TIP! De AH Buitendag op Tweede Paasdag

AH Buitendag lokale actie

Afgelopen zaterdag kreeg ik weer een voorraad moestuintjes mee bij de Ap, toen mijn oog viel op een tafereeltje met wat boerenspullen. Wat is dat nu? De medewerkster in kwestie vertelde me dat dit een campagne was voor de AH Buitendag op Tweede Paasdag, waar je bij de lokale boer bij jou in de buurt op bezoek kan. Dat klonk leuk, dus thuisgekomen zocht ik na het uitpakken van de boodschappen direct op wat dit precies inhield. Wat blijkt: het is een gezellig uitje! Op Tweede Paasdag kun je – heerlijk Hollands en dus helemaal gratis – met het gezin op bezoek bij een lokale boer of teler. Veel leuker dan naar de meubelboulevard, toch? 

AH Buitendag: maandag 17 april (Tweede Paasdag)

Leer waar de producten die je in de supermarkt koopt nou eigenlijk echt vandaan komen. Op Tweede Paasdag staan vele boeren, telers en leveranciers klaar om je te ontvangen voor het leukste en leerzaamste dagje uit.

AH Buitendag 2017

Vraag het de boer, teler of leverancier!

Hoe ziet de dag van een boer of teler er nu eigenlijk uit en gaan zij wel eens op vakantie? Hoeveel melk kan een koe dagelijks geven en waarom verkleuren tomaten van groen naar rood? En hoe wordt een koekje gemaakt en komt het vervolgens in de Albert Heijn winkels terecht? Vraag het de boer, de teler of de leverancier tijdens een rondleiding over het erf of door de fabriek. Deze experts kunnen je alles vertellen over hun producten.

Een uitje voor jong en oud

De AH Buitendag is een uitje voor jong en oud. De invulling van de dag kan per locatie iets verschillen, maar er wordt overal voor gezorgd dat het interessant en leuk is voor jong en oud. Zo worden er op alle boerderijen rondleidingen gegeven, maar worden er ook diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Waar gaan wij op bezoek Tweede Paasdag?

Ik koos op de website voor locaties bij ons in de buurt en zag dat er vijf plekken nabij waren. Ik twijfelde tussen twee locaties die ons erg leuk leken. Een melkveebedrijf waar je o.a. een reuze zandbak en kinderboerderij had, plus Oudhollandse wafels – gebakken van melk vers van de koe – kon smikkelen.

Of een melkveebedrijf waar van de melk Goudse kaas wordt gemaakt en waar de koeien automatisch worden gemolken door 2 melkrobots. Ook kan er een kijkje genomen worden bij de kalfjes en jonge hondjes. Ik moet je eerlijk bekennen, ik heb even getwijfeld omdat verse wafels me verrukkulluk leken, maar die jonge dieren deden het voor me hoor! Ik heb nu al zin om kalfjes te knuffelen!

AH Buitendag 2017 Melkveebedrijf

Je moet je vooraf inschrijven op de website en kiest daar ook voor een tijdvak. Anders hebben die boeren het natuurlijk veel te druk en dat is voor zowel hen als de bezoekers niet leuk. Het is daarom verplicht je in te schrijven en dit bewijs mee te nemen bij je bezoek.

Maar verder is deze dag he-le-maal gratis. Onwijs leuk, toch? Zo zien kinderen waar de producten uit de supermarkt vandaan komen én heb je direct een leuk uitstapje op Tweede Paasdag. Jullie weten dat ik een fervente Lidl-shopper ben, maar dit soort acties maken de Ap toch wel echt dé supermarkt qua campagnes en beleving.

Wie weet wist je allang van het bestaan van dit concept af, maar ik kende het (nog) niet en vind de AH Buitendag zo tof, dat ik je hopelijk op een idee breng voor Pasen. Ik denk dat T. het geweldig gaat vinden, ze is gek op dieren en vind het heerlijk om op haar laarsjes buiten te drentelen. En stiekem denk ik dat wij net zoveel plezier gaan beleven aan een middag bij de lokale boer. Ik heb er zin in!

Super toch, zulke gratis uitstapjes voor het gezin? Ik vind het een gaaf initiatief! Wat zijn jouw plannen Tweede Paasdag?

Liefs,
Lindsay

7 reacties

 1. Eén van de dingen die ik zo van jou en je blog waardeer, is dat je eerlijk over reclame en sponsoring bent. Lekker duidelijk, met een sterretje in de titel. Dit artikel lijkt ook gesponsord te zijn, maar heeft geen vermelding hiervan. Hetzelfde gevoel kreeg ik bij je stayokay artikel. Ik zou het jammer vindem als je over sponsoring minder transparant wordt. Heb je hiervoor een nieuwe imsteek gekozen?

  1. Hi Ellen, dank voor je compliment! Leuk om te lezen :-) Mijn werkwijze betreft samenwerkingen, sponsoring en advertorials is onveranderd. Als ik betaald wordt door een organisatie of merk, in welke vorm dan ook (producten of daadwerkelijk een bedrag), geef ik dit aan met het (*)-teken in de titel en onder de eerste afbeelding in de blog.

   Daarom vind ik het – niets persoonlijks, want ik kan het jou ook niet kwalijk nemen – zo frustrerend dat dankzij de onduidelijke manier van aangeven bij sommige bloggers, twijfels ontstaan over de insteek van mijn schrijfsels. Dat bij een simpele blog waar ik enthousiast ben over een concept, een tip deel of bijvoorbeeld een boek- of filmrecensie zou schrijven, toch twijfels ontstaan over mijn oprechte enthousiasme en men denkt: zou ze worden betaald om dit te schrijven? Ik ken niemand bij Albert Heijn, ik word niet betaald, noch in geld, noch in natura, voor het schrijven van deze blog.

   Ik zag het – net als iedere andere consument die boodschappen doet – bij onze Ap en vond het een te gek uitje. Toch snap ik je opmerking, want door de ondoorzichtigheid en het gebrek aan transparantie in de online media (blogs, vlogs, social media) durf je bijna niet meer aan te nemen dat er nog oprecht, onbetaald enthousiasme bestaat. En daar baal ik behoorlijk van, want mijn blog is juist een plek waar ik mijn enthousiasme wil delen, zonder bijbedoelingen.

   Misschien ben ík wel de getikte blogger, omdat ik zonder daar iets voor terug te vragen, tips deel waar andere bloggers hun handje voor ophouden. Ik geloof best wel in de gunfactor, dus een bericht zoals dit, of Stayokay, of binnenkort verschijnt er een blog over twee zonnebrandmerken voor kinderen die ik als moeder-zijnde oprecht tof vind, of andere persberichten die me aanspreken, schrijf ik gewoon uit goodwill, zonder bijbedoelingen. Misschien lachen die merken (of andere bloggers) in hun vuistje, omdat ik gratis reclame maak, maar soit.
   Sharing is caring, of dit nu betaald of onbetaald is, is immers wat ik doe met op blog. Delen.

   De blogwereld is veranderd. Ten goede, maar er kleven ook nadelen aan. Pak ‘m beet een jaartje of vijf geleden, zou ik deze vraag (denk ik) niet gesteld krijgen. Als ik dan als consument zijnde een tof idee zag, wat ik vervolgens als blogger met mijn bloglezers wilde delen, uit pure en onbaatzuchtige motieven, was dat niets meer dan een leuke tip. Een tip zoals deze heb ik gedeeld met mijn vriendinnen in onze mama-app-groep, omdat ik het gewoon hartstikke leuk vind om in het boerenleven te duiken. En toen dacht ik: ja, dit is ook leuk om op mijn blog te delen! Evengoed het Stayokay-verhaal, het lijkt mij hilarisch om iedere week uit logeren te gaan op een andere Stayokay-locatie, een heel jaar lang.

   Ik vind het op soms jammer dat de blogwereld (soms) zo ondoorzichtig is. Ik heb niets tegen commercie, zolang het netjes conform regelgeving en goed fatsoen aangegeven wordt, maar door de onduidelijke praktijken merk ik zelf ook dat ik als lezer/consument zijnde op mijn hoede ben. Jammer en vervelend dat dit zo moet, vind ik. Maar ook logisch, absoluut.

   Nogmaals, ik snap je vraag en neem je absoluut niets kwalijk, maar tegelijkertijd vind ik het treurig dat we als consumenten zo verziekt zijn door de onzuivere koffie die anderen ons schenken, dat mijn kopje koffie nu doorgeroerd wordt om te zien of het wel pure en oprechte koffie is, die ik zelf gewoon lekker vind om te zetten ;-). Zoals je merkt, doet het mij ook wat, gezien de lap tekst.

   Anyway, goed verhaal, lekker kort ;-) Mijn werkwijze blijft dus gewoon zoals ‘ie is en ik hoop dat je om diezelfde redenen lekker blijft meelezen. Fijne dag! :-)

   Liefs,
   Lindsay

   1. Hier thuis maken we graag de opmerking wanneer iemand ergens enthousiast over is: "Jij hebt er zeker aandelen in?!" Maar soms ben je gewoon enthousiast ergens over, je zou alleen bijna expliciet als blogger moeten meedelen bij een artikel dat het juist GEEN reclame is..!! Beetje de omgedraaide wereld, maar helaas zijn er nu eenmaal rotte appels in blogland die de lezers wantrouwend maken.. je hebt het erg netjes verwoord ^
    Zo en nu mijn eigenlijke reactie! Deze post was in mijn hoofd blijven hangen en mijn man kwam gisteren thuis met de mededeling dat hij een heel leuke buitenlandse aanbieding voor volgende week af heeft geslagen, omdat hij anders het hele paasweekend zou moeten werken om alles wat er al ligt met de deadline van volgende week af te ronden.. Nee, hij wilde een lekker ontspannen paasweekend, gewoon wij drietjes.. ik vroeg of hij al iets in gedachten had om te doen, maar dat was niet het geval! Oké, dan weet ik nog iets! riep ik gelijk.. en zo kwam jouw blog (weer ;)) eens ter sprake.. ik zocht jouw artikel op en ben naar de locatiewijzer gegaan. De dichtstbijzijnde locaties waren een varkens- en verschillende melkveehouderijen. Peppa Pig is hier favoriet (met Pieter Konijn op Netflix, ook weer dankzij jouw recensies uit het verleden : $) dus die keuze was snel gemaakt.. ik ben benieuwd maandag!

   2. Ha Lindsay,
    Dankjewel voor je uitgebreide en oprechte antwoord. Niet om met veren te blijven strooien, maar ook dat je hier de tijd voor neemt en het niet ziet als aanval waardeer ik.

    Mijn achterdocht die jij ook herkent komt inderdaad vanwege andere bloggers die over sponsoring niet eerlijk zijn. Jammer eigenlijk, dat het zo vaak voorkomt dat men er niet eerlijk of in ieder geval niet duidelijk over is, dat ik er een soort extra gevoeligheid voor heb ontwikkeld.

    Getikt ben je zeker niet, want zulke oprechte blijheid is wat in het dagelijks leven ook de beste reclame is. Als een vriendin een leuk restaurant heeft ontdekt met lekker eten, werkt dat voor mij als de beste aanbeveling.

    Keep up the good work en ik hoop dat je dit Paasweekend kan genieten van je gezin!

 2. En dan wil ik toch even zeggen dat ik gewoon dacht: wat leuk dat je dit tegenkomt en deelt! Goed idee voor een leuk uitstapje maandag :). Thanks.

 3. Om maar even in te springen op bovenstaande, ik dacht gelijk: "Oh, dit is leuk om zelf ook even met mijn bezoekers te delen," aangezien het gewoon simpelweg een super leuke actie is. Alhoewel ik me in wat zowel Ellen als jij aangeeft heel erg goed kan vinden, het is tegenwoordig heel erg lastig om nog in oprechtheid te geloven als we het over bloggen hebben, gelukkig ben jij daar wel altijd heel erg transparant in! ;) 't Is dat ik op knappen sta trouwens, anders had ik ons zeker ingeschreven om te gaan kijken volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *