The Monster Ball Tour 2010 – Lady Gaga

Al ’s ochtends vroeg verzamelen haar fans zich voor de ingang van het Gelredome, ondanks dat we haar ‘pas’ sinds 2009 kennen. Na afloop van het concert weet iedere bezoeker aan wie ze deze ongekende en snelgroeiende populariteit te danken heeft: Lady Gaga is een artiest met hoofdletter A.

Na het voorprogramma Semi Precious Weapons wordt het podium snel omgebouwd tot Gaga-domein. Niemand durft meer naar het toilet of een drankje aan de bar te halen, dadelijk begint Lady Gaga haar concert: The Monster Ball. Iedereen op deze aardbol heeft de afgelopen anderhalf jaar meegemaakt hoe Lady Gaga haar imperium heeft opgebouwd en nog steeds rijzende is.

De geroemde artiest, zangeres en stijlicoon, geliefd en gehaat, wordt geboren als Stefani Joanne Angelina Germanotta in New York, 28 maart 1986. Hoe kan het dat een tot daarvoor onbekende jongedame binnen no-time uitgroeit tot één van de grootste sterren van onze tijd? Een meisje van 24, dat de hele wereld weet te bereiken en een fanbase heeft die gemakkelijk de gevallen popprinsessen van onze tijd overstijgt?

>> Lees mijn reportage verder op Ze.nl:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *