TAG Disney Dilemma!

Zeg je Lindsay, dan zeg je Disney. Ik bedoel: het rijmt zelfs. Ik heb een Disney-tatoeage, mijn dochter is vernoemd naar een Disney-dame (haar tweede naam is Belle) en René en ik waren in 2012 voor het laatst samen in Disneyland. Toen ik getagd werd voor de Disney Dilemma-tag door Justian en Cindy van allinonefamily.nl, was er dan ook geen twijfel mogelijk. Dit IS mijn tag. De tag is origineel bedacht door Ricardo van readalong.nl, zelf een behoorlijke Disney-dude (nogal wiedes, anders verzin je geen complete tag over Disney ;-). Hierbij mijn antwoorden op de Disney dilemma’s die hij ons geeft!

Elke dag een Disney-film kijken of elke dag in een attractie in Disneyland moeten?
Mag dat beiden? Yes, pretty please? Ik bedoel: dat is toch alle twee te gek! Iedere dag in een attractie én iedere dag een Disney-film kijken. Maar goed, ik hou me aan je regels Ricardo. Dan kies ik voor iedere dag een Disney-film kijken. Gewoon uit praktisch oogpunt. Bovendien kijk ik toch al regelmatig Disney-films, ze vervelen nooit.

Een giftige appel eten of je prikken aan het spinnewiel?
De appel. Kan ik prachtig ter aarde storten. Sneeuwwitje eat your heart out. Een prikje is zo gepiept, maar een hap uit een appel, daar kun je een flink dramatische scène van maken. Kokhalzend, naar de keel grijpend, misschien dat er nog een dwerg in de buurt de Heimlich-greep op me kan uitoefenen (op een krukje).

Deze film mag je never nooit meer kijken: Kies je 101 Dalmatiërs of Pinokkio?
Nooit meer 101 Dalmatiërs dan maar. Vanuit opvoedkundig oogpunt, want Pinokkio kan ik dan als voorbeeld gebruiken betreft het liegen. Ik zit nu direct met dat liedje in m’n kop trouwens. Cruella De Vil, Cruella De Vil. Als zij op je pad komt hou je dan maar stil. Laa la la la la laa la la la laa. Cruella, Cruella De Vil.

Alles in ijs kunnen veranderen zoals Elsa of de magische krachten van de goede Feeën?
Ik heb Frozen nog nooit afgekeken, moet ik eerlijk opbiechten. Ik zag ‘m in het vliegtuig naar Thailand, maar viel halverwege de vlucht knikkebollend in slaap. Bovendien ben ik veel meer van de oldskool Disney (kuch, bijna 33), dus geef mij die magische krachten van de Feeën maar!

Voor altijd als Donald Duck praten of altijd Let It Go uit Frozen zingen?
Ik ben Lindsay, ik ben 32 jaar en ik doe Donald Duck na. Kwak kwak, kwaak. Natuurlijk keek ik Wordt Vervolgd met Han Peekel en natuurlijk wilde ik niets liever dan in de uitzending Donald Duck nadoen. Dus bij deze alsnog. Voor de rest van mijn leven.

Jij bent de slechterik. Ben je Frodo uit de klokkenluider of Jafar uit Aladdin?
Hmm, dit vind ik een lastige. Frodo is een soort evil Geert Wilders avant la lettre. Alle zigeuners moeten oprotten uit Parijs en hij helpt graag dit ongedierte te verdelgen. Hij is echt een bad motherfucker. Maar Jafar is ook een lekkere bad guy. Met bovendien een fantastische sidekick (Iago de papagaai). Doe mij maar Jafar, kan ik lekker mensen hypnotiseren ook.

Voor altijd op repeat in je hoofd: It’s a Small World of Supercalifragilisticexpialidocious?
Supercalifragilisticexpialidocious! Dit zeg ik nu hardop om te checken of het nog net zo gebekt uit m’n waffeltje komt. Yep! ;-)

Welke Disney prinses kies je? Pocahontas of Merida?
Merida! Ginger (no soul! ;-) natuurlijk, bovendien Schots. René is daar gaan backpacken met een mattie en was erg onder de indruk van Schotland. Dus ik ga voor de roodharige, Schotse, ruige Merida.

Je stem weggeven aan Ursula en nooit meer praten of altijd struikelen over je te lange Rapunzel haar dat je niet mag afknippen?
Ik vind dat haar van Rapunzel persoonlijk echt geen afknapper hoor. Doe mij die lange lokken, bovendien kneitersterk en veerkrachtig. Daar kunnen geen extensions tegenop. Ik koop me wel arm aan conditioner om de boel in toom te houden.

Je favoriete Disney-film nooit meer zien of je favoriete Disney-song nooit meer luisteren?
Oh, damn you Ricardo. Wat IS dit voor keuze, onmogelijk! Dit is inderdaad een Disney dilemma… Nooit meer zien of nooit meer luisteren. Hmm. Ik kies voor nooit meer kijken. Ik heb de films ZO vaak gezien, dat ik ze in mijn hoofd bijna op een soort intern bioscoopscherm kan afspelen. Maar de muziek van Disney nooit meer luisteren, daar zou ik echt KAPOT aan gaan.

Er zijn zoveel mooie Disney-liedjes, met fantastische teksten en prachtige arrangementen.  Ik zit op pianoles en wil toch écht Disney-tunes gaan spelen als ik dat niveau enigszins heb bereikt. Dus doe mij de muziek maar. Music was my first love.

Trouwens, mijn favoriete Disney-film is De Kleine Zeemeermin en mijn favoriete song Dat is mijn wens. Ik geef alles weg om bij jou te zijn. Ik wil alles doen om bij jou te blijven. Ik leef alleen nog voor jou. Neem mij toch meeeeeheeeee…. Okay, even stil nu, want er slaapt hier iemand Lins. Kuch.

En zoals alle Disney-films, eindigt ook dit verhaal met een moraal ;-). De regels als je deze tag overneemt:

– Vermeld netjes door wie je getagd bent en wie de bedenker is van de tag.
– Tag minstens één persoon om hem over te nemen (meer mag) zodat de tag stand houdt.
– Neem de dilemma’s zoals ze bedacht zijn over. Je mag eventueel bij vragen 3,6 en 8 zelf de films, slechteriken en prinsessen aanpassen om het wat gevarieerder te houden.
– Uiteraard mag je de tag ook overnemen in de vorm van een vlog.

Ik heb de tag niét aangepast, juist omdat ik het leuk vind om van iedereen het antwoord op dezelfde vragen te lezen. Justian en Cindy van allinonefamily.nl bedankt voor het taggen en Ricardo van readalong.nl bedankt voor het bedenken van de Disney Dilemma-tag.

I loved it!

Ik tag Sheelagh van sheelaghmairi.nl en Marieke van brouwertje.com, omdat zij als leeftijdsgenootjes net zo met Disney opgegroeid zijn als ik. Maar als jij meeleest en nu denkt: ik ga die tag ook doen, leuk! Laat dan in je comment de link achter, zodat ik ook jouw antwoorden kan lezen. Want je kunt nooit genoeg over Disney lezen ;-).

Ben jij zelf ook verknocht aan Disney? Had je de antwoorden op de vragen van me verwacht, gezien de vele blogs die ik aan Disney heb gewijd de afgelopen jaren?

Liefs,
Lindsay

PS: Dit vind je misschien ook leuk om te lezen :-)
× Samen naar Disneyland (in kerstsferen) voor mijn 29e verjaardag (2012)
× Friday Favourite Film: Disney’s Megara van Hercules
× Vans lanceert Disney-collectie voor jou én je kleintje
× Mijn Disney-tatoeage uit Belle & het Beest
× Zelfs je naam is mooi: de keuze voor Tara Belle als naam

2 reacties

  1. I love love love loveeeee Disney! De kleine zeemeermin en Aladdin zijn mijn twee lievelingsfilms. Toen ik in groep 8 zat was er een periode (like 6 months) dat ik standaard elke middag Aladdin ging (moest) kijken. Dit is een leuke TAG!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *