misschien is dat vanzelfsprekend binnen een relatie, toch spreken we dat naar elkaar uit. Of juist gekke dingen. Een emmertje klaarzetten als één van de twee een leuke avond heeft gehad in de kroeg ;-) In je eentje de weekboodschappen doen omdat de ander met een gebroken arm thuis zit. Door regelmatig uit te spreken wat ik aan hem waardeer, realiseer ik me des te meer dat ik het getroffen heb.

7. Aanvulling
We vullen elkaar goed aan. Dat betekent inderdaad dat we niét op elkaar lijken. Hij is standvastig. Nee is nee. Soms is dat vervelend (lees: als ik mijn zin niet krijg ;-) maar veel vaker vind ik dat heel prettig. Zeker gezien mijn twijfelende persoonlijkheid (hallo Weegschaal!). Waar ik nog wel eens om de hete brij kan heen draaien is hij niet bang te zeggen waar hij voor staat. Daar leer ik veel van. Hij andersom ook van mij. We vullen elkaar dus goed aan en ervaren dat niet als lastig, maar als leerzaam.

8. Galant
Mijn vent is een ouderwetse kerel. Als ik het koud heb krijg ik zijn jas. Hij trekt vaker zijn portemonnee (onder sputterend tegengeluid van ondergetekende). Hij kan subliem autorijden en weet altijd de weg. Hij is handig met klussen en gereedschap. Als ik met hem op stap ben maak ik me totaal niet druk over waar ons hotel is of onze auto staat. Hij zorgt goed voor me. Als ik ziek ben of niet lekker. He got it covered. I like that. Als zelfstandige vrouw is het heerlijk jezelf volledig over te geven aan de zorgen van een galante man.

P1020683My hero, ons verdedigend tegen aliens! ;-)

9. Adoratie
Hij vindt mij mooi zoals ik ben. Hij is gek op me en laat me dat regelmatig weten. In de afgelopen jaren heb ik verschillende looks, maten (gewicht!) en stijlen gehad. Hij zal hier nooit kritiek op geven. Hij laat me vrij en dat geeft me kracht. Hij ziet het beste in mij, ook als ik dat zelf niét zie. Ik ben geen sexy, wulpse vrouw. Ik draag graag sneakers, jeans en oefen met pumps, maar een femme fatale zal ik nooit zijn. Ik draag liever basic lingerie van draagbare stoffen met gekke printjes dan ingewikkelde kanten creaties waar ik ingesnoerd zit. Hij vind dit (gelukkig) ook mooier. Een ex-vriend riep ooit: ‘Jeetje, wat zie jij er kinderachtig uit in je polkadot-boxershort, daar raak ik toch niet opgewonden van?’. Auw. Mijn verloofde vind mij het mooist als ik gelukkig ben (letterlijke quote). Bij hem hoef ik me niet uitgebreid in de schminck te zetten of een plaatje te spelen. Loving me for me.

Gôh. Snappen jullie nu waarom ik niet anders kan dan met deze man trouwen? ^^

Natuurlijk heeft hij ook minpunten. Die heb ik ook. Maar het mooie aan onze relatie is dat we vooral ook vinden dat deze niet perfect hoeft te zijn. Wij vinden onszelf perfect voor elkaar en perfect samen. Toch zou het leuk zijn als hij ook van winkelen hield ;-) Just kidding! Dat doe ik stiekem toch liever alleen. Kan ik daarna thuis een modeshow lopen, die hij met een half oog bekijkt terwijl hij nerdy videogames speelt ;-)

xoxo bride-to-be (nog 3 maanden!) Lins

9 reacties

  1. Je hebt het volgens mij inderdaad erg getroffen! Super leuk voor je :) En nu wil ik ook zo'n vriend haha, ben single en langzaamaan sta ik wel weer open voor alle leuke mannen van NL haha maar ik hoop dat ik ook snel zo'n exemplaar mag vinden ! En lekker genieten van alle voorbereidingen voor je bruiloft zou ik zeggen.

  2. Wat een leuk stukje!! Ik lees al een tijdje met je mee, maar heb nog nooit gereageerd. Maar ik vind dit zo'n lief en oprecht stukje. Jullie worden (en eigenlijk zijn) vast heel gelukkig met elkaar!

  3. Wat lief geschreven! Je hebt het inderdaad wel echt getroffen. Ik herken best wel veel in mijn vriend (ik vind zelf ook dat ik het heb getroffen, haha). Ik ben echt heel benieuwd naar je jurk en hoe je het huwelijk vond! Heel veel plezier, alvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *