TV Temptation Island aflevering #11 recap

Herbert wraaknemer

Jongens! De allerlaatste aflevering in Thailand zit erop! Nu alleen nog een aflevering waarin ze de koppels opzoeken en het is gedaan, zouden de Vlamingen zeggen. De deelnemers zullen nog wat boekingen en tv-optredens doen, ze zullen elkaar afbranden op social media en op 13 april 2017 zullen we de meesten allang weer vergeten zijn. Ik vrees dat de roem van deelname aan Temptation Island, korter is dan het geslachtsdeel van één van de deelnemers, als ik de roddels op social media mag geloven. 

Social media is de beste PR ooit

Eigenlijk is het treurig en prachtig tegelijk dat we dankzij social media zoveel meer van de deelnemers te zien krijgen dan de traditionele televisie ons kan voorschotelen. Prachtig voor de publiciteit en online buzz, maar treurig omdat wat vroeger misschien (verstandig) binnenskamers bleef, nu met de hele wereld wordt gedeeld. En nooit meer verdwijnt.

Voor mij als communicatiedeskundige zou het bijsturen van de deelnemers in hun online gedrag absoluut crisismanagement zijn. Ik ben in mijn werkveld soms verantwoordelijk geweest voor de online uitingen van medewerkers of collega’s. Deze moest ik niet alleen monitoren, maar ik gaf ook advies of tips als iemand iets twitterde wat niet zo handig was. Aan Temptation Island zou ik mijn handen echter niet willen branden, haha. Dat kampvuur krijgt flink wat olie erop, met dank aan de grote waffels op Instagram, Facebook en Snapchat.

Dat Temptation Island overigens een programma is waar flink in wordt geknipt en gemonteerd, is inmiddels ook wel duidelijk. Verrassend vond ik wel dat de productie dit keer expliciet beelden liet zien, waarvan de deelnemers in kwestie dachten dat ze off camera waren. Ook best een beetje sneaky, toch?

Temptation Island aflevering 11 recap

Enfin, na het zien van aflevering 11 vind ik er weer van alles van. Niet alles is even schoon, maar daar is het programma ook niet naar. We weten het allemaal, maar toch kijken we massaal. Toen ik onlangs uit eten was in Utrecht en mijn vriendinnen en ik de scènes van Temptation Island bespraken, kwam de serveerster zich met gesprek bemoeien.

“Oh, sorry dat ik onderbreek, maar hebben jullie het over Temptation Island?”, vroeg ze. Na onze bevestiging gingen we samen he-le-maal los, tot ze haar volgende bestelling moest opnemen. Hilarisch toch? In mijn beleving leeft het programma dankzij social media nu ook meer dan voorheen.

Bijna dagelijks komen er wel kandidaten met spoilers naar buiten of speuren we als ware detectives hun Instagram-pagina af naar bewijs van mogelijk samenzijn of een definitieve breuk. Ook ik maak me daar schuldig aan, no shame.

Voor de allerlaatste keer daarom mijn Temptation Island recap. Van dit seizoen in ieder geval. Wie weet is er volgend jaar een nieuw seizoen, hoewel ik – zeker na dit seizoen – twijfel of er nog potentiële kandidaten of verleiders staan te popelen. Enjoy!

Wat viel me persoonlijk op en samenvatting

Ik moest al janken toen Ken en Lize afscheid namen van elkaar. We found love in a hopeless place, dat nummer is écht voor hen geschreven. Vooral omdat je weet dat ze gewoon nog steeds samen zijn, check hun Instagram-pagina’s maar. Bovendien zie en merk je inderdaad aan ALLES dat ze onwijs verkikkerd op elkaar zijn. Enne, dat waren dus toch Ken’s blote billen die we ooit in de preview zagen. Geen plastic poppenbillen, maar toch van Ken.

Overigens vind ik dat Jeffie wel enigszins een punt heeft. Lize kan het uiteraard verantwoorden, want Jeffie had haar vaker bedrogen, plus dat droogneuken en die nonchalante houding zou bij mij ook afstand creëren in de relatie, maar hij heeft toch, zoals Natasja terecht opmerkte, wel zijn lul binnenboord gehouden.

Lize maakt handig gebruik van Jeffie’s eerdere ontrouw en zijn onhandigheid waarbij hij de vrouwen niet van zich af duwt, maar laat berijden. Maar toch is Jeffie geen slechte jongen. Ach ja, Jeffie komt vast geen aandacht tekort en Lize en Ken zijn mijn droomkoppel. Hoop dat ze samen 100 worden.

Lisa en Merijn

Wauw. Cold heart beyotch. Echt geen grijntje gevoel in dat kind. Waarschijnlijk omdat ze een torenhoog muurtje heeft gebouwd en issues heeft, maar op tv gemonteerd ziet het er niet schoon uit lieve schat. Er wordt geknipt en geplakt, absoluut, maar je imago heeft denk ik een flinke deuk opgelopen. Ook wel sneu voor Lisa, maar nogal naïef om te denken dat je koele houding je fans oplevert.

Eigenlijk vond ik het best zoet dat Merijn het oprecht nog niet wist of er een einde was aan zijn relatie of niet. En Pommeline is daarin ook niet achterlijk. Ze snapt dondersgoed dat wanneer Lisa en Merijn samen verder gaan, hij de rondborstige, getatoeëerde schone niet meer mag zien. En dat ‘verstaat’ Pommeline ook.  Yes, weer wat Vlaamsch geleerd deze aflevering: ‘verstaan’ in het Belgisch betekent dus ‘begrijpen’.  Aha.

Oh ja, Lisa, nog één vraagje hoor. Jouw factchecking of Merijn was gepijpt, wat is precies de meerwaarde van deze vraag? Is gepijpt worden wellicht nog iets wat je kunt vergeven? Ik ben oprecht benieuwd naar de beredenering achter deze bewust gesteld vraag. Ik kreeg door deze aflevering trouwens weer wat meer sympathie voor Merijn, ondanks dat ik hem op social media nogal arrogant vind. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten en dat lijkt bij Lisa precies het geval.

Oh ja, dit schiet me ineens te binnen. Door het voorstukje van de follow up, twijfel ik ineens over Merijn zijn eerlijkheid. Wat heeft hij inderdaad in de douche met Pommeline gedaan? Alleen aanraken, zoals hij zelf vertelde? Dat wenkje en knikje waarmee hij haar naar de badkamer lokte, wat is er daar uitgespookt?

Rosanna en Niels

Och, arme lieverds toch. Ik schrok echt een beetje toen Niels ineens uitspraken deed à la: “De relatie is aan het kapot gaan” en “Het zal hard tegen hard worden”. Toen hij daarbij bovendien meldde dat Parastoo toch wel mogelijk relatiemateriaal was, brak helemaal mijn klomp.

Ik vond het overigens wel hilarisch gemonteerd dat Rosanna over Parastoo zei: “En ze is een lelijk wijf”, waarop Niels zijn woorden erachter werden geplakt: “Ja en het is toch een mooie vrouw”. Haha, good job productie! Het siert Rosanna overigens niet dat ze zo laag over een andere vrouw praat. Dat vind ik niet chique.

Blijkbaar hadden Niels en Ros onderling toch afspraken gemaakt en is Ros over de schreef gegaan. Maar Niels, volgens mij zat jij écht wel aan haar kut in dat broekje hoor, pardon my French.

Niels is boos en ik snap dat hij Ros niet zomaar kan vergeven, maar hij is zelf ook geen heilige. Ik vind het altijd wel een beetje slap excuus als mannen melden: “Je was het meisje waarmee ik wilde trouwen”. Of zoals Jeffie: “Ik heb je voorgesteld aan mijn moeder en broer”.

Waarom is dat voor mannen een soort extra validatie? Je zou voor iedere vrouw goed moeten zorgen en door dat soort uitspraken te doen, lijkt het net alsof andere vrouwen niet de moeite waard zijn, behalve voor seks of tijdelijk. Ik heb persoonlijk altijd moeite met dat soort grootspraak.

Anyway, Ros en Niels komen er wel weer uit, dat leert social media me. Toch kut dat er dan juist tussen Alex en Nielsanna (onze eigen Brangelina) zoveel gedoe in de media is. Niet relaxed, maar hey: that’s showbizz.

Herbert en Jolien

Jolien. Als ze écht met Herbert is getrouwd na Temptation, dan heb ik absoluut en HEEL erg medelijden met haar. Ze heeft zo weinig eigenwaarde, hoe kan dat? Je merkte ook dat Ricky Brandsteder zelf zijn wenkbrauw optrok en dacht: WTF?. Wat is dit voor een misselijk pestventje? Wie de fuck denk jij dat je bent Herbert? Gods gave aan de vrouw? Men, wat ben jij een rotjoch. Bah.

Konden we maar aan Jolien’s verstand peuteren dat ze echt VEEL en VEEL (SORRY VOOR DE CAPSLOCK, MAAR JOLIEN IK WIL HET NAAR JE SCHREEUWEN) beter kan krijgen. Arm schaap. Ze zit al 6 jaar met zo een vreemdganger opgescheept (“Moet ik de namen van alle meisjes noemen Herbert?”) en nog accepteert ze alles van hem. En alsof ik nog niet agressief genoeg werd tijdens de kampvuur-hereniging tussen Jolien en Herbert: ZE. WIL. HEM. TERUG. SAY WHAT?

Herbert kwal

Ik denk dat zowel heel Nederland als België, als iedereen die je deze beelden zult voorschotelen, hier geen ene moer van begrijpt. Onnavolgbaar. Je zou er bijna een meme van kunnen maken. Ik wil iemand die me vergeeft, zoals Jolien vergeeft, dat soort grappen. Of nee, denk je dat jij vergevingsgezind bent, Jezus Christus? You ain’t got nothing on Jolien!

En Karim: please vertel ons of er seks is geweest tussen jou en Jolien. Ik vind het namelijk toch wel klinken als echte batsgeluiden. En dat zou ik persoonlijk gewoon errûg lekker voor Herbert vinden, dat hij dit heugelijke feit mag incasseren. Dat ze, behalve pinda’s, ook wat andere nootjes heeft genuttigd op de avond van de dreamdate.

That’s a wrap! Nu alleen nog de follow up aflevering, waarbij ze de kandidaten thuis opzoeken om te vragen hoe het gaat. Hoewel we dat van een groot deel van de deelnemers natuurlijk al weten. God bless social media. Ik heb erg genoten van deze heerlijk, foute pulp-tv en vond het speurwerk en de uitingen op social media toch wel bijdragen aan het kijkplezier.

Goed, welk nieuwe, stijlvolle programma wordt ons binnenkort voorgeschoteld op de buis?

Heb jij ook zo genoten van Temptation Island dit jaar? Ben je ook zo’n speurneus die de social media afstruint om nog meer scoops of info te vinden? Of vind je het hele gebeuren maar ordinair en stijlloos? Zou je trouwens zelf ooit deelnemen? Als stel of als verleider?

Liefs,
Lindsay

5 reacties

  1. Ermagawd!!! Heel treffend. Met name de ‘lelijk wijf’ vs ‘mooi meisje’ vond ik uitermate vermakelijk hier vanaf de bank en serieus Jolien, please…. just. Don’t. Owheerlijkdit.

  2. Hahahaha briljant!! Heb social media niet afgestruind dus heb geen idee hoe eea ervoor staat.. Maar als Jolien echt met Herbert is getrouwd heeft ze een beton plaat voor d’r hoofd.. Wat een misselijk ventje is dat!! Bah, bah! Ik hoop dat uit komt dat zij wel met Karim gesext heeft ik denk nl van wel die blikken spraken boekdelen..
    Montage lelijk wijf en prachtige vrouw was idd hilarisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *