Viva – Trots op mijn lijf. En of!

Enige tijd geleden kwam ik via Mieke Kosters, schrijfster van Het Geheim van Slanke Mensen, in contact met weekblad Viva. Of ik trots in bikini op de foto zou durven?

De volledige oproep van Viva luidde als volgt:

“Ben jij trots op je lichaam? Twintig kilo afgevallen, volledig hersteld na een ziekte, of ben je om een andere reden tevreden zoals je bent? Voor een beeldreportage in de VIVA zomerspecial zijn wij op zoek naar vrouwen (24 – 38 jaar) die in bikini op de foto willen.

Iedereen mag meedoen, of je nou maat 34 hebt of maat 48. Lijkt zo’n fotoshoot jou wat? Stuur dan een mail met leeftijd en foto voor meer info.”

VivaZo geschiedde. Ik stuurde een e-mail met mijn verhaal en was het stiekem alweer vergeten. Tot ik antwoord kreeg:

“Hoi Lindsay,

Gefeliciteerd! De redactie heeft een definitieve selectie gemaakt voor de reportage Trots op Mijn Lijf en jij bent een van de geselecteerden!

We willen je graag uitnodigen voor een leuke fotoshoot in bikini inclusief visagie en styling.

De shoot vindt op vrijdag 14 juni plaats in een fotostudio in Amsterdam. In totaal zijn we zo’n anderhalf uur bezig met make-up en haar en fotografie. Het interview vindt ook diezelfde dag plaats in de studio en duurt max een half uur.”

Whaa! Spannend! Maar ook heel tof en een bekroning op mijn harde werk aan zowel mijn lijf als geestelijke gezondheid.

2013 is een prachtjaar voor me. Na een ongezonde verstandhouding met eten sinds mijn 15e (mijn halve leven!) ben ik in het levensjaar dat ik 30 word eindelijk at peace met de weegschaal en niet meer in oorlog met eten. Ik ben 10 kilo lichter dan mijn zwaarste gewicht ooit en veel belangrijker: ik voel me super lekker in mijn vel! Eten is niet langer mijn oplossing, troost of beloning. Eten is gewoon eten, dus is mijn verhouding met de weegschaal ook gezond! Daarom ben ik trots op mijn (bikini-)lijf!

Fotoshoot
Vandaag was de fotoshoot. Eerlijk is eerlijk, mijn overwonnen onzekerheid speelt naderhand weer aardig op. Ik werd prachtig opgemaakt, geïnterviewd en op de foto gezet. Chapeau voor de Viva. Toch ben ik inmiddels bloednerveus voor het eindresultaat. Zodra ik de studio uit wandelde werd ik erdoor overvallen. Oude negatieve gedachten die me dwars zitten.

Of het wel goed en mooi genoeg is, mijn lijf niet raar lijkt en ik wel flatteus lach. Verschrikkelijk om weer zo te worstelen. Maar juist daarom ben ik des te trotser dat ik het gedaan heb. Mijn lijf heeft de transformatie al doorgemaakt. Mijn koppie volgt gestaag. Vanaf woensdag 10 juli ligt ‘mijn’ Viva in de winkel. Ik kan niet meer terug. En dat is maar goed ook ;-)

Viva la vida! 
Vier het leven!

9 reacties

 1. Lieve Lindsay,
  Ja dat worstelen van jou komt mij bekend voor, je ging dan weer aan van alles twijfelen en kan me nu ook voorstellen dat je nu ook je twijfels hebt. Maar geloof me Linds, je mag trots op jezelf zijn dat je het toch maar gedaan hebt.En je zult zien het eind resultaat zal best geweldig zijn.Dus geloof in jezelf want door al die dingen die je de laatste maanden alle maal voor je lichaam hebt gedaan zie je er goed en strak uit.En ik ben natuurlijk ook trots op je en kijk uit naar die Viva waar jij strakjes in zult staan.
  liefs mam

 2. Hey Lindsay
  Ik heb gisteren ook een shoot gehad bij viva!
  Wat je al zegt heel gaaf . Mooie make up enz
  Leuk om mee te maken.
  Maar mijn onzekerheid kwam ook weer terug… toen we kort de foto’s bekeken al n beetje want sommige vond ik best mooi. En sommige niet maar die vond de fotograaf weer mooi.hun letten

  natuurlijk op hele andere dingen dan ik bij mezelf
  op een foto.

  Tis spannend dus welke er in de viva komt!

 3. Wat ontzettend knap van je. Het hele verhaal van begin tot einde. Ik kan oprecht zeggen dat ik dat nooit zou durven. En dat terwijl het eigenlijk juist zo mooi is als je tevreden bent met je lijf! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat, hopelijk ben je er zelf trots op straks, en is het ook voor later een mooie herinnering!

 4. Wauw, wat stoer dat je dat gewoon hebt gedaan! En natuurlijk heerlijk dat je zo goed in je vel zit. Gaaf dat je 2013 jouw jaar kunt noemen, en dan heb je ook nog eens een half jaar aan 2013 te gaan! :)

 5. Wat gaaf dat je dat hebt gedaan! Je kan echt trots op jezelf zijn. Het is zo knap wat je hebt gedaan met insanity en als ik lees dat je al 15 jaar worstelt met eten en alles eromheen, kan ik alleen maar zeggen dat ik denk dat het een hele goede stap is.
  Ennnnnn je staat in een tijdschrift! Dat is ook wel superleuk, natuurlijk.

 6. Heb net eindelijk eens wat bij gelezen op je blog. Leuk en gaaf zeg hoe jij hebt lopen knallen de laatste 2 maanden. Ik leefde mee via Twitter en instagram zoals je merkte. Ik zal zeker de Viva kopen want ik ben erg benieuwd en nieuwsgierig naar het artikel geworden! Gefeliciteerd met deze feature! =D je mag bere trots zijn op de resultaten die je hebt geboekt (nu ik nog haha)….

 7. Wauw! Wat gaaf dat je dit hebt gedaan! Ik vind het al genoeg zeggen dat je dit durft, wat een sterke powervrouw ben jij!

  xx Scar

 8. Hallo Lindsay,

  Net begonnen met een soort van "anonieme" blog om af te vallen. Op Google gaan zoeken of er meer mensen waren die dat geniale idee hadden en warempel kom ik terecht op jouw site! Wat fantastisch om te zien dat er meer mensen zijn met dat vervelende probleem! Ik ga je meteen toevoegen bij mijn favorietjes, want ik zie dat jij al heeeeeel goed vooruit gaat! Dikke duim! En super gaaf dat je die shoot hebt gedaan. Ben benieuwd naar het resultaat. Je mag er in ieder geval apetrots op zijn!

  Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *