Sporty Spice: Work That Es – tag

Meidenloop14Als er één tag is die ik als Sporty Spice blogger moet invullen, is dit natuurlijk de Work That Es – tag van Esmée. Misschien een schok: maar als kind was ik niet bijzonder sportief. Beter gezegd: ik begon aan een hoop sporten (turnen, paardrijden, zwemmen) maar gaf er snel weer de brui aan. Gymnastiek op school (apenkooien, trefbal) deed ik fanatiek mee en buiten klom ik in bomen, skeelerde vaak en ook scouting (nerd-alert!) was vrij actief dus bewegen deed ik wel.
Mijn échte sportliefde is eigenlijk vrij pril. 

In 2010 werd ik actief bezoeker van de sportschool en vorig jaar begon ik met hardlopen. Op 18 mei 2013 (bijna een jaar geleden!) liep ik mijn eerste 5K en op 20 oktober de halve marathon van Amsterdam. Tel daarbij op dat ik vorig jaar het Insanity-programma voltooide én een bootcamp van Esmée (en Annemerel) volgde. Niet slecht voor een kind dat nooit op sport ‘zat’!

Hierbij daarom mijn Work That Es – tag:

Aan welke sporten doe je?
Hardlopen. Terwijl ik het typ denk ik: damn, ik heb behoefte om iets nieuws te (her)ontdekken op sportgebied. Ik neig naar Les Mills (bodypump, bodycombat en bodybalance) maar ontvang graag tips of aanbevelingen van andere leuke activiteiten.

Favoriete oefening?
Squats! En planken, love it.

Ontbijt?
Ik ontbijt erg gevarieerd. Speltcrackers met pindakaas, yoghurt met fruit, groene shakes of een boterham met vlokken. In het weekend verwen ik mezelf vaak met een verse croissant of bananenbrood.

Welk work-out nummer staat nu bij  je op repeat?
Het album van Beyoncé en het album van Stromae.

Wat vind je makkelijker, gezond eten of sporten?
Hmm, moeilijke vraag. Ik heb al ruim 4 (!) weken niet gesport omdat ik was flashpacken in Thailand en geen vakantie-sporter ben. Maar ik kan mezelf makkelijker aanzetten tot sporten dan comfort food weerstaan. Eten is sowieso een dingetje bij mij. Ik weet heel goed wat gezond is en dat mijn eetgedrag soms vluchtgedrag is, maar ga soms toch voor de bijl. Sporten is denk ik makkelijker voor me.

Gebruik je voedingssupplementen? 
Nee. Soms wel, als mijn weerstand wat minder is, maar niet speciaal voor het sporten. Je leest zoveel tegenstrijdige verhalen over supplementen, dat ik eigenlijk niet weet of het nu slecht of goed voor je is.

Beste fitspiration?
Ik ben ooit begonnen met hardlopen door Marieke Brouwertje en Annemerel. Maar ik volg geen fitness- of sportvrouwen als voorbeeld. Wel ben ik erg trots op Steph (stephaniefitness op Instagram) die ik ken uit mijn Grazia Insider-tijd waar we samen als blogger werkten. Zij traint professioneel voor fitness competities en heeft in korte tijd haar lijf (wat overigens al prachtig was) echt gefinetuned.

Cheatmeal?
Heb je even? Doritos Thai Sweet Chili, Heartbreaker chips, Ben & Jerry’s, alle soorten ijsjes. Sommige mensen hebben een voorliefde voor gezond of houden alleen van hartig of alleen van zoet. Ik hou van alles. Al het eten: zoet, hartig en ongezond. Helaas ;-)

Fijnste sportoutfit?
Mijn blauwe driekwart Nike hardloopbroek, een tanktop van ademend materiaal en mijn Lunarglides. Ik zou graag meer sportgear willen hebben, maar het is echt reteduur. Dat vind ik jammer. Ik zou trouwens best gesponsord willen worden (leest er iemand mee, Nike, Adidas? ;-)

Gebruik je sport en/of health apps?
Alleen de Nike Running app.

Grootste irritatie tijdens het sporten?
Blessures. Mijn knie speelt soms op en dat is vervelend. Ook heb ik nog steeds moeite met water drinken tijdens hardloopwedstrijden. Ik verslik me, proest en kuch en moet daarna weer helemaal bijkomen van een waterpunt. Dat is vast niet de bedoeling ;-)

Hoeveel paar sportschoenen heb je?
Twee paar. Een paar Lunarglides en sinds kort een paar Nike Free’s.

Drie dingen waar je niet zonder kunt?
Mijn man, met wie ik trouwens soms samen hardloop. Mijn vrienden en familie. En dan toch mijn telefoon als materieel bezit, ook om natuurlijk de Nike Running app te gebruiken bij het hardlopen! :-)

Thanks voor je sportieve tag Esmée!

Heb jij de Work That Es – tag al ingevuld? Ik bedacht me hoe hilarisch het zou zijn een onsportieve tegenhanger te bedenken over lui gedrag en ongezond eten, hihi. Wie weet schieten me wat leuke vragen te binnen en maak ik een “Lekker lui met Lindsay – tag” ;-)

– xxx – Sporty Spice Lins

3 reacties

 1. Tof, leuk om te lezen! Lastig hé soms, om dat lekkere eten te weerstaan. Herkenbaar hoor. En zo'n tag als tegenhanger klinkt leuk, haha!

 2. Beste Lindsay,

  Leuk artikel!

  Ik zie dat dit alweer een wat ouder artikel is en je voor zover ik zie de laatste tijd minder updates hebt op sportgebied. Ben je nog actief bezig met sporten?

  Ik zag ook dat je de Nike running app gebruikt. Mijn persoonlijke favoriet is Runkeeper. Misschien dat je die ook eens kunt proberen. Daarnaast sport ik de laatste tijd ook vaak op de hometrainer.

  Groetjes,

  Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *