Sporty Spice: WorkThatEs x Annemerel bootcamp Utrecht

Afgelopen zondag heb ik deelgenomen aan de bootcamp van Annemerel en Esmée. Annemerel loopt in november de NYC marathon en heeft daar sponsorgeld voor nodig. In plaats van haar gemanicuurde handje op te houden, organiseert ze verkoop van armbandjes en geeft ze bootcamps. Werken voor je (sponsor)geld dus!

Sporty Spices Lauwie en ik kunnen ons geen betere combinatie voorstellen: een goed (hardloop)doel supporten én een bootcamp in onze hometown Utrecht volgen: win-win. Zondagochtend kwart voor 11 verzamelen we bij de Run2Day Utrecht, ready to rumble! Boven de Run2Day Utrecht heb je een cool Runhouse 030 met toffe kleuren, gaaf schoeisel en heuse schommels (!).

Photo 18-08-13 13 04 29De Sporty Spices van afgelopen zondag tijdens de #AnXEsbootcamp!

Photo 18-08-13 13 13 37 Runhouse 030

Photo 18-08-13 10 51 52Annemerel heet ons welkom

Photo 18-08-13 10 52 03Lauwie en ik klaar voor de bootcamp!

Photo 18-08-13 10 52 55Lekker swingend ;-)

Photo 18-08-13 13 13 28Fietsbanden? Wat moeten we daar nu mee?

De workshop werd ondersteund door Jordy Hindriks, atleet en marketeer bij Run2Day. Daarnaast is hij ook trainer van onder andere Do en Lieke van Lexmond. Goed onze oren spitsen dus voor een lijf als een BN’er ;-) Annemerel verzorgt het onderdeel hardlopen, Jordy de bootcamp en Esmée is vanwege haar blessure een ware motivator en natuurlijk verslaggeefster voor social media!

We beginnen met een loop langs de Catherijnesingel. Het tempo zit er goed in, de fietsbanden die Jordy ons meegaf bungelen vrolijk mee. Halverwege de singel gebruiken we de fietsbanden voor wat weerstand oefeningen. Dit is, buiten hilarisch, goed voor onze benen.

We vervolgen hierna onze looproute en in de buurt van de Maliebaan stoppen we opnieuw voor wat bootcamp oefeningen.
Squats, walking lunges en knie-tikken op de plaats.

Bootcamp squats

Esmée hield de tijd bij en smokkelde er telkens wat secondes bij. Dat mag ik wel, ze wist ons goed te pushen. Ondanks haar blessure was ze onvermoeibaar om ons als een ware drill-instructor te motiveren. Wanneer er meiden achterop raakten bleef ze hen uitdagen en ondersteunen. Echt een kleine blonde tijger (denk Rocky/Eye of the Tiger) met bikkel mentaliteit. Check hier haar WorkThatEs blog met fijne sport- en voedingstips.

Ook push-ups komen aan bod. Planken kan ik, maar zodra ik naar boven of beneden moet voor push-ups wordt het zwaar.
Jordy riep me dan ook bemoedigend toe: ‘Lager, jij in je oranje shirt! Neus naar de grond!’.
Anyway, ik deed mijn best zo laag mogelijk te zakken, zie hier het bewijs. Prima shot van onze work that ass ;-)

Bootcamp plank

Vervolgens rennen we terug naar de singel en daar stippelt Annemerel een estafette-route uit. We delen de groep op in twee teams van 10 meiden. Jordy en Annemerel trappen af en tot aan de laatste meiden is het spannend! Een ware nek aan nek race. Ik sprintte als een gek, maar helaas werden we nét tweede. Maar natuurlijk is Dance4Life de belangrijkste winnaar, net als de 20 meiden die deelnamen zondag :-)

Enne, dit is natuurlijk wel gaaf om terug te lezen op Annemerel’s blog:

Zondag stond er weer een bootcamp op het programma, dit keer in Utrecht. No offense tegenover Amsterdam en Rotterdam, maar wow, wat waren al deze meiden snel! Ik heb echt hard moeten lopen om mijn positie vooraan te behouden. Super leuk! We werden dit keer bijgestaan door Jordy Hindriks van Run2Day, hij doet niet alleen de marketing voor de winkel, maar is ook een aardig verdienstelijk 400 meter specialist en geeft trainingen aan verschillende BN’ers. Esmée was geblesseerd, dus een beetje hulp kon ik wel gebruiken. Het was weer een hele leuke bootcamp.

Ik heb de oefeningen van Jordy goed in mijn hoofd geprent om thuis te kunnen doen. Het was een leerzame en leuke sportieve uitdaging! Dankjewel Annemerel, Esmée en Jordy!
En thnx Vita Coco en Run2Day voor deze toffe booty/goodybag ^_^

Photo 18-08-13 14 33 45

8 reacties

  1. Hey! Ik kom net per toeval je blog tegen en zie dat ik met jou die bootcamp heb gevolgd :)
    Leuk! Ik ben die meid in dat grijze shirt met 'Dance' erop. Ik vind je blog echt heel leuk en ga je volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *