TROUWEN De after wedding-tag

Op de blog van Betty zag ik de after wedding tag. Betty is in juli 2013 getrouwd, zo ontdekte ik op haar blog. Een 2013-bruidje dus, net als ik :-). Ook voor ons is het alweer bijna twee jaar geleden dat René en ik elkaar het ja-woord gaven. Ik heb destijds geblogd over de voorbereidingen, de bruiloft zelf en mijn ervaringen als getrouwde vrouw. Toch vind ik de antwoorden op deze tag héél leuk om te lezen! Daarom hoop ik dat jullie deze tag net zo leuk vinden om te lezen ;-). 

Wat was het eerste dat je dacht of voelde na de ceremonie?
Ik ging keihard juichen! En René ook, haha! Iedereen klapte en slaakte een gil of brul, dus deed ik vrolijk mee :-). We showden trots onze ringen aan de genodigden en gaven elkaar natuurlijk een dikke, vette, getrouwde kus!

Wat was het leukste moment van de bruiloft?
Jeetje, hoe kun je nu slechts één moment kiezen? De hele dag was een aaneenschakeling van leuke momenten! Het leukste moment vond ik de woorden die René over mij geschreven had en die voorgelezen werden tijdens de ceremonie. Voorafgaand aan de bruiloft had de trouwambtenaar ons gevraagd om te vertellen wat je zo leuk aan de ander vond en waarom je met hem/haar wilde trouwen. Dit mocht je niét met de ander delen, maar e-mailen aan de trouwambtenaar.

Ik had verwacht dat de ambtenaar een samenvatting of gevat verhaaltje zou maken van onze woorden, maar ze vertelde dat onze woorden aan elkaar zó mooi waren, dat ze deze volledig zou voorlezen. Dus René hoorde mijn verhaal over hem en ik hoorde zijn verhaal over mij. Het was prachtig. Als ik het nu typ, krijg ik weer tranen in mijn ogen omdat het zo mooi was. De hele trouwzaal was in de weer met tissues, bleek achteraf bij het bekijken van de foto’s ;-). Allemaal geroerd door de mooie woorden waarin René en ik elkaar beschreven, die ze ook herkenden als close vrienden en familie.

Wat is jouw favoriete trouwfoto?
Ook weer zo’n ONMOGELIJKE keuze! Alle 1.300 foto’s zijn prachtig, haha ;-). Maar er hangen hier in huis 3 trouwfoto’s:

Deze vind ik mooi omdat we zo intens gelukkig kijken ^^

Dit vind ik een prachtige weergave van ons als maatjes samen en is een niét geposeerde foto. We liepen samen een beetje door de Domtuinen en de fotograaf schoot volgens mij redelijk random wat plaatjes. Dit is één van die plaatjes. Heel intiem, vind ik.

De overduidelijk geposeerde trouwfoto voor aan de wand ;-). Hele outfit op de foto onder de Domtoren.

Wil je nog meer trouwfoto’s zien, dan kan dat o.a. in deze en deze blog.

Is er iets dat je achteraf anders had willen doen?
Nee! Helemaal niks en daar ben ik ZO blij mee. We hebben het helemaal naar onze smaak en zin gedaan, geen concessies gemaakt en daarom zou ik het zo weer precies hetzelfde doen :-).

Voel jij je anders, nu je getrouwd bent?
Hmm, in essentie voel ik me niet heel anders nu ik getrouwd ben. En toch zijn er een aantal dingen die anders zijn, zoals ik schreef in mijn ‘Feiten als getrouwde vrouw‘, ‘1 maand getrouwd‘ en ‘1 jaar getrouwd‘ blogs.

Had je een thema? Zo ja, wat voor thema?
Nope, geen thema. De dresscode was cocktail attire, aangepast naar onze eigen invulling. Dit stond er op de uitnodiging:

“♥ Dresscode cocktail attire
Dit thema staat bekend om het feestelijke karakter en is losser dan andere dresscodes. De cocktail attire is stijlvol en trendy. Man en vrouw dragen elegante, modieuze kleding met variatie in kleur- en materiaalgebruik.
Heren dragen bij voorkeur een pak, een pantalon met overhemd of een chino met verzorgd shirt en eventueel colbert. De stropdas of strik is niet verplicht (mag wel :-).
Dames dragen een cocktailjurk, een lange of halflange japon, een chique broek(pak) of mantelpak”.

Heb je gehuild op de bruiloft?
Niet keihard gejankt, maar af en toe waterige oogjes. ’s Ochtends toen ik René voor het eerst in vol ornaat zag (hij was zo knap!), op het gemeentehuis bij de mooie woorden en ’s avonds bij het diner. Toen zaten René en ik aan tafel, omringd door onze close vrienden en familie, de zelfgekozen diner-muziek op de achtergrond (o.a. filmmuziek van Amélie en Big Fish) en keken elkaar aan: zo is het goed. Dat was een mooi en emotioneel moment.

Grappig detail: tijdens het oefenen in de kerk (waar mijn broertje mij naar het altaar liep), waren René en ik echt keihard aan het grienen de hele ochtend. Echt zwaar snotteren en in tranen. Mijn broertje dacht bij oefenen echt: djiez, stelletje emo’s, stel je niet zo aan. Wie had het tijdens dat moment op de échte trouwdag het moeilijkst, denk je? Hint: wij als bruidspaar waren het niet ;-).

Staat er iets gegraveerd in de ringen?
Ja, onze namen en trouwdatum. Ik draag een ring met René’s naam, hij één met de mijne en daarbij 13-9-2013.

Hadden jullie een openingsdans?
Zeker, maar geen fancy ingestudeerd stukje. Geen choreografie, maar schuifelen op ‘Ze houdt van me’ van Dio. Een lekker festivalnummer, niet te stijf zodat we ook los konden gaan om de dansvloer te openen. Een nummer dat we live op Lowlands hoorden en erg bij ons vonden passen. We hebben thuis als voorbereiding wel een paar keer geschuifeld om te oefenen, gewoon voor de fun.

Wat voor bloemen had je?
De bloemen boeiden mij niet zoveel, ik wilde vooral een klein en praktisch boeket (je loopt er toch de hele dag mee te zeulen). Voor een euro’tje of 70 liet ik onderstaand boeket samenstellen. Ik heb de bloemen op het feest achterover geworpen, maar de dame die het boeket ving is NOG steeds niet getrouwd. Lezen jullie mee, J. & R.? ;-)

En dat waren ze! Mijn antwoorden op de after wedding tag, met volgens mij nog best wat nieuwe informatie en details over onze bruiloft (voor jullie dan hè ;-). Na bijna twee jaar, zit ik nog steeds gelukzalig te smilen als ik nadenk en schrijf over onze mooie dag. Jammer dat je maar één keer kunt trouwen, haha! Of althans, maar één keer met dezelfde vent ;-), want ik zou met niemand anders willen trouwen. Dus volgens mij heb ik het goed gedaan en houden wij de statistieken nog positief op dit vlak :-).

Liefs,
Lindsay

10 reacties

  1. Ik heb de bruiloftsblogs uiteraard op de voet gevolgd maar de foto van jou en je broertje had ik nog nooit gezien en vind ik echt prachtig. Komt denk ik door de sluier en het glas in lood op de achtergrond. En je lach natuurlijk! Is René trouwens ook katholiek?

  2. Aaarghh, dr komen zoveel weddingtags online dat ik ook wil!
    Jouw bruiloft klinkt echt zoals het hoort te zijn (in mijn ogen)… En ik ga NU de andere twee blogjes bekijken en wegzwijmelen bij de foto's haha.

  3. Jaaa ik vind deze tag ook zo leuk om te lezen. Ben zelf ook een 2013 bruidje en kan niet geloven dat het straks al weer 2 jaar geleden is! De tijd gaat zo snel. Ik vind jullie foto's zo mooi, heel vrolijk en intiem.

  4. Leuk dat je mijn tag hebt ingevuld! Grappig dat hij nu een jaar later helemaal rond gaat. Leuk om je antwoorden te lezen en wat zag je er prachtig uit!

  5. Jaaa! Je hebt hem ook ingevuld. Wat een geweldige trouwdag hadden jullie, zo te zien! Prachtige foto's! <3
    Wat is het leuk he, om in 2013 getrouwd te zijn! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *