Vermist: motivatie #sporten

Eigenlijk zou ik op dit moment zwetend crunches aan het doen zijn. De plank, lunges en squats. In mijn paarse Adidas sportbroek en tanktop. Maar ik zit hier. Op de bank. Barbies Baby kijken. Met een zak chocolade pepernoten. Oeps…


En dat terwijl ik bijna twee jaar met plezier drie keer per week naar de sportschool fietste. Bodypump, zumba, bodycombat, bodybalance, pilates. Iedere week bracht ik wel een uurtje of drie, vier door bij Newstyle. En met plezier hè! Ik verzette er afspraken voor, come on: niemand kwam tussen mij en mijn sportschema.


Tsja, waar is mijn motivatie gebleven? Op Facebook word ik aangesproken door trainingsmaatjes en de medewerkers van de sportschool zie ik tegenwoordig alleen op festivals. Waar ging het mis? Waar is mijn sportplezier gebleven?

Lieve lezers, hoe lossen jullie dat op? Ik heb een sportdip geloof ik… Hoe peppen jullie jezelf weer op na een zomer vol BBQ’s, festivals, tuinfeestjes, prosecco, strand en luieren? Ik wil weer die rush voelen van het sporten! Just do it, maar hoe dan?

xxx lazy Lins

3 reacties

  1. Hihi, choco pepernoten, toeval… maar same here! Al heb ik vanmiddag wél gesport.
    Maar wat ik je kan vertellen uit eigen ervaring en ik sport nu zo'n 8 jaar. Die dip hoort er gewoon bij, duurt waarschijnlijk een maandje of 3, 4 en daarna komt die motivatie écht wel terug en dan ga je weer netjes 3 keer in de week! Probeer alleen minimaal 1 keer in de week te gaan, want als je niet meer gaat is het einde zoek en zie je je sportschoenen voor je het weet 6 weken niet :) …bij mij dan :P Uhm, kort gezegd: mijn tip voor de motivatie-dip?… geniet ervan!!!

  2. Ook ik heb een dipje.. door drukte, verhuizing… kwam het er niet van om mijn sporttasje van zijn plaats te krijgen. Nu heb ik besloten morgen weer te gaan en langzaam weer wat regelmaat in te brengen. Zodra de regelmaat bij mij weer terug is, heb ik er steeds weer meer zin in… tijdje niet sporten, dan is de bank mijn grootste verleiding! *van dat bankje af en … go!*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *