Uit eten: Brasserie Bresson (Utrecht)

lindsayvallen.nl Bresson uit eten (4)Een stukje Frankrijk aan de Oudegracht, zo beschrijft iens.nl Brasserie Bresson. Met dank aan de Albert Heijn restaurantactie besluiten René en ik hier eindelijk eens te eten. Eindelijk ja, want het restaurant zit er al even. Vaak fietste ik langs de gracht en dacht: daar moet ik écht eens eten! Bresson is een Franse brasserie in hartje Utrecht. Het interieur en de kaart van Bresson zijn geïnspireerd op een klassieke Parijse brasserie. Alors, lire la suite pour mon blog!

lindsayvallen.nl Bresson uit eten (10)Brasserie Bresson vanaf de buitenkant.

lindsayvallen.nl Bresson uit eten (8)lindsayvallen.nl Bresson uit eten (5)Het restaurant doet erg Frans en chique aan. Gelukkig stelt het personeel je direct op je gemak en hoef je geen verplicht (mantel)pak aan. Bovendien vind ik het leuk eens iets stijlvoller te dineren dan in een rumoerige tapas-bar of studentikoze Italiaan.

lindsayvallen.nl Bresson uit eten (9)We krijgen een tafeltje aan het raam en kijken uit op de Oudegracht. De locatie is super, je zit letterlijk aan straatkant van de gracht.

De bediening adviseert ons over wijn zonder hier heel ingewikkeld over te doen (fijn!) en overhandigt de kaart. De menukaart is typisch Frans met onder andere slakken, steak tartare en bisque. Ik kies als voorgerecht de bisque van schaal- en schelpdieren met coquilles en gegrilde vis. René kiest de bourgondische slakken.

lindsayvallen.nl Bresson uit eten (7)De bisque van schaal- en schelpdieren met coquilles en gegrilde vis. De bisque is heerlijk romig en zilt.

lindsayvallen.nl Bresson uit eten (11)De slakken op bourgondische wijze. René en ik proeven (bijna altijd ;-) van elkaars bord en ook de slakken zijn heerlijk. Stiekem dip ik het brood in het vocht van de slakken. Echt heel lekker! Soms probeer ik het brood ‘voor erbij’ te skippen, maar het lukt me eigenlijk nooit, bummer ;-) Nu was dit erg goed Frans stokbrood, eigenlijk zonde om niet te eten toch?

Als hoofdgerecht neem ik de Plat du jour, wat een kabeljauwfilet met veredelde visstick is (sorry voor het taalgebruik chef-kok ;-). René neemt de Tournedos Rossini, medium rare. Onze wijnglazen worden bijgevuld. Ik drink een witte Sauvignon Blanc voor bij de vis, René krijgt op advies een rode wijn.

lindsayvallen.nl Bresson uit eten (4)lindsayvallen.nl Bresson uit eten (15)De vis is boterzacht en mals. Echt een feestje. De pommes frites en peen die als bijgerecht geserveerd worden, passen perfect bij de hoofdgerechten.
Je kunt merken dat Bresson uit een hoger segment is. Het eten is zo verschrikkelijk lekker! Niet dat ik nooit uit eten ga, maar je merkt direct verschil met de wat meer easy going restaurantjes waar ik vaker kom. Zoals het spreekwoord luidt: alsof er een engeltje over je tong piest.

Als dessert kies ik de crème brûlée van cacao en René het kaasplateau. Als ik één minpunt moet noemen, is het dat we na het bestellen van het dessert 50 minuten gewacht hebben tot dit geserveerd wordt. Het restaurant zat aardig vol, maar niet propvol, dus ik heb geen idee waarom het zo lang duurde. Het wachten voelde te lang – en dan weet je dat het eigenlijk ook te lang geweest is.

lindsayvallen.nl Bresson uit etenAls de crème brûlée van cacao gebracht wordt, hoop ik dan ook dat deze niet teleurstelt.

lindsayvallen.nl Bresson uit eten (12)lindsayvallen.nl Bresson uit eten (13)En dat doet hij zeker niet! Nomnomnomnom, lekkerste crème brûlée ever, plaats ik op Instagram. Eigenlijk is het teveel en te machtig maar ik moét! Het is gewoonweg te lekker. Chocolade-orgasme, werkelijk.

lindsayvallen.nl Bresson uit eten (16)lindsayvallen.nl Bresson uit eten (6)Het kaasplankje van René is ook lekker. Maar ik keer na één proefhapje snel weer terug naar mijn crème brûlée.

lindsayvallen.nl Bresson uit eten (2)Nadat ik uitgebuikt ben van mijn chocolade binging, drink ik nog een wijntje.
Bresson krijgt van mij een dikke 9+!

Brasserie Bresson is een uitstekend restaurant met fantastische Franse kaart. We rekenen samen bijna € 80,- euro af, wat eigenlijk € 160,- euro had moeten zijn. Met de Albert Heijn restaurantactie eet je samen namelijk voor de prijs van één persoon. Een fijne deal, want normaliter kiezen we vaak een iets billiger restaurant. Super om op deze manier een duurder restaurant te proberen.

Wanneer ik iets te vieren heb of mezelf wil trakteren, zou ik zeker opnieuw voor Bresson kiezen. Misschien prijziger dan de dag-hap bij een eetcafé, de kwaliteit en bediening is daar ook naar. Ik weet al waar ik mijn eerstvolgende verjaardag wil eten :-)

Gaan jullie vaak uit eten? Kies je dan voor een gemiddelde tapas-bar of doorsnee restaurant, of trakteer je jezelf ook wel eens op een luxer etablissement?

Fijne zaterdagavond!

– xxx – Lins

3 reacties

  1. Leuke review! Ziet er goed uit. Ik heb hier ook een paar keer gegeten maar dat is inmiddels al weer even geleden. Weer eens proberen :) Ik ga ook vaak voor simpele tentjes, maar als je nog eens echt goed uit eten wil en iets anders wil proberen: bij Culinair Podium (Domstraat 4) heb ik nu al 3 x echt goddelijk gegeten. Aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *