(*) Ga toch fietsen! Met de Thule RideAlong

Thule-RideAlong-lindsayvallen.nl-fietszitje-achterop-12.jpg

Wat gaat het toch snel! Nog geen jaar geleden zat T. gezellig voorop bij mij op de fiets, maar inmiddels zit ze al een dikke maand tegen mijn derrière aan te loeren als we een stukje gaan fietsen. Ik vond het wel even slikken hoor, ineens is ze zo groot! Haar lange benen duwden bijna tegen het stuur, dus was het echt tijd voor een wissel van plek. Niet meer voorop de fiets, maar achterop zoals grote(re) kindjes. 

Lekker actief een stuk fietsen!

Volgens mij is het inmiddels wel bekend dat wij een lekker actief gezin zijn, wat iedere dag in beweging is. Een dagelijkse wandeling in de draagzak of aan de hand, een moeder die flink wat hardloopkilometers in de benen heeft en de man des huizes die het liefst door het bos banjert op onze vrije dagen samen. We hebben een auto, maar die wint het bij lange na niet van mijn persoonlijke, favoriete vervoersmiddel: de fiets.

Tsjah, je bent een typische Hollander of niet, en ik ben echt verknocht aan mijn fiets. Ik fiets bijna iedere dag, want de fiets is hier veel sneller dan de auto. Wisten jullie dat Houten bekend staat als de Fietsstad? Delegaties wereldwijd bezoeken Houten met als insteek (elementen van) het fietsconcept van Houten over te nemen. Leuk hè?

Anyway, we fietsen dus vaak en veel. Voor een ritje naar Utrecht à 40 minuten draai ik mijn hand niet om. Ook niet met een peuter van 12 kilo op de fiets erbij. Maar dan wil ik wél dat ze veilig en comfortabel zit. Drie kwartier op je gat is niet relaxed als je met je knieën bijna tegen het stuur van je moeder komt. Het was de hoogste tijd voor een goed en lekker zitje achterop!

Thule RideAlong: voor als je niet stil kunt zitten

Omdat wij vaak lange ritten maken, wilde ik een gedegen fietszitje, wat ook veilig voor de peuter achterop is.  Thule, van wie ik de Thule RideAlong kreeg toegezonden, werd in 1942 in Zweden opgericht.

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Thule richt zich echt op actieve families met een gezonde levensstijl. Dat betekent natuurlijk niet dat je een  bloedserieuze fitmom of fitdad moet zijn, waarbij je enkel clean eet en de auto des duivels vindt.

Het betekent simpelweg dat je het heerlijk vindt om als ouder lekker actief bezig te zijn met je kids en graag de hort met ze opgaat, of dat nou tijdens een fietstour, jog- of wandeltripje is. Klinkt toepasselijk, toch? Dat vonden wij nu ook!

De Thule RideAlong werd bij ons bezorgd en René monteerde – heel stereotype – het zitje achterop de fiets, terwijl T. en ik buiten speelden. Toch in beweging blijven hè! De montage was zo gepiept, mede dankzij het handige boekje en de eenvoudige universele montagebeugel. Daarna was het tijd voor een proefrit!

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Comfortabel, veilig en gemakkelijk

Het was even wennen, want ineens zat het zwaartepunt van de fiets achterop. Maar na een rondje of twee fietsen, zaten we beiden soepel en relaxed op de fiets. Natuurlijk moest ook René een proefrit maken en dat beviel hem evengoed. Inmiddels zijn we een dikke maand verder en kan ik niet anders dan enthousiast zijn over de Thule RideAlong.

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Het zitje is heel stevig en dat geeft mij een safe gevoel. Er zit een handige driepuntsgordel op de Thule RideAlong en ook de kleine beentjes zitten comfortabel en veilig in de beenhouders. Ook heeft het zitje een soort armleuningen, de ingebouwde beschermende vleugels, die de kinderhandjes beschermen als de fiets tegen een muur leunt.

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Ik had verwacht dat het fietszitje heel erg zou bouncen, maar eigenlijk voel je zelden een hobbel of verkeersdrempel. De Thule RideAlong heeft namelijk een DualBeam-ophangsysteem dat schokken van de weg opvangt. Zo verloopt de rit lekker soepel en comfortabel, zonder (veel) gewiebel.

De Thule RideAlong groeit met je mee

Het is natuurlijk een cliché, maar die kleintjes groeien als kool. Daarom heeft Thule de RideAlong zo gemaakt, dat je – wanneer je kindje groter wordt, flexibel met één hand de verstelbare voetsteunen en voetriemen kunt aanpassen. We kunnen met de Thule RideAlong nog vier jaar vooruit, want dit model is ontworpen en getest voor kinderen tot 6 jaar oud, tot maximaal 22 kg.

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Wat ik persoonlijk ook erg handig vind, is dat de Thule RideAlong afneembare, waterafstotende bekleding heeft, welke in de wasmachine gewassen kan worden. Bovendien kun je deze ook omgekeerd gebruiken, zodat er twee kleuropties mogelijk zijn. Ik heb – lekker Hollands – gekozen voor de oranje variant, maar de Thule RideAlong bestaat ook in rustige kleuren als Light en Dark Grey.

Maar ik bedoel: ik ben toch al een bezichtiging met zo’n ont-zet-ten-de moederfiets moederschip, laat me dan maar lekker opvallen! Des te meer medeweggebruikers ons zien, des te veiliger. Enne, het fietszitje sluit met een slot, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je zitje wordt gejat. Ja sorry, laten we eerlijk zijn: het is ronduit klote als er iets van je fiets wordt gestolen, dus daar hebben ze bij Thule goed over nagedacht!

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Ik vind de Thule RideAlong een klassiek, veilig en gemakkelijk te gebruiken fietszitje. Onze dagelijkse, vaste ritjes en gezinsavonturen verder weg zijn met de Thule RideAlong veilig, comfortabel én gezellig! Voorop vond ik het gezellig om samen te zingen en haar over haar bolletje te aaien, maar achterop kunnen we ook prima zingen samen. En het kroelen, dat is omgedraaid, want nu kriebelt zij lekker over mijn rug als ze ‘mama aai’ doet. Smelt! Een groter kindje achterop heeft dus weer hele nieuwe, aantrekkelijke voordelen!

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

Wil je meer lezen over de specificaties van de Thule RideAlong? Dat lees je uiteraard op de website van Thule. Daar check je ook de Thule verkooppunten bij jou in de buurt. De Thule RideAlong heeft een adviesprijs van € 134,95 en ook op de fietszitjes van Thule heb je de unieke Thule BringIt!-garantie.

Fiets jij veel? Heb je ook zo’n ontzettend moederschip inclusief zitjes en fietskrat en kende je het merk Thule al?

Liefs,
Lindsay

Thule RideAlong lindsayvallen.nl fietszitje achterop

2 reacties

  1. Sinds Tim op de fiets mag (al enige maanden) fiets ik weer ontzettend veel. Heerlijk voorop en dan inderdaad zoals je ergens schreef liedjes zingen, stoppen voor een grote vrachtwagen of ander geweldig voertuig. Ik heb mijn mamafiets 2e hands gekocht en er zit ook al een achterzitje op, dus nu lijkt het alsof ik twee kinderen heb.. Hahahahaha… Ik ken Thule wel als merk maar heb zelf een Polysport voor voorop en Bobike achter…

  2. Heerlijk om te fietsen met de kleintjes. Mijn meisje is nu 2 maar last gelukkig nog voorop & zolang het nog past fietst ze lekker voorop mee :-) Wij hebben overigens stoeltjes van Yepp, ook héél tevreden over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *