Throwback thursday: Geslaagd! (in 2000 ;-)

Jaar 2000 Lindsay lindsayvallen.nl collage
De afgelopen weken barstte het weer van de vlaggen, rugzakken en spandoeken voor geslaagde eindexamenkandidaten. Gefeliciteerd youngsters! De wereld ligt aan je voeten, althans dat denk je nu ;-). Zo voelde ik me 14 jaar geleden namelijk ook toen ik het verlossende telefoontje kreeg (kuch, in mei 2000 dus). Je bent geslaagd Lindsay! Hoera! Direct checkte ik via ICQ of mijn klasgenoten ook geslaagd waren. Sommigen waren online en blij, anderen hadden plots een rood offline bloemetje. Anyway, nostalgisch als ik ben, mijmerde ik over mijn interesses en musthaves destijds.
Als je, net als ik, geslaagd bent in het jaar 2000, dan… 

1. Herken je een ICQ “uh-oh”-geluidje uit duizenden
2. Sprayde je (als meisje) Impulse deodorant
3. Luisterde je J.Lo op je discman (en haar videoclips vond ik echt feestjes om te zien!)
4. Probeerde je, stiekem wanneer niemand keek, haar danspasjes na te doen
5. Griezelde je in de bioscoop bij The Blair Witch Project
6. Pimpte je jouw eigen CU2-pagina met glitterende gifjes, ontelbare vragenlijstjes (wat is de vreemdste plek waar je het hebt gedaan?) en leerde je hier je eerste HTML
7. Wisselde je MSN of ICQ uit als er een leuke jongen een reactie achterliet, onderaan je CU2-pagina
8. Chatte je op TMF-chat
9. Belde je met een blauwe of gele Ericsson, een Nokia (met Snake!) of Pocketline Swing (ik had een blauwe Ericsson, daar kon je met een hoop gepriegel eigen ringtones op maken!)
10. Droeg je (als meisje) Mag Megamok klompen (djiez, wat zijn dat eigenlijk lelijke schoenen zeg!)
11. Was je verliefd op Heath Ledger na het zien van 10 Things I Hate About You
12. Ik wilde Julia Stiles zijn, de tegenspeelster van Heath
13. Had je een slaapbank op je kamer (yes, thanks ouders ;-)

lindsayvallen.nl Lindsay haarband leonardo poster
14. Droeg je plastic haarbandjes die je in kon schuiven, gebruikte je teveel mousse én had je een slotjesbeugel (en herken je Leonardo DiCaprio ingelijst op de achtergrond <3)

lindsayvallen.nl Lindsay breezer
14. Dronk je (als 16-jarige!) Bacardi Breezers alsof het limonade was op je eindexamengala

lindsayvallen.nl Lindsay bril en nekbandje
15. Waren high waisted broeken de enige broeken, had je plastic, rekbare nek- en armbandjes (net alsof je een echte tattoo had, stoer! ;-) en droeg je brillen met gekleurde glazen. Altijd en overal. Op je hoofd, binnen in de discotheek, tijdens feestjes.

Ahww, wat voelde ik me toen link zeg ;-). Lieve youngsters, de wereld ligt aan jullie voeten! Maak (stijl)fouten, geniet en voel je onoverwinnelijk! Dan heb je over 14 jaar geweldig materiaal om op terug te kijken ;-).

Wat zijn jouw herinneringen aan je eindexamenjaar, interesses en musthaves uit die tijd? Vul gerust aan, een tripje down memory lane is heerlijk toch?

– xxx – Lins (of hoe ik me destijds online noemde: Mi$z-L!nZi #b®3eZ@h ;-)

12 reacties

 1. Hahahaha, oooooowww wat een herkenbaarheid! Ik mis nog de gehaakte strakke 'zomer' mutsjes. Die kreeg ik namelijk 1 van mijn zus omdat ik geslaagd was. <3 En Costa! was in die zomer ook DE film om heen te gaan.

 2. hahahahahahah!!!!!!!!!! guilty!!!!! Ik heb die foto nog steeds ergens liggen. Waarschijnlijk had ik toen mijn witte MAG bowling schoenen aan :-)

 3. Hoewel ik dit jaar geslaagd ben en in 2000 dus 4/5 jaar oud was, kan ik me een deel hier van ook maar al te goed herinneren. Deels van mezelf (die tattoo-kettingen waren nog een aantal jaren daarna helemaal in!), en deels van mijn oudere nichtjes en de 'grote kinderen' uit de buurt, die natuurlijk er ook zo bijliepen allemaal. Heerlijk deze nostalgie, leuke blog!

 4. Twee jaar eerder geslaagd, maar desalniettemin herkenbaar! Impulse deo!! Oh yeah! Niet alleen J Lo luisteren maar sowieso veel muziek op die discman die maar niet in een jaszak pastte.. :) En… de onverwoestbare Nokia (met Snake inderdaad) Heerlijk die nostalgie…

 5. dit is heel herkenbaar. Rock your Body van Justin Timberlake was HET liedje van onze gala. En na de discman kwam de mp3 waar je 3/4 liedjes op kon zetten.

 6. Hahaha heel leuk artikel! Ik ben wel pas 10 jaar later geslaagd, maar herkenbaar nog wel wat dingen van toen ik jonger was. Leuke foto's ook.

 7. Dit is allemaal wel heel erg herkenbaar!
  Lijkt allemaal zo lang geleden, maar ook als de dag van gisteren.
  Leuk om te zien/lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *