TAG Common White Girl

Ooit kwam ik de Common White Girl tag tegen op de blog van Jiami. Zulke tags sla ik vaak op in mijn concepten. Wanneer ik tijd heb en door mijn blog-ideeën lijst scroll (waar op dit moment 34 ideeën in concept staan, tijd is een dingetje hoor) prik ik er soms gewoon één uit en begin met typen. Zo ook met deze Common White Girl tag. De tag is oorspronkelijk bedacht door ThatSoJack, een internetheld die ook het Twitter-account Common White Girl verzon. Oh my God Karen, you can’t just ask people why they’re white! Hehe, deze quote komt direct in me op bij de tag-naam. Anyway, daar gaan we: mijn antwoorden op de Common White Girl tag. 

FAVORIETE STARBUCKS DRANKJE?
In de zomer een Java Chip Frappuccino, mét slagroom. In de winter een Chai Tea Latte.

Die naam blijft toch lastig hè? Linzie is wel creatief gevonden, vind ik.

HOELANG DUURT HET VOORDAT JE KLAAR BENT IN DE OCHTEND?
Ik heb minimaal een uur nodig, want ik doe ’s ochtends graag rustig aan. Ik sta liever een half uur eerder op, dan dat ik zou moeten haasten. Maar sinds ik moeder ben, duurt het nog langer voor ik klaar ben. Maar dat telt eigenlijk niet mee bij voordat ‘ik’ klaar ben, toch?

Anyway, ik sta om 06u30 op en mik erop om tussen 08u00 en 08u15 de deur uit te stappen op werkdagen. Op de dagen dat ik niet werk, gooi ik de deur vaak tussen 08u30 en 09u00 achter me dicht voor de ochtendwandeling, vaste prik.

HOEVEEL SELFIES MAAK JE OP EEN DAG?
Soms geen. Soms drie. Of vijf. Als het dan nog niet naar mijn smaak is, denk ik: vandaag gaat ‘m niet worden girl.

HOEVEEL INSTAGRAM FOLLOWERS EN FOTO’S HEB JE?
Ik ben pas sinds kort weer terug op Instagram. Wait, whut? Ja, het staat er echt. Na bijna een jaar zonder Instagram, Facebook of Snapchat, ben ik deze week toch voor de bijl gegaan. Na een goed gesprek met een mediabureau en enkele campagnes die herhaaldelijk afketsten omdat ik niet over de vereiste social media kanalen beschikte, ben ik weer terug. Over de beweegreden ben ik dus gewoon eerlijk, ik heb het voor mijn blog niet perse nodig, maar handig is het wel. Dus dat. Plus, alleen een koppige dwaas durft niet terug te komen op een eerder besluit, zeker als het heroverwegen van dat besluit op zakelijk vlak in je voordeel is.

Maarrr, ik kreeg – zeker op Instagram – een warm welkom en heb veel van mijn oude volgers weer teruggevonden. Zij mij, beter gezegd. Stiekem is het toch best leuk om weer bij iedereen te kunnen gluren, ik herkende sommige namen en volgers direct! Ik heb momenteel 754 volgers en 27 foto’s geplaatst.

Het zal nog wel even duren voor ik mijn oude getallen, met ruim 4.000 volgers en triljoen foto’s, weer terug heb. Maar ik ben nog steeds blij dat ik mijn oude, veel te persoonlijke account heb verwijderd vorig jaar. Liever opnieuw beginnen, dan monnikenwerk om alle foto’s – die ik nu nooit meer zou plaatsen – te verwijderen.

Je vindt me via instagram.com/lindsayvallen.nl, mijn Facebook-pagina bekijk je hier en mijn Snapchat-naam is lindsayvallennl.

ZEG JE WELEENS LOL OF OMG HARDOP?
LOL zeg ik niet hardop. OMG zeker wel. Zowel de verkorte versie (oh emm gee) als de volledige Oh my God.

DRAAG JE KLEDINGSTUKKEN WELEENS VAKER DAN ÉÉN KEER?
Haha, het enige kledingstuk dat ik één keer heb gedragen, is mijn trouwjurk. En dat wil ik graag zou houden. Één keer trouwen lijkt me meer dan voldoende. Bovendien heb ik mijn trouwjurk verkocht, dus de originele kan ik überhaupt niet meer dragen.

BEN JE RACISTISCH?
Ik geloof datin ieder mens een racist kan schuilen, wat je niet per definitie racistisch maakt. Ik zag op Twitter de term: raisisme, over dat opvoeding (raise) bepaalt of je racistische trekken krijgt. Ook ben ik nieuwsgierig naar het boek ‘Iedereen Racist’ van de Vlaamse hoogleraar Sociale Psychologie aan de Universiteit Gent, Alain van Hiel. Volgens hem zit racisme in ieder mens, maar zolang je zelf de kracht hebt om daar overheen te stappen, dan is er prima met elkaar samen te leven. Je kunt meer over zijn visie horen of lezen via deze link.

INSTAGRAM, TWITTER OF TUMBLR?
Ja, ja en nee.

WAT DOE JE HET GROOTSTE DEEL VAN JE TIJD?
Winkelen, manicure, pedicure, mijn chiwawa uitlaten, clubben.

Haha, nee joh. Dat zou een goed White Chicks-antwoord zijn, fantastische film. Ik werk 20 uur per week, ik besteed zeker 10 uur per week aan mijn blog en moeder-zijn is een fulltime ding, vind ik. Maar dat zou ik geen besteding van mijn tijd noemen, dat is gewoon natuurlijk, vanzelfsprekend. Ik ben ook redelijk hooked aan Netflix, hardlopen en probeer tussendoor ook nog wat te lezen.

WIE ZIJN JE FAVORIETE YOUTUBERS?
Oei. Val ik even door de mand. Ik kijk bijna geen video’s of vlogs. Als ik er zin in heb en denk: joh, ik open YouTube, dan kijk ik graag naar Jamie Li, Serena of Kelly. Maar dat is globaal eens per week of nog minder.

HOE VAAK DOE JE JE NAGELS?
Ik probeer mijn nagels eens per week te voorzien van een mooi lakje. Maar mijn nagels zijn ook redelijk vaak naturel.

BEN JE EEN SHOPAHOLIC?
Ik was in mijn twintiger jaren echt een bad ass shopaholic. Vergelijkbaar met Rebecca Bloomwood uit Confessions of a Shopaholic. Inclusief onverantwoorde aankopen en roodstand. Maar ik heb mijn leven drastisch verbeterd! Het kan!

18

Ik winkel nog steeds graag, maar ben veel kritischer en er kan een maand, of soms twee, voorbij gaan waarin ik niets koop. Ik denk dat ik volwassener geworden ben, misschien zelfs een tikkeltje saai. Ik denk nu bij een aankoop: oeh, of dat kan op de spaarrekening voor mijn nieuwe badkamer. Of voor een toffe reis. In plaats van: IK WIL HET EN IK WIL HET NU!

HOE VAAK HEB JE MEAN GIRLS GEZIEN?
56 keer. Denk ik. In ieder geval zo vaak dat ik ‘m volledig mee kan praten. Ik schreef zelfs een ode aan Mean Girls in een blog, lees ‘m hier.

HEB JE VEEL KLEREN?
Niet meer zoveel als vroeger. Ik heb een tweedeurskast: één leggedeelte en één hanggedeelte. Bovendien is het aantal kledingstukken dat ik effectief draag, waarschijnlijk op een kledingrek te verzamelen. Ik moet echt mijn kast eens gaan uitmesten.

MAAK JE EEN FOTO VAN JE ETEN VÓÓRDAT JE HET OPEET?
Soms, nu ik weer Instagram en Snapchat heb. Maar de rest van mijn gezin mag wel gewoon aanvallen hoor. Bovendien vraag ik het vooraf aan mijn tafelgenoten, ook als ik uit eten ben met vriendinnen of familie.

DRAAG JE ELKE DAG MAKE-UP?
Nee joh, alleen als ik werk of afspraken heb. Ik vind het leuk om mezelf in de steigers te zetten, maar geniet ook van make-uploos door het leven banjeren.

HOE STIJL JE MEESTAL JE HAAR?
Borstelen, op een elastiek, vlecht of knot en klaar. Ik heb allerlei attributen zoals sprays, stijltangen, föhns en krullers, maar wat haren betreft ben ik lui én onhandig.

ZIE JE ER ALTIJD PRESENTABLE UIT?
Nope. Zeker niet. Als ik weet dat ik die dag naar de speeltuin ga, inclusief meespelen in de zandbak, doe ik een harembroek en oud shirt aan. Gympen eronder, petje op en klaar! Op werkdagen en wanneer ik afspraken heb, draag ik mijn pantalons, pumps, jurkjes, kokerrokken en mooie kleding. Dat is niet zo praktisch wanneer ik achter een dreumes aan kruip of smerig word van appelstroop of broccoli. Dus fiftyfifty denk ik zo.

Love ya!

Liefs,
Lindsay

3 reacties

  1. Leuk dat je weer terug bent op social media! Gelijk even opgezocht ;-). Grappige tag, had er niet eerder over gehoord. Grappige vragen en antwoorden. Heb het in m'n hoofd ook even beantwoord. Hilarisch!

  2. Oh geweldige film! Leuke tag ook, leuk om je antwoorden te lezen. Ik zeg OMG ook wel eens hardop en LOL trouwens ook wel eens. Ik draag al mijn kledingstukken vaker dan 1 keer :D Kan me wel voorstellen dat je een trouwjurk maar 1 keer wil dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *