Trouwen: the bachelorette party

Als bruid in spé ben je eigenlijk over alles de baas. De jurk die je kiest, je boeket, de schoenen, op welke muziek jij je entree maakt. Natuurlijk in overleg met de bruidegom ;-) Maar je bent behoorlijk in charge. Dûh, het is je bloedeigen bruiloft! Er is echter één ding waar je geen invloed op hebt. Het vrijgezellenfeest. Met nog luttele maanden voor de bruiloft word ik ietwat nerveus als ik denk aan deze dag (of nacht?) Ik heb geen clou. Behoorlijk intens voor een control freak als ondergetekende ;-)

Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik er niét mee bezig ben. Daarom, mijn favoriete bachelorette scènes of ideeën uit films of van Pinterest. Komt me vast eens van pas als iemand anders trouwt ;-)

Bachelorette-2012-Movie-Poster1

#1 Back to the 90’s feest en fotoshoot!

we-all-love80s-90s-lrSpice Up your life
Eén van mijn guilty pleasures: de jaren ’90. Je maakt me niet blijer dan een avondje nostalgisch hossen op de Spice Girls, Backstreet Boys, happy hardcore of 2Unlimited. Als tiener rolde ik mijn ogen wanneer mijn ouders voor de zoveelste keer opperden: vroeger was alles beter. Inmiddels ben ik op de leeftijd dat ik ook zeg: vroeger was alles beter. Zeker als kind van de jaren ’90.

Come on, wie wil er nu niet op de foto als een Spice Girl? Ik ben natuurlijk Baby Spice, Emma Bunton. Een mooie, blijvende herinnering bovendien, samen met al je Spice Girls op de gevoelige plaat vastgelegd :-)

#2 Party on!

Denk verkleden, voeg strippers toe, een snufje The Hangover en een dance off à la Bride Wars: party on!

bride-wars6dance2I love Anna Hathaway in Bride Wars! Beste vriendinnen Liv (Kate Hudson) en Emma (Anne Hathaway) battlen alsof hun leven er vanaf hangt in de dance off (inclusief strippers!). Liv, I love your dress en coole bob-pruik, maar Emma wint. Punt.

Of doe als Kim K. in Las Vegas:

Las Vegas Kim KTotaaaaal over the top, maar hey: je bent Kim Kardashian en je trouwt maar één… euhm. Oeps ;-) Waarschijnlijk was het vrijgezellenfeestje leuker dan haar huwelijk.

#3 Karaoke!

SATC2 karaokeKaraoke
Het is geen geheim dat ik gek ben op karaoke. Sing Star op de Playstation is mijn favoriet en tot vervelens toe probeer ik dat er altijd doorheen te duwen tijdens girl night ;-)

Niet dat ik goed kan zingen hoor! Absoluut niet zelfs. Maar met wat wijntjes achter de kiezen klink ik net als Christina Aguilera. Denk ik zelf althans ;-)

Dit is dan ook een activiteit die het beste binnenshuis kan plaatsvinden. Wel zo veilig voor de naaste omgeving. En misschien roze oordopjes voor de gasten. Anders verstaan ze het ja-woord niet meer op de bruiloft omdat ze ruis of een piep in de oren hebben ;-)#4 Oud Hollandsch vertier op de Wallen of in Volendam

Volendam

Fotoshoot wallen

Wie zegt dat de Wallen alleen een bestemming voor bachelors is? Het is bij uitstek een plek om te vieren dat je in het huwelijksbootje stapt ;-) Een boottocht over de Amsterdamse grachten, een fotoshoot met je dames van plezier: Hollandser kan niet ;-)

Net als de klederdracht in Volendam. Wellicht het andere uiterste, maar I love de kneuterigheid! En opnieuw een leuke herinnering voor later als je oud en uitgezakt bent ;-) Kijk, dit was oma met haar vriendinnen toen ze nog jong en beeldig waren!


#5 Relax!

Vibe spa bachelorettespa

Chillax, neem een glaasje bubbels, laat je masseren en nóg mooier maken. Leuk voor iedereen, want als herboren komen jullie helemaal zen uit de spa zweven.

Bridesmaids

Kortom: ík heb ideeën genoeg ;-) Kan er niet even iemand ten huwelijk gevraagd worden? Zoals je ziet zal ik je niet voor schut zetten maar een leuk event organiseren ^^

Zwijmel ik nog even weg bij Bachelorette:

2 reacties

  1. Haha ik heb over een weekje mijn vrijgezellenfeest en begin hem nu toch echt te knijpen. Flauwe grapjes over en weer tussen mijn vriendinnen brrrr haha! Wordt vast een hele gezellige avond :D

  2. Leuke ideeen, leuk logje :)

    kVind alleen een feestje op de wallen niet zo geschikt. Er staan daar vrouwen die heus niet voor hun plezier/geheel vrijwillig dat werk doen. De sfeer is daardoor ook altijd een beetje treurig waardoor het niet echt een plek is om iets te vieren, mijns inziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *