Sporty Spice: nieuwe Nike Free’s 5.0 + outfits

lindsayvallen.nl Nike Free Lins (2)Hoewel mijn LunarGlides nog absoluut niet aan vervanging toe zijn, twijfelde ik al enige tijd over Nike Free’s. Nike Free’s zijn schoenen met minder demping waardoor je meer midden en voor op je voet zult landen, in tegenstelling tot op je hak. De Nike Free komt daarmee dichter in de buurt bij blootvoets rennen (barefoot running, Google maar eens). Met mijn LunarGlides sta ik 14mm boven de grond, bij Free’s 5.0 is dit ‘slechts’ 8mm. Mijn eerste rondje liep ik gister en het is wennen zeg! 
lindsayvallen.nl Nike Free eerste rondjeIn de winkel krijg ik het advies niet direct grote afstanden te lopen maar te starten met 2 à 3 kilometer. Ik snap wel waarom! Je loopt veel platter en de landing is minder gedempt. Ik loop hierdoor wat onwennig dus doe over 3K ongeveer 18 minuten. Niet erg snel, maar aan mijn LunarGlides moest ik destijds ook wennen. Daarnaast snap ik dat Nike deze schoenen Free heeft genoemd. Ze voelen erg licht en luchtig, wat ook een reden is dat ik ze kocht.

Binnenkort ga ik op reis naar Zuid-Thailand en alleen op slippers rondlopen is een crime voor mijn rug en voeten. Maar om nu die knalroze LunarGlides overal bij te dragen… Ik ben geen modemeisje maar wil toch iets hippers dan fluor roze hardloopschoenen als daily wear. Ik twijfelde mijn All Stars mee te nemen op reis. Maar gezien de eventuele jungletochten vind ik dat zonde van mijn witte en maroon All Stars.

Schoenen die ik casual kan dragen en tegelijk mee kan hardlopen, is dat niet een veel betere aankoop? Zo kwam ik toch weer uit bij de Nike Free’s. In rustig zwart met een leuk printje. De Nike Free 5.0 is ook als lichte wandelschoen te gebruiken, ideaal dus voor mijn Thaise gewandel ;-). Nike Free laat je kuit- en voetspieren meer werken, waardoor je deze traint en uiteindelijk sterkere spieren krijgt: ook mooi meegenomen!

Nike zelf zegt: “Nike Free shoes are specifically designed to let your feet move more naturally and freely than traditional athletic shoes. Over time, this helps make your feet stronger. As you increase the use of your Nike Frees, you may experience some muscle soreness, just like when you exercise other muscles in your body. This shows that your Nike Frees are working”.

Ik zal het hardlopen met mijn nieuwe Nikes langzaam opbouwen en op advies blijven afwisselen met mijn LunarGlides. En omdat er meiden gezegend zijn met (veel!) meer modegevoel dan ik, laat ik me graag inspireren door daily wear outfits gestyled met de Nike Free’s. Lekker veel mooie plaatjes! Ik ben zo blij met Internet, ideaal voor iemand als ik! :-)

SONY DSCbron: http://www.ontomywardrobe.com/2012/11/the-free-run.html 

Nike Free song of stylebron: http://www.songofstyle.com/2012/12/free-run.html?utm_source=blogger&utm_medium=redirect&utm_campaign=blogger 

Nike Free chic is imobron: http://chicisimo.com/fashion/fashionista/mariachicisimo/albums/running-sneakers-ss2013/p:casual-tiger-stripes/

Nike Free pinterest dunkbron: http://www.pinterest.com/pin/400398223093400550/

Nike Free creators of desirebron: http://connectedtofashion.creatorsofdesire.com/outfit-laquer-quilted/

Nike Free harpers bazaarbron: http://www.whowhatwear.com/blogs/www/sporty-sneakers-get-the-minimal-chic-treatment-in-harpers-bazaar-uk

Nike Free raspberry rougebron: http://raspberry-rouge.com/2013/06/05/routine/#more-6067

Nike Free red reidingbron: http://www.redreidinghood.com/2013/08/outfit-all-white/

Nike Free raspberry rouge kicksbron: http://raspberry-rouge.com/2013/05/30/chick-on-kicks/#more-6052

Nike Free raspberry rouge hardbron: http://raspberry-rouge.com/2013/06/17/play-hard-or-go-home/

Nike Free spritzibron: http://www.pinterest.com/pin/371406300490049625/

Nike Free sietskebron: http://lookbook.nu/look/4036406-Zara-Bomber-Jacket-Stssy-Tee-Nelly-Chain-Necklace

Nike Free chantal bbron: http://lookbook.nu/look/5291020-Zerouv-Sunglasses-Topshop-Crop-Top-Tube-Skirt

Heb jij ook hardloopschoenen die je met gewone outfits draagt? Bedenk jij je outfits altijd zelf of haal je (net als ik) inspiratie uit hippe modemeisjes op the Interwebz? :-)

– xxx – Lins

 

4 reacties

  1. Heel cool! Ik heb een paar Flyknits als gewone schoenen (meer omdat de fysio en podo het niet verstandig vinden dat ik er op hard loop). Daarnaast wil ik ook een paar Free's (dezelfde die jij heb) alleen laat mijn budget het op dit moment niet toe!

  2. Erg leuk! Ik heb dezelfde maar had er nog nooit over nagedacht om deze in het dagelijks leven te dragen eigenlijk haha. Mijn hardloopbroek (gekocht bij SA wear) heb ik wel regelmatig aan in het dagelijks leven. Niet naar school hoor, maar naar de winkel en dergelijke. Hij zit echt zo lekker, het voelt als een tweede huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *