Tattoo-time! Veerkrachtig :-)

Vandaag heb ik alweer mijn 4e (!) tatoeage laten zetten. Ik vrees dat deze verslaving blijvend is ;-) Tot aan het bejaardentehuis toe zal ik mijn (dan rimpelige) huidje laten versieren met inkt. Lichaamsversiering die mijn lijf niet verpest maar juist mooier maakt, vind ik.

Een tatoeage (ook: tatoeëring en tegenwoordig wordt ook het Engelse tattoo veel gehoord) is een versiering van het lichaam met onder de opperhuid aangebrachte inkt.
(aldus Wiki)

De tatoeage die ik vandaag liet tatoeëren is een schrijfveer. Schrijven is voor mij een belangrijk deel van mijn leven. Ik schrijf dingen van me af, leer hierdoor mijn gedachten en emoties (beter) reguleren, ik blog (dûh ;-) en inmiddels weet ik na omwegen in verschillende werkvelden dat mijn kracht schrijven is. Veerkrachtig maakt het schrijven mij :-)

Bovendien vind ik een schrijfveer erg mooi dus besloot ik: deze afbeelding wil ik vereeuwigd op mijn lichaam.  Mijn rechter ribbenkast vind ik een mooie plek en zodoende kroop ik vandaag weer in de stoel :-)

Tattoo1

Ik heb eerder geblogd dat ik groot fan ben van de tattoo-studio van Dick de Wit (Utrecht). Ik voel me daar op mijn gemak, de sfeer is fijn en de tattoo-artiesten nemen de tijd voor je. Aandachtig vragen ze naar je idee, de achterliggende gedachten en zo schetsen ze je ontwerp. Vandaag werd ik geholpen door Remco.

P1040395
P1040396
Om 12 uur ’s middags heb ik mijn afspraak en bespreek met Remco mijn idee. Ik vind het heel knap hoe iemand een idee wat in mijn hoofd zit, kan schetsen als tatoeage.

P1040397
P1040398
P1040399
Artist at work. Ik vind tatoeëerder een onwijs knap beroep. Je moet niet alleen goed kunnen luisteren naar de klant, ook moet je dat idee kunnen vertalen naar een schets.

P1040401
En wat ik nog veel knapper vind: een schets op papier moet uiteindelijk vereeuwigd met inkt op de huid. Huid is geen papier. Alle vellen papier zijn in essentie hetzelfde en zullen zich altijd identiek gedragen. Iedere huid van een mens is anders. Hoe reageert de huid op de naald of de inkt, ervaart iemand veel pijn en moet je rustig aan doen? Allemaal moeilijkheden waar een tattoo-artist rekening mee moet houden.

P1040402
P1040405
Over pijn gesproken, ik ervaar deze (gelukkig!) niet zo intens. Met geen van mijn tattoo’s overigens. Niet om stoer te praten, mijn huid en pijngrens zijn blijkbaar goed bestand tegen de naald. De gevoeligste tatoeage die ik heb is de diamant op mijn voet. Ik ervaar eerder een prikkelend gevoel met daarbij een lekkere rush dan brute pijn.

P1040420
P1040418
P1040421
Lijkt net of ik slaap hè? ;-) Ik lag ook best lekker! Remco checkte continu of het goed met me ging en of ik niet aan het wegdoezelen was ;-)

P1040428
P1040429
P1040432
En toen zat ‘ie erop! Omstreeks 13:45 uur (met een kleine plaspauze van mij tussendoor) zet Remco de laatste hand aan zijn meesterwerk en ben ik blij als een kind met mijn nieuwste aanwinst! Precies zoals ik in gedachten had, zoals ik gedroomd heb en me voorgesteld had hoe ‘ie moest zijn! HAPPY! =)

De komende week zal de tatoeage helen, was en smeer ik braaf twee maal daags om de genezing te bevorderen en ben ik voorzichtig met strakke shirts en BH’s. Maar it’s all worth it! Ik ben onwijs gelukkig met mijn 4e plakplaatje ;-)

Heb jij tatoeages? Of vind je er ‘iets’ van ;-)

xoxo Tattoo Lins

PS: Nog een leuke uitsmijter waar ik me goed in kan vinden ;-)

1329261538085 (1)

 

11 reacties

 1. Wat een mooi tattoo, wow! Gaaf hoor. Ook de betekenis erachter, ik vind hem op een mooie plek zitten. Fijn dat je de pijn niet als vervelend ervaart. Zelf heb ik geen tattoo's en ik weet niet of ik er een zal nemen. Maar ik vind ze altijd erg mooi bij andere mensen staan. Vooral als er een mooie betekenis bij zit.

 2. Super mooi die veer! Hebben ze goed gedaan. ;)

  Ik heb inmiddels 2 tattoo's. Beide bij Dick de Wit laten zetten!
  In mijn nek heb ik een vlinder, ter nagedachtenis aan een goede vriendin die er niet meer is. Hier ben ik dus nog altijd blij mee. Het heeft een betekenis die mij altijd bij zal blijven.

  De andere heb ik al sinds mijn 18e (toch al zo'n 17 jaar) en staat op mn schouderblad. Een goed voorbeeld van neem geen tattoo als je nog zo jong bent!
  In die tijd (vroegah) waren tribals heel erg in, en ik heb mijn sterrenbeeld (leeuw) in tribal style laten zetten. Omdat het mijn sterrenbeeld is, heeft het wel een beetje betekenis, maar als ik t over zou mogen doen, dan zou ik n andere zetten. Door de tribal style is het nlk een vrij zwarte vlek. Je ziet er niet direct een leeuwenkop in. Daarnaast is het last om er nog een andere tattoo bij te laten zetten. Wat ik heel graag wil, want het is inderdaad heul heul verslavend. :o)

  Tip dus voor diegene die erover denken om er een te zetten: Denk echt heeeel goed na en zet echt iets wat betekenis heeft en niet alleen maar een trend is. Want eenmaal erop…

 3. Heel mooi zeg! Ik heb ook een tattoo naast mijn heupbot, net onder m'n broekrand. Laten zetten nadat mijn moeder overleed in 2007. Het is een tribal van een moeder die haar dochter omarmt met aan de onderkant een eternity teken. Ik ben er nog iedere dag blij mee en denk al een tijd na over een volgende :) ook op mijn ribbenkast overigens! Maar zolang ik voor mijn gevoel nog geen echte gedachte erachter heb, wacht ik nog even. Tattoo's rock!

 4. Echt mooi ! Ik ben aan het twijfelen om een veer of love achter mijn oor te zetten. Veren vindt ik gewoon heel mooi als tatoeage, het heeft niet echt een betekenis. en waarom misschien Love omdat ik omringt ben door mensen dat ik graag zie. Maar weet het zelf nog niet zo goed. zelf zou ik ook nog een woord onder mijn borst willen. Maar heb niet echt een woord dat veel betekent voor mij dus dat weet ik nog zo niet.

  Ik zelf heb 3 vogeltjes op mijn schouderblad, het is niet zo groot en ben er nog altijd blij om :) Mijn ouders wat ietsje minder maar tis mijn lichaam hé :) Mijn vriend vind het zelf ook heel mooi.

  Ben alleen bang voor mijn volgende tattoo, toen ik mijn tattoo verzorgde bij een kleine aanraking na de eerste keer verzorgen viel ik bijna flauw. En ben bang dat ik dit nog eens zou meemaken :) Voor de rest kan ik niet wachten om een tweede te laten zetten :D

 5. Oh dat is echt een kei mooie tattoo! Ik heb zelf ook een tattoo, ik heb namelijk 3 vogeltjes op mijn linker schouder blad.

  Die vogels staan voor vrijheid, ik heb die tattoo laten zetten 4 maanden voor mijn 19de verjaardag.

  Waarom die tattoo ? Omdat ik vroeger veel heb meegemaakt, en ik voelde me altijd opgesloten thuis. Ik had niet veel vrienden en ging dus ook nooit weg.

  2jaar geleden heb ik iemand leren kennen en daar ben ik nu al 2jaar mee samfn. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest, ik heb ook vrienden leren maken en heb me ingeschreven in ren hockey club. Ik voel me nu veel beter, ik heb nu vrijheid. En daarom deze 3 vogeltjes…

  Ik wil later sowieso nog tattoos zetten :)

  Groetjes :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *