True Blood seizoen 7 (final season): Goodbyes suck

Goodbyes suckIn 2010 ontdek ik True Blood, de inmiddels beroemd én beruchte HBO serie. Ik ben direct verslaafd aan de bloeddorstige vampieren, shapeshifters, weerwolven en andere inwoners van Bon Temps. Ik schrijf menig review over de serie en wacht ieder seizoen met smart op het vervolg. De boekenserie van Charlaine Harris waar de serie op is gebaseerd, krijg ik van broertjelief voor mijn verjaardag: je kunt veilig stellen dat ik een #truebie ben.
Anna quote

 

Daarom breekt er zondag a.s. een moment aan waar ik ontzettend naar uitgekeken heb, maar tegelijkertijd verdrietig om ben. Het allerlaatste seizoen van True Blood.

Na dit zevende (!) seizoen stopt Alan Ball met zijn verfilming en dus moet ik afscheid nemen van de acteurs die zo briljant de boekpersonages vertolkt hebben. Snik. Dag Sookie, dag Bill. Dag Jason, dag Tara. Dag Jessica, dag Pam.

En vooral: dag Eric. True Blood final season Eric

Intimi weten dat ik niet alleen True Blood-verslaafd ben, maar ook graag mijn tanden in hoofdrolspeler Alexander Skarsgard zou zetten. Hij vertolkt Eric Northman: een eeuwenoude damned hot blonde Viking vampier. Over goede typecasting gesproken! Toch maak ik me zorgen. Aan het eind van seizoen zes lijkt het alsof Eric in vlammen opgaat. Letterlijk en figuurlijk. Sterft hij de true death? Ik hoop het niet.

Ik ga geen spoilers bloggen omdat ik de boeken van voor naar achter heb gelezen. Bovendien heeft Alan Ball de serie losjes gebaseerd op de boeken en zijn er essentiële verschillen. Zo sterft Layafette, een heerlijk excentriek en over the top personage, in de boeken al na het eerste deel. Ik ben zo blij dat hij in de serie nog leeft!

Na zondag weet ik of Eric nog leeft, voor zover een ondode vampier kan leven. Weet ik of Sookie en Bill elkaar tóch nog krijgen. Of Tara en Pam meer girl-on-girl-action met elkaar beleven. Het einde van de boekenserie ken ik. Nu ben ik benieuwd naar het einde van de televisieserie. Zondag 22 juni, ik ben klaar voor je. Het laatste seizoen True Blood.

Last call. One last bite. Rest in peace.
True to the end.

True to the end

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *