Trouwen: wel of geen weddingplanner?

Nog 27 nachtjes slapen tot onze grote dag! Hoewel de gezonde spanning toeneemt nu de datum nadert, ben ik gelukkig (nog) geen bridezilla ;-) De laatste kleine dingen staan op onze to-do-lijst, verder is alles georganiseerd en geregeld. Ik heb zoveel zin in onze dag!

Ondertrouw– de dag dat we in ondertrouw gingen ^_^ (17 juni 2013) –

Onlangs werd me gevraagd: hebben jullie alles zelf geregeld of hebben jullie een weddingplanner? De persoon in kwestie vond mij namelijk erg relaxed voor een bruidje dat over een maand haar ja-woord geeft ;-) Tot haar verbazing doen we alles zelf.

Een weddingplanner organiseert de bruiloft van begin tot eind, zodat je alleen maar ‘ja’ hoeft te zeggen op het juiste moment. Dat kan een hoop zorgen wegnemen wanneer je opziet tegen de voorbereidingen. Of wanneer je een kluns bent met regelen en organiseren. Wij hebben echter bewust gekozen alles zelf te doen. Natuurlijk is dit soms druk, maar het is wel helemaal onze bruiloft. Ik heb na de bruiloft zeeën van tijd over. Misschien word ik wel weddingplanner ;-)

Ik heb in het verleden in de evenementenbranche gewerkt (als projectleider voor festivals en evenementen) en heb onverwachts veel aan deze ervaring. Zo heb ik een compleet draaiboek gemaakt, waar onze ceremoniemeesters ook erg blij mee zijn. Contacten met onder andere de locaties en cateraar: als een ware projectleider is ons huwelijk gewoon ons eigenste festival!

Ondertrouw 2– alles goed doorlezen, hoe willen we bijvoorbeeld door het leven gaan na de trouwdag qua namen? –

Eigenlijk hebben we alles in eigen beheer gedaan. De kaart hebben we zelf ontworpen en thuis gemaakt. De bedankjes voor de gasten ook. Misschien wat werk, maar stiekem vinden we het heel bijzonder om zo persoonlijk met onze bruiloft bezig te zijn. Dat maakt het echt ons huwelijk, waar we samen (handgemaakt) aan gewerkt hebben.

Collage uitnodiging

Alleen de vrijgezellenfeesten zijn door de ceremoniemeesters geregeld. En terecht: dat moest natuurlijk een grote verrassing zijn! Alle andere huwelijksvoorbereidingen hebben we samen onder onze hoede genomen, dat vonden we veel leuker! Het is tenslotte onze bruiloft. Keuzes in gastenlijst, de ringen, catering, fotograaf, taart, muziek en locaties: over bijna alles waren we het unaniem eens of hebben we na goed overleg in tevredenheid besloten.

Vandaag hebben we een voorproefje genomen op de bruidstaart. Vervelend zeg, taartjes proeven ;-) Mijn oud-klasgenote Babke zit in de taarten-bizz: Babbels feestjes & taartjes. Ik wist dat ze uitmuntend de Franse taal beheerste (want iedereen probeerde bij haar af te kijken op de Havo), maar oh my gosh: haar creaties zijn pas écht magique! Heel erg mooi en heel erg lekker! Bovendien tof om dit onder te brengen bij iemand die je kent. Niet alleen omdat je er een bekend en dus veilig gevoel bij hebt, ook vinden wij het veel leuker dit te gunnen aan iemand die keihard werkt voor haar passie, in tegenstelling tot een grote banketbakker waar je misschien een nummertje bent.

Babbels

De grote kers op de taart is natuurlijk dat ik een trouwjurk heb gewonnen. Inmiddels heb ik de jurk twee keer doorgepast en moet deze nog een laatste keer ingenomen worden. Skinny (married) bitch ;-) Na de bruiloft denk ik overigens dat ik de jurk weer verkoop. Dat is best gebruikelijk bij trouwjurken hoor, voor jullie me aanvallen ;-) Bovendien heb ik deze niet cadeau gekregen van bijvoorbeeld mijn moeder, dus hecht ik er minder emotionele waarde aan. Kunnen mijn nieuwbakken echtgenoot & ik daar een mooie reis en samen nieuwe herinneringen van maken :-)

lindsayvallen.nl lindsay vallen blog trouwjurk weddings. proost– proosten toen we yes tegen the dress hadden gezegd –

Misschien is ons huwelijk zelf goed te organiseren omdat we niet megasupervetgroots trouwen. We houden de bruiloft klein en intiem. Onze allereerste ‘iedereen-die-we-kennen-want-hoe-heurt-het-eigenlijk?’- gastenlijst bestond uit 150 (!) gasten. We voelden ons beiden niet prettig bij een grote bruiloft. Hoe heurt het eigenlijk, hoezo: hoe hoort het? Wat willen wij samen zélf op onze dag? We hebben daarom de lijst teruggebracht naar 60 gasten, waarvan 30 intimi de hele dag bij ons aanwezig zijn.

Trouwen is overigens een rib uit je verloofde lijf. Ik ga niet liegen voor je. Trouwen draait niet om geld, maar om te kunnen trouwen heb je wél geld nodig. Wij steken ons niet in de schulden en sluiten geen lening af, maar sparen een bedrag per maand mits dat niet al besteed wordt aan huwelijkse uitgaven. Dat gaat verbazingwekkend goed. Een doel hebben, ik bedoel: hallo, je bruiloft (!), zorgt dat ik moeiteloos webshops en winkels weersta.

ON12– vlak na hét aanzoek op Oudejaarsavond – 

Maar het is het allemaal waard. Verloofde en ik tellen de dagen af tot 13 september.  De hele dag genieten van onze belofte, het samenzijn met de belangrijkste mensen in ons leven en natuurlijk keihard samen feesten! Ik kan niet wachten over 4 weken de ringen bij elkaar om te schuiven. Nog maar 27 nachtjes :-)

– xxx – bijna-bruidje Lins 

7 reacties

 1. Wat ontzettend leuk! zelf ga ik ook trouwen op 28-08-14 dus vind het leuk om hierover te lezen. Wij hebben ook geen weddingplanner, maar wel 2 ceremoniemeesters. Die regelen veel voor ons. Leuk dat jullie het vrij intiem houden, maar 30 mee-eters is toch best veel?
  Maar maak er een fijne dag van. Gaat vast helemaal goed komen.

 2. Hier nog geen trouwplannen, maar ik ben natuurlijk wel vrouw, dus ik heb al eens een lijst gemaakt met familie en góéde vrienden en kwam uit op 102 gasten :P. (en dan heb ik het aantal familieleden van vriend maar gegokt.. aan de krappe kant)
  En aangezien wij op een plek gaan wonen waar iedereen mínstens een uur naartoe moeten rijden, de meeste mensen zelfs 2 uur, zou ik die mensen niet alleen voor het feest willen uitnodigen, of alleen voor de ceremonie, ik wil vrienden en familie bij de ceremonie én het feest hebben. Dus dacht ik, dan gaan we bbq'en en laten we iedereen mee-eten. Geschatte kosten? €4000,-.

  Alleen eten, drinken, kleding en de kosten voor het trouwen zelf komen bij mijn berekening al op ongeveer €8000,- uit. Daar zal toch in gesneden moeten worden! Maar voorlopig (zolang er nog geen concrete plannen zijn) begin ik gewoon maar eens met sparen, haha.

 3. Hoi Lindsay. Zag jouw moeder een tijdje geleden en vertelde dat je binnenkort gaat trouwen.
  Ik wil jou via deze weg feliciteren en veel succes wensen in jullie mooie toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *