Sporty Spice: 15K and counting!

lindsayvallen.nl hardlopen 15K[Sporty]
You take an inch, I run a mile
Can’t win you’re always right behind me
Spice Girls – “Stop”

Sporty Spice Mel C. zong het al: I run a mile.
En meer, want een mijl is 1,609344 kilometer, dus loop ik al bijna 10 mijl. Sinds de Utregse Meidenloop twee weken geleden heb ik de benen wat rust gegeven. Maar niet voor lang ;-)
Ik vind hardlopen gewoon té leuk!

Wie had dat gedacht toen ik afgelopen december startte met Evy. 1 minuut hardlopen, 1 minuut wandelen. Hoe ik ooit zelfstandig 5 kilometer zou lopen was mij een raadsel. Toen ik in februari uit het gips mocht (omdat ik in januari mijn arm brak) moest ik praktisch weer opnieuw beginnen. Toch vond ik hardlopen leuk genoeg om mee door te gaan.

Vanaf februari zet ik mijn beste been weer voor en al snel loop ik de gevreesde 5K. In mei loop ik zelfs mijn eerste 5K wedstrijd mét een PR. Als beloning koop ik échte hardloopschoenen. Na de 5K train ik zelfstandig verder, zonder begeleiding van Evy. Iedere week 10% erbij met een rustdag tussendoor, op advies van Runner’s World. Naast mijn gebruikelijke glossy’s gooi ik nu ook hardloopmagazines in mijn boodschappenmandje. Het moet niet gekker worden Sporty Spice ;-)

lindsayvallen.nl 13K
In juni loop ik probleemloos 10K. Nu ik zo lekker bezig ben, durf ik mijn grenzen steeds weer te verleggen. Ik luister goed naar mijn lichaam. Een blessure is zo gemaakt en voorkomen is beter dan genezen. Maar heb ik nog energie en voelen mijn benen goed, dan loop ik weer een stukje verder.

lindsayvallen.nl 10 mijl
Nu loop ik alweer 10 (!) mijl. Iets meer dan 16 kilometer. Ook word ik nog steeds sneller.

lindsayvallen.nl hardlopen 10K PR10 kilometer loop ik inmiddels in 54 minuten. Niet slecht voor iemand die een halfjaar hardloopt, al zeg ik het zelf :-)
Mijn volgende uitdaging is de halve marathon van Amsterdam. Een halve marathon is 21,1 kilometer. Ik hoop deze in oktober binnen 2 uur te lopen. Dat is best een pittig voornemen. Daarom train ik ook mijn core en beenspieren met verschillende work-outs naast het hardlopen. Ik hoop vurig dat ik die 21,1 kilometer in 2 uur red.

Laten we niet vergeten dat ik over 2 maanden (13-9-13 <3) in het huwelijksbootje stap en daarna vertoef op honeymoon. Hoewel, nu ik zo verslaafd ben geraakt aan het lopen, bestaat de kans dat de hardloopschoenen mee gaan in de koffer ;-)

I simply love running!

xoxo Sporty Spice

3 reacties

  1. Wauw goed gedaan joh! Dit is zó motiverend om te lezen :D
    Ik zelf ben nog maar net begonnen (heb vanochtend de eerste keer 2 min. gelopen ;) ) maar kan nu al niet wachten tot ik ook iig 5K kan lopen.
    Toppertje hoor!

  2. Goed bezig jij! Je enthousiasme is aanstekelijk, maar hardlopen is helaas niet goed voor mijn gewrichten. Ik ben momenteel fanatiek aan het fietsen, ook erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *