TROUWEN: dé bruidsjurk is gekocht! ^^

Ieh! Afgelopen zaterdag was het zover. De afspraak bij Weddings, de grootste bruidswinkel van Europa. Samen op pad met mijn moeder en twee vriendinnen. Met dank aan Viva en Amstelfilm, mocht ik een trouwjurk ter waarde van € 2.500 euro uitzoeken! Geweldig!

Vooraf had ik mijn huiswerk gemaakt en georiënteerd op wat ik mooi vind. Strapless wordt het sowieso niet – iedereen trouwt in strapless (althans, is mijn ervaring). Bovendien heb ik een bescheiden buste: een rug-decolleté leek mij daarom veel chiquer bij mijn figuur. Met mijn uitgeprinte ideeën en goede moed vertrokken we giebelend naar Rotterdam.

Toch best spannend, dé trouwjurk uitzoeken. Dit maakt het direct zo echt: ik ga trouwen in september! Ik hoop dat ik slaag, wat als de jurken die ik mooi vind mij niet staan of niet in mijn maat op voorraad is? De nacht ervoor slaap ik behoorlijk onrustig. Mijn moeder ook, biecht ze op ;-)

lindsayvallen.nl lindsay vallen blog trouwjurk weddings
Omstreeks kwart over 12 arriveren we in de winkel en worden ontvangen met een drankje. De winkel is groots opgezet, je moet aanbellen om naar binnen te mogen en je jas wordt in de garderobe gehangen. Zo wil ik vaker winkelen! We krijgen een persoonlijke verkoop-adviseuse: Margreth.

Margreth neemt mijn maten op en voorziet me van een corset en schoenen in mijn maat. We krijgen onze eigen kamer toebedeeld: een ruimte van circa 20m2 waar een bank, tafel, grote spiegel en pasruimte is. En met pasruimte bedoel ik: een kleine kinderkamer. Ik kan 4 stappen voor- en achteruit nemen en met mijn armen wijd staan. Mijn moeder en vriendinnen nemen plaats op de bank en sippen van hun drankjes.

Vervolgens spreken we mijn wensen door. Ik zeg direct: ik wil géén strapless en Margreth geeft geen kick. Duidelijk, zegt ze. Ik laat mijn plaatjes zien en vertel hoe de dag eruit ziet. Margreth neemt alle informatie in zich op en gaat vervolgens kijken of mijn droomjurken in mijn maat aanwezig zijn. Met zes exemplaren komt ze terug. Vijf die ik zelf heb gekozen, een zesde waarvan zij denkt dat de jurk mij ook goed staat.

De eerste jurk die ik pas zit als gegoten. Mijn vriendinnen en moeder slaken een zucht: zo écht is het dus. Langzaam draai ik een rondje voor de spiegel en denk: jeetje, ik heb een trouwjurk aan. Best vreemd. Na jurk 1 pas ik vervolgens jurk 2, 3 en 4. Allemaal verbleken ze bij jurk 1. Het is echt een gevoelskwestie, zodra je de jurk aan krijgt (met hulp van Margreth, want een trouwjurk krijg je niet zomaar aan ;-) voel je het.

Een aantal jurken staan hilarisch en ik besluit ook in mijn string en corset uit de pasruimte te komen. Sorry Margreth, we zijn een beetje melig ^^ Het is zo spannend dat ik een beetje gek doe. Maar Margreth blijft cool en geduldig. Ze werkt al 19 jaar in de bruidsmode en weet nog een leuke anekdote te vertellen over onze trouwdatum op vrijdag de 13e.

Dan pas ik jurk 5. De jurk voelt goed. Als ik de pasruimte uit kom, bekijk ik mezelf in de spiegel. Ik draai een rondje. Ik kijk mijn medestanders aan. Mijn vriendinnetje heeft tranen in haar ogen. Mijn moeder ook. Is dit ‘m? Dé jurk? Ik denk dat het tussen jurk 1 en jurk 5 gaat. De finalisten. Margreth brengt de andere jurken weg. Ook de jurk die zij uitgekozen heeft. Deze modellen staan je zo goed, ik laat het bij deze twee keuzes, is haar antwoord.

Ik doe jurk 1 weer aan. Draai een rondje, loop een stukje over de catwalk in de winkel met grote spiegels. De jurk is wat simpeler qua snit en zit als gegoten. Hij is me op het lijf gesneden. Jurk 5 is iets te ruim en zal versteld moeten worden. Maar ik voél jurk 5. De jurk heeft een prachtige blote rug en is extravaganter dan jurk 1. Come on, op welke dag mag je nu flink uitpakken? Met je bruiloft, niet? Ik denk dat ik het weet.

Mijn vriendinnen en moeder zijn stil geweest de laatste twee pas-sessies. Dan draai ik me naar hen om. Wat vinden jullie? De eerste jurk is prachtig en zit als gegoten. Maar het is ook een wat rustiger model. Jurk 5 is echt een show-stopper. Een plaatje. Eigenlijk zijn we het roerend eens. Jurk 5 is het hé-lé-maal. Margreth bevestigt dat de jurk leverbaar is in mijn maat en de coupeuse het model op maat gaat maken naar mijn lichaam. Dat is gebruikelijk bij trouwjurken – de jurk wordt compleet gepersonaliseerd zodat hij op jouw lijf past.

lindsayvallen.nl lindsay vallen blog trouwjurk weddings. proost
Als we de “go” geven voor jurk 5, complimenteert Margreth ons met de keus en komt terug met bubbels. Hoera, we zijn geslaagd! Tijdstip? 14u00 ’s middags. Wauw, dat hebben we snel gedaan! We besluiten, zo adviseert Margreth ook, de jurk samen geheim te houden tot 13 september. Mijn telefoon met foto’s brandt, maar hoe gaaf is het dat iedereen verrast wordt op de trouwdag? Zo hoort het ook, aldus de traditie ofwel het bijgeloof. Dus vandaar mijn geblurde bovenkant ^^

De jurk wordt besteld en ik krijg bericht wanneer deze geleverd is. Ik mag niet meer dan 4 kilo afvallen, anders zal de jurk niet mooi op maat gemaakt kunnen worden. Eigenlijk wilde ik zelf nog 5 kilo afvallen. Valt weer mee ;-) Ik koop een bijpassende sluier voor de dienst in de kerk en krijg van Weddings een blauwe kousenband, gaaf!
Something old, something new, something borrowed, something blue.

Blue
kan ik dus al afvinken en tot mijn grote verrassing geeft mijn vriendinnetje Edith me ’s avonds een paar Swarovski oorbellen, passend bij de jurk. Wauw! Voor je something new. Nu is het mijn beurt en krijg ík traantjes in mijn ogen ^^
Wat een geweldige dag! Dankjewel Weddings, Viva en Amstelfilm voor deze geweldige gewonnen prijs. Maar nog veel meer dankjewel mama, Edith en Sabine voor jullie hulp.

Het was een prachtige dag die me nóg enthousiaster heeft gemaakt voor vrijdag 13 september 2013. De dag dat ik, ten overstaan van mijn lieve familie en vrienden, in het huwelijk treed met de liefde van mijn leven.
Die héél, héél nieuwsgierig is naar mijn trouwjurk, maar geduldig moet wachten tot hij me op onze trouwdag zijn vrouw maakt ^^

xoxo bride-to-be Lins

14 reacties

  1. Lieve,Lieve Lindsay,
    Wat heb je weer een prachtige blog geschreven en inderdaad word je er erg emotioneel van als je dochter daar de droom jurk staat te passen voor de Huwelijks dag.En dan volgen de traantjes van zelf.Dan zal iedere moeder hebben.En ik weet zeker dat je een prachtbruid zult zijn op de dag dat jullie elkaar het JA woord geven.Ben ontzettend trots op je mooie blondie Lindsay.( zo noemde ik je vroeger altijd toen je klein en jong was en nu ga je trouwen ) Wat zal jij met René een prachtdag krijgen en dat verdienen jullie ook. Maar dit zegt natuurlijk iedere moeder dus ook ik.En Linds bedankt voor de pracht dag en dat ik mee mocht om samen met jou (en Sabine en Edith ) de jurk uit te zoeken.

  2. Ahh wat een coole blog! Lijkt me geweldig om mee te maken. :) Fijn dat je zo goed geslaagd bent en wat een lieve reactie van je mams. Je ziet er in september vast prachtig uit!

  3. Hai Lindsay, ik heb de hele set dvd's gekregen maar helaas zonder beschrijving. Weet jij hoe ik moet beginnen en de rest van de 60 dgn welke dvd ik moet gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *