The Christmas Tag

Op de blog van Brouwertje, die ik overigens zaterdag vluchtig spotte terwijl ik some serious Christmas shopping deed, las ik de leuke The Christmas Tag. Ik ben een sucker voor feestdagen en het is Kerstavond: here’s my Christmas Tag!

Kerstpakje
Wat is jouw favoriete kerstliedje?

Ik twijfel tussen Mariah Carey met All I Want For Christmas Is You en Wham met Last Christmas. Maar George Michael wint het van Mariah, vooral omdat ik de ont-zet-tende eighties clip zo retro vind. En wie heeft ooit getwijfeld aan zijn geaardheid? Come on, dit was überduidelijk ladies!

Wat is jouw favoriete kerstfilm?
Love Actually! Heerlijke film waar ik nog altijd traantjes bij wegpink. De geweldige cast en droge Britse humor, I love it. Mijn jeugdsentiment kerstfilm is The Muppet Christmas Carrol, die videoband is echt stuk gespeeld door mijn broertje en ik. Oh, misschien niet helemaal een kerstfilm maar stiekem toch: The Nightmare Before Christmas. Omdat ik toch een horror-meisje blijf en van Tim Burton hou, wil ik deze ook in mijn lijstje.

Nostalgie kerst films

Wat staat er bovenaan je kerstverlanglijstje?
Wij geven geen grote cadeaus, maar wat kleine cadeautjes onder de boom. Op mijn verlanglijstje dit jaar staat kookboek Culy van Monique van Loon en lingerie. Hier heb ik zorgvuldig hints over gegeven ;-) dus ik hoop dat ik deze morgenochtend onder de boom vind. Maar als iemand de moeite heeft gedaan een cadeau uit te zoeken, ben ik eigenlijk dankbaar voor alles wat ik krijg.

Ik kan (nog) niet delen wat ik voor mijn man heb gekocht, maar ik weet zeker dat hij het héél leuk vindt! Hihi :-) Het leuke aan cadeautjes voor anderen kopen is de voorpret: het onthouden van opmerkingen en wensen, op zoek naar passende cadeautjes, het stiekem apart van elkaar winkelen en genieten als de cadeaus uitgepakt worden! Geven is misschien nog wel leuker dan krijgen, toch?

Cadeaus 1

Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?
Eigenlijk heb ik geen speciale make-up look voor kerst, maar omdat ik meer tijd heb dan gebruikelijk ’s ochtends ;-) zou ik er wel wat meer werk van kunnen maken. Misschien wat glitters voor de x-mas vibes? Wat voor make-up dragen jullie met de feestdagen?

Wat draag je het liefst tijdens de kerst?
Ik heb laatst bij Primark wat chique jurkjes gescoord en denk dat ik de kerstdagen doorbreng in jurkjes. Vindt mijn man ook leuk ;-)

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?
Beiden! Vanavond ga ik met een mok warme choco met slagroom de All You Need Is Love Kerstspecial kijken (janken gegarandeerd! ;-) en na de kerstdagen vertrekken wij met bevriende stelletjes naar Duitsland. Daar zullen we lekker buiten rondbanjeren in de sneeuw en markten bezoeken. We zitten vlakbij Keulen en hebben een heerlijke jacuzzi in de tuin en een winter-barbecue: genieten! Super fijn om samen met onze vrienden deze dagen tussen kerst en nieuwjaar door te brengen, erg veel zin in!

Hoe ziet je ideale kerst eruit?
Wij hebben in 2010 kerst in Egypte gevierd, dat was heel bijzonder. 30C. graden en met een cocktail op het strand in plaats van aan de kerststol. Toch vind ik kerst in Nederland met familie en vrienden fijner. Kerst is voor mij een feest van samenzijn en genieten, het fijn en gezellig hebben met elkaar. Dus als ik samen ben met mijn geliefde en mensen die ik lief heb, is mijn kerst ideaal.

Kerst 2010

Wat doe jij met kerst dit jaar?
Kerstavond kan ik helaas niet naar de kerk, wat een gewoonte is sinds ik klein ben. Vaak help ik bij het kerstspel met de kinderen of als vrijwilliger. Jammer genoeg heb ik een examen voor mijn werk vanmiddag waardoor ik niet op tijd weer terug in Utrecht ben. Dus plof ik ’s avonds (mét die warme choco en slagroom) op de bank met mijn man voor All You Need Is Love.

Eerste kerstdag is het cadeautjes uitpakken en ben ik samen met René. Onze eerste kerst als getrouwd stel! Tweede kerstdag hebben we een brunch bij familie. Derde kerstdag rijden we met vrienden naar Duitsland voor onze vakantie. Quality-time met mijn geliefde, familie en vrienden: de ideale kerst zoals ik beschreef :-)

Heb je een echte of neppe kerstboom?
Een neppe! Ik zou liever een echte willen, maar deze hebben we vorig jaar als tweedehandsje gekregen en hij voldoet prima. Ik vind het zonde om deze niet te gebruiken. Maar als ‘ie écht niet meer kan dan koop ik weer een echte.

Kerstboom 2013
Ik wens jullie prettige kerstdagen en een stralend 2014! Wat je plannen ook zijn: ik hoop dat je geniet en het fijn hebt. Ga je op vakantie of blijf je lekker thuis met familie of vrienden? Ik ben benieuwd naar jullie kerstplannen!

Merry Christmas!

– xxx – Lins

Merry Christmas

3 reacties

  1. Ik heb ook geen speciale kerst 'look'. Wat apart, kerst in Egypte. Speciaal, al lijkt het me ergens toch ook minder 'echt' ;) Ik zal voor je duimen dat Culy morgen onder de boom ligt, wij pakken de cadeautjes straks uit :) Fijne dagen gewenst!

  2. Ik zit op de bank en lees blogjes, met Serious Request op de achtergrond. Morgen met de fam aan de gourmet en kadootjes, en foute films voor het kerstgevoel. Fijne kerstdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *