TAG Five reasons to smile OUT LOUD

Lachen is gezond

Bij  Jess van inflowaroundtheworld.nl las ik de Five reasons to smile-tag (die zij op haar beurt heeft van Whitney). Ik heb de tag iets aangepast naar Five reasons to smile OUT LOUD, eigenlijk hardop lachen ofwel laughing out loud LOL-tag :-D.
Nu het weer met bakken de lucht uit komt en ik mezelf het apelazarus snotter en nies dankzij een verkoudheid, had ik wel zin om lekker TSJAKKA à la Ratelband heppiedepeppie te bloggen. Omdat er toch een heleboel moois is om te lachen, desnoods om zelfspot. Hardop lachen op foto’s is namelijk niet altijd charmant, maar gut wat hebben we gelachen ;-).

LOL meme fry

Internet
Waar zouden we zijn zonder internet? Nog steeds Niet Lachen om Home Video’s met Hans Kraay jr. of met lede ogen aanzien hoe Jeroen Smits Moppentoppers anno 2014 probeert (inclusief lachband). Of Bob Saget die denkt dat hij na Full House ineens stand up comedy kan. How about no.

Met de opkomst van internet is er een hele nieuwe categorie gekkies ontstaan die je 24/7 kunt bekijken. Hoewel veel fragmenten oorspronkelijk televisieprogramma’s zijn, heeft the Interwebz ze onvergetelijk gemaakt. Tiny en Lau zijn zeker ook leuk met de kerstdagen in aantocht. Ook favoriet is Overtreders op SBS6 aka Dat doe je toch niet zo/Blikje in die water. Ik vind helemaal hastikke mooi ;-). Ook Sidney die steelt van die rijke tatta’s blijft leuk. Ik heb les. Of de Thunderdome reportage van Buitenbeeld, werkelijk waar een juweeltje. JE HOEFT NIET TE TANKEN SCHAT zorgt voor me tranen gaan overal, en dat is dan weer Dushi Kimberley.

what-if-i-told-you-morpheus-memes

I love it when a meme comes together. Ook memes zijn veelvuldig op Internet te vinden en eigenlijk alleen leuk als je veel op Internet bent te vinden. Sommige nieuwsitems die niet in Nederland uitgezonden worden, vinden vanzelf hun plek in je YouTube-aanbevelingen en go straight to your heart <3. Antoine ‘hide yo kids, hide yo wife’ Dodson, ain’t nobody got time fo that en backing up zijn drie fragmenten die ik kan blijven kijken. Als je ze nog niet kent, Google die shit en stay connected.

hide Aint nobody got time for that back-it-up

stay connected

René
Ik heb het al vaker gezegd, ik vind mijn man een verdraaid lekker ding, maar zijn humor is waarom ik met hem ben getrouwd (onder andere hoor, hij heeft nog veel meer kwaliteiten ;-). Zoals Jessica Rabbit zegt in Who Framed Roger Rabbit: he makes me laugh. Ik vind het ontzettend belangrijk dat ik met iemand kan lachen en dan is het belangrijk dat je dezelfde vorm van humor deelt.

Ik hou van woordgrapjes, scherpe opmerkingen en flauwe moppen. Daarnaast spreek ik vloeiend sarcasme en ironie, wat niet iedereen (altijd) begrijpt. René wel. We kunnen heerlijk de spot drijven met onszelf of elkaar overbluffen met ingewikkelde woordgrappen met clou’s die (voor anderen) onnavolgbaar zijn.

Ik kan ontzettend lachen met René. Hardop gieren, tranen over de wangen of juist op mijn wang bijtend omdat niemand het mag merken.
We kunnen samen ook in een scheur liggen om internetfilmpjes zoals de VPRO House Docu uit 1993. Met Daan en Steef, die lekker even naar Zandvoort gaan en vragen of de andere badgasten ook bekend zijn met poppers :’-). Ik zit nu alweer hardop te lachen terwijl ik het fragment op de achtergrond hoor.

jessica rabbit he makes me laugh

Onderonsjes met mijn broertje of vriendinnen
Volgens mij is dit een familieding, want als je samen opgroeit, heb je vaak heel wat afgelachen. Bepaalde herinneringen aan komische situaties of quotes, kunnen bij mij in één moment weer zorgen voor een lachstuip. Ook met vriendinnen heb ik dit. Je raakt wel eens verzeild in situaties waarbij de tranen over mijn wangen rollen en als we hier dan later op terug komen, schiet ik opnieuw in een stuip. Het is soms bij het flauwe af, maar gezien de integriteit onderling zal ik geen voorbeelden uitlichten ;-). Maar ik denk dat iedereen wel herkent dat je soms met broertjes of (schoon)zusjes en vriendinnen echt kunt lachen om niets, maar het dan altijd grappig blijft.

lol

Humor in films of series
Ook zoiets. Humor is heel persoonlijk en dat vertaalt zich natuurlijk ook in je keuze voor bepaalde films of series. Zo vind ik White Chicks nog steeds geweldig, met een eervolle vermelding voor Terry Crews, de acteur die Latrell speelt (en check voor de grap ook eens Terry Crews + Old Spice op YouTube, of sowieso de I’m on a horse Old Spice commercials :’-).

2-White-Chicks-quotes MQRYVFJ

Als ik moet beschrijven wat ik er precies leuk aan vind, is dat de film zichzelf niet te serieus neemt. Te hard proberen werkt bij mij nooit zo goed. De karakters zijn over de top, maar weten dat van zichzelf. Geen pretenties om cultureel verantwoord bezig te zijn, maar vooroordelen bevestigen en zichzelf op de hak nemen. En ook herkenbaar, zoals de talking tummy scène.

1-White-Chicks-quotes

tumblr_mdn78pWbvd1qfxsryo1_500

Onder dezelfde noemer vallen voor mij Mean Girls en Clueless, films die ik adoreer in mijn Friday favourite film quotes-categorie. Qua series past MTV’s Awkward ook wel in dit rijtje. Of de MTV cartoon Daria, die verslond ik tijdens mijn middelbare schooltijd.

Dariatitle

Andere cartoons die ik grappig vind zijn South Park, Family Guy en Futurama. Hoewel ik Family Guy leuk vind, kan American Dad me juist niet bekoren. Qua series met echte mensen vind ik Modern Family leuk. Series die ik niet leuk vind zijn Scrubs of New Girl. Lena Dunham’s Girls vind ik dan juist wel weer hilarisch. Kabouter Wesley vind ik wat betreft animatie trouwens ook geniaal.

187872

Films met Adam Sandler kan ik zelden aan (verschrikkelijk vind ik Grown Ups, Click of The Waterboy). Soms in combinatie met Drew Barrymore (50 First Dates) of Rob Schneider (Deuce Bigalow) vind ik het nog te pruimen, maar ik moet niet hardop lachen. Lachen (maar niet met tranen) moet ik soms wel om Zoolander en We’re the Millers, hoewel ik eigenlijk niet zo’n Jennifer Aniston-fan ben. Die films vind ik allemaal nogal hetzelfde.

Mary

Een goede comedy waar ik hardop om moet lachen is nog best een uitdaging. De eerste Hangover film vond ik erg grappig, maar de sequels vind ik dan weer slappe aftreksels. There’s something about Mary vind ik eigenlijk nog steeds hilarisch. Om Napoleon Dynamite moet ik ook hardop lachen, net als om Austin Powers. Misschien heb ik betreft humor ietwat voorliefde voor nerds en vreemde outcasts, omdat ik zelf ook geen cheerleadende high school babe was, maar een gemiddeld tienermeisje dat niet al teveel opviel, op scouting zat en boeken verslond. Daarom vind ik deze personages vaak lachwekkend herkenbaar.

napoleon-dynamite-gif-whatever-i-feel-like-i-wanna-do-gosh

Gênante situaties
De nummer 5 van mijn LOL reasons to laugh out loud-tag zijn gênante situaties. Sommige mensen worden rood of gaan huilen als ze iets genânts meemaken. Not me. Ik lach mijn zenuwen weg of pis in mijn broek van het lachen, wat het nog erger maakt. Als ik iets stoms doe, kan ik wel even boos zijn of balen, maar vaak schiet ik daarna in de lach om mijn eigen onkunde. Echt hoor, relativeren maakt je leven een stuk relaxter.

Ik ben ook groot voorstander van lachen in bed. Niets zo sfeerverlagend als heel precair met dit onderwerp omgaan. Het is allemaal spannend en allemaal eng en je wil het graag goed doen (helemaal de eerste keer), maar why so serious? Ja, iemand zal een keer een ruft laten en ja, misschien laat jij er ook wel een als je van positie wisselt. Moet je dan direct onder de dekens kruipen met het schaamrood op je kaken? I don’t think so. Begrijp me niet verkeerd, ik geloof echt in een sexy sfeer creëren en intimiteit, maar we zijn allemaal mensen van vlees en bloed, inclusief lichaamssappen en geluiden. Een lach maakt het daarna bespreekbaar, zelfs als het even pijnlijk is omdat iemand per ongeluk in het verkeerde gaatje floept ;-).

Ook andere blunders lach ik liever weg dan mezelf te kwellen met schuldgevoel. Ja, ik heb wel eens een e-mail reply all gestuurd, inclusief iemand die dit absoluut niet mocht lezen. Ja, ik mezelf wel eens versproken terwijl het lijdend onderwerp achter me stond en ja, ik heb wel eens een geheim verklapt. Mea culpa, ik bied mijn excuses aan en zal het niet doodzwijgen omdat ik me schaam. Natuurlijk schaam ik me, maar dat wordt niet minder door het onderwerp angstvallig te vermijden.

Om snottebellen of boeren, voor de zoveelste keer van de trap lazeren en languit op je plaat gaan in de discotheek (vaak vergezeld van een glaasje teveel ;-) lach ik zelf ook vaak het hardst. Als ik nog kan lopen en mijn gezondheid niets mankeert, lach ik op die manier de zenuwen weg. Ik ben van nature vrij lomp dus ik kan er maar beter om lachen, anders heb ik zo’n droevig leven.

Dat zijn mijn five reasons to smile OUT LOUD. Bedankt voor de leuke inspiratie Jess en Whitney, ook al heb ik de tag iets aangepast.

Wat vind jij echt hilarisch en waar kun je uren om in een stuip liggen? Of ben je meer het type dat bij een blunder onder een steen wil kruipen? Lachen is gezond en sharing is caring, dus ik wens een hilarische zaterdag ;-)

Liefs,
Lindsay

Einde Kabouter Wesley

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *