(*) UITGAAN Halloween Haunted Castle

Poster HH Haunted House

Over één week is het Halloween en mocht je pas recent op mijn blog meelezen: ik ben een HUGE horrorfan :-). Ik griezel al van kleins af aan, niet helemaal pedagogisch verantwoord, maar ik zag IT op de basisschool en besloot daarom het (Engelstalige) boek van Stephen King in groep 8 te lezen. Paul van Loon is echter mijn favoriete griezelboekenschrijver ever en ik was dan ook vereerd toen ik hem mocht ontmoeten. Ik werd helemaal onsterfelijk doordat hij mijn naam na onze ontmoeting gebruikte voor een karakter in zijn boek Lyc-Drop (het Kinderboekenweekgeschenk in 1997). Je begrijpt, ik was een griezelig meisje en werd door klasgenoten dikwijls plagend Wednesday genoemd, in plaats van Lindsay.

Toen ik de uitnodiging kreeg om volgende week tijdens Halloween een bezoek te brengen aan Haunted Castle – het grootste Halloween- en horrorfestival in Nederland – kon ik niet anders dan glimlachend accepteren. Ik ben namelijk nog steeds fervent griezelgek.

Voor alweer het vijfde achtereenvolgende jaar nemen vampiers, heksen en ondoden op 30 en 31 oktober het landgoed van Kasteel Keukenhof over. Op Haunted Castle baan je jezelf een weg door bloedstollend spannende locaties waar het krioelt van bont uitgedoste personages, die niets liever doen dan je de stuipen op het lijf jagen. Welkom op Haunted Castle, aankomend weekend op 30 en 31 oktober. Hét horrorspektakel van Nederland op Kasteel Keukenhof te Lisse. Overdag is iedereen welkom, na 18:00 uur is er een minimum leeftijd van 16 jaar en ouder.

Wij gaan natuurlijk ’s avonds ;-).

Haunted Places
Op het terrein heb je verschillende spookhuizen (de Haunted Places) zoals de Fear Factory, een verlaten fabriek waar bijzondere experimenten worden uitgevoerd. Of de Scare Zone, met zombies, de Trail of Terror als een asylum en het macabere Doll House.

Doll House

Panic Picture House
Wil je even bijkomen van de schrik, dan kun je op Haunted Castle ook korte thrillers en horrofilms van Nederlandse bodem bekijken. Of je echt bijkomt tijdens het kijken van de films weet ik niet, je kunt in ieder geval wel even zitten ;-).

Filmposterbestevriendenweb-724x1024

Tickets
Je hebt verschillende tickets voor Haunted Castle. Wil je Haunted Castle graag bezoeken, maar vind je de spookhuizen te eng? Dan kan je met een dagkaart genieten van van de markt, Scare Zone en ander entertainment. Met losse spookhuis-kaartjes krijg je alsnog toegang tot de spookhuizen en/of de spooktocht.

Kun je wel wat hebben? Met een all access-dagkaart heb je toegang tot het terrein en eenmalig toegang tot alle spookhuizen en de spooktocht. Maar hey, ben je een echte durfal? Ga dan met een alone combi-ticket helemaal alleen door de spookhuizen en de spooktocht. De scare actors zijn dan extra gefocust op jou, zodat je alle aandacht krijg die je verdient ;-). Een unlimited-ticket geeft je toegang tot het terrein en onbeperkt toegang tot de spookhuizen en de spooktocht.

Haunted Castle Lisse

Ik ga samen met mijn broertje naar Haunted Castle, hij is ook een horrorfan by heart. En omdat we vroeger samen griezelden, dus best wat gewend zijn ;-). Als ik de trailers en filmpjes op de Haunted Castle Facebook-pagina bekijk, krijg ik al helemaal goosebumps. Niet omdat ik het eng vind, maar juist lekker! Van dat lekkere kippenvel dat griezelen je bezorgd, ken je dat?

Dat vind ik het allerlekkerst aan goed griezelen: je wéét dat het spannend en eng is, maar je wílt het toch. Doorkijken terwijl de film steeds enger wordt, door een spookhuis lopen met de kriebels over je rug, of lezen met de stuipen op het lijf: oh, wat griezel ik graag :-).

En jij? Vind je een eng event, een horrorfilm of Halloween ook zo heerlijk? Of ben je maar een bangepoeperd? ;-)

Liefs,
Lindsay

PS: Voor wie mijn blog nog niet lang genoeg ;-) volgt, ik geef ook graag Halloween Houseparty’s… trick or treat! Wat oud materiaal om alvast in de stemming te komen ;-) (mijn broertje is hier verkleed als Jack Sparrow, maar voor aanstaande zaterdag denken we nog na over mogelijke kostuums :-)

03. Afgezet met linten crimescene

07. Gomez en Morticia

08. Trick or treat

13. Morticia

19. De mannen

18. Heks en Rik

17. Jack en Morticia

26. Roosjes

 

4 reacties

  1. Oh man ik heb IT ook gezien toen ik ergens in groep 7 zat en tot op de dag van vandaag ben ik nog bang voor die verschrikkelijke clown.

    Halloween vind ik wel leuk maar ik moet verplicht van mijn kinderen en schoonmoeder eraan meedoen. Meer hun ding ;-)

  2. Ik ben 1x naar de haunted halloween van (toen nog) six flags geweest, erg vet. En in Amerika zijn we ook bij de Universal geweest. Beide waren van hetzelfde niveau en erg cool. Ik zou wel weer willen gaan, maar kan eigenlijk niemand vinden die mee wil, die ook nog kàn. Beetje jammer dus.

  3. Halloween rules!! Ik was vroeger al geen fan van clowns maar na IT zeker niet.. “They all float down here… ” Mijn moeder gaf vorig jaar een geniaal Halloweenfeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *