Single-thin of settle-fat?

Dit weekend heb ik twee nieuwe termen geleerd: single-thin en settle-fat.

Settle-fat is een omschrijving van de handles die je erbij krijgt wanneer je een love veroverd.
Eigenlijk is de term lovehandles dus dubbelop ;-)
Het zou betekenen dat wanneer je een relatie krijgt, je geniet van het goede leven, en dat te zien is op de weegschaal.

Anderzijds zou single zijn inhouden dat je wat meer gestressed bent (omdat je nog geen love hebt veroverd wellicht?), wat van invloed is op je stofwisseling, en bovendien, je voor jezelf minder uitgebreid kookt of minder vaak uit eten gaat en dus juist weight loss hebt.

Ik vraag me af of het daadwerkelijk zo werkt.

Als ik single ben, is mijn bankbuddy in plaats van één smakelijke meneer, vaak verdeeld over twéé heren: Ben & Jerry. En aangezien er niemand is die mijn lijf met regelmaat nakend ziet, hoef ik me niet druk te maken om een opbollend buikje of mijn “big butt and I cannot lie”.
Uit eten gaan doe ik in dit geval met vriendinnen en als we gaan stappen stroomt de wodka-lime rijkelijk en ook al komt het er soms allemaal weer uit: alcohol is rijk aan calorieen, hoe hard je ook danst die avond.
Sporten doe ik soms, maar zeer beperkt.

Als ik begin met de eerste stap richting de love – lees: daten -, durf ik mezelf nooit te buiten te gaan aan popcorn in de bioscoop, chips tijdens een filmpje op de bank of grote gerechten in een restaurant. Niet alleen omdat ik van de zenuwen geen hap door mijn keel krijg, ook omdat ik niet als ‘dat meisje dat tijdens dates net zoveel wegkauwt als one of the guys’ te boek wil staan. Bovendien heb ik zoveel moeite gedaan om heerlijk te ruiken (douchegel en bodylotion, een parfum voor gelegenheden en mijn tandjes fris gepoetst), dat ik absoluut niets zal doen om dit effect te verontreinigen. Stel je voor dat er gezoend gaat worden en ik ruik naar Doritos Sweet Chili! Heerlijke chips, maar bad breath-alert!

En dan, heb je al die dates doorstaan en inmiddels een relatie met de meneer in kwestie.

Zolang de kleding nog aan is, kun je je met de huidige mode aardig kleden naar je figuur en nog steeds very attractive zijn en al je sterke punten (“I like my big butt and I cannot lie”) benadrukken.

Maar er komt een moment dat het allemaal uitgaat en hij je in je birthday suit gaat zien!

Niet dat hij iets zal opmerken, vrees niet, de heer in kwestie vind je allang prachtig om wie je bent, want face it: vrouwen zijn prachtig! Maar jijzelf probeert in iedere houding (en standje?) je buik in te houden, je borstjes vooruit en je lijfje in alle posities zo wulps en aantrekkelijk mogelijk weer te geven.
Dan heb ik het nog nieteens over het slapen, want ga maar eens lepeltje/lepeltje liggen en merk wat de zwaartekracht met je minieme schattige ronde buikje doet, waar hij ook nog eens zijn armen om wil doen!

De hardloopschoenen gaan bij mij ook weer uit de kast, want hem de indruk geven dat je je dinsdagavond liever op de bank doorbrengt met verschrikkelijke vrouwenseries wordt moeiteloos vervangen door hardlopen.
Met op je MP3-speler keiharde housemuziek die je voorheen alleen op de dansvloer met een eerder genoemde wodka-lime in je handjes doorbracht. Nu echter ben je volkomen nuchter en zweet je harder dan die paar dansjes die je – no sweat – ’s nachts op een podium beoefende.

Kortom: ik ben persoonlijk meer geneigd naar settle-thin en single-fat, maar hey: ik ben wel vaker uitzondering dan regel.

Maar what about the rest of the world?
Okay, niet te enthousiast: de rest van de lezers ;-)

Thinpants_450

Ervaren jullie settle-fat, zijn jullie single-thin of misschien heeft het totaal geen effect?
Ben benieuwd!

Liefs,

Lins

3 reacties

 1. Ha Lindsay!
  Tot mijn grote verrassing herkende ik jou op de foto's, nadat ik je verslag over vasten met een sapkuur gelezen had!
  Ik dacht: Goh, ik ken maar 1 Lindsay en die woonde in Utrecht en moet nu ongeveer van die leeftijd zijn. Ik dus op zoek naar foto's en….. dat is dan toch wel even bizar hoor, ik herkende dat blonde koppie direct! Ken jij je ouwe kleuterjuf nog? Van de Jan Nieuwnhuyzenschool? Je moeder zeker! Ik schrok wel toen ik las dat je vader niet meer leefde. Dat zal heftig zijn geweest, en nog misschien. Hoe gaat het met Bea?
  En met Barrie? Die lijkt sprekend op je vader! Met jou gaat het zo te lezen heel erg goed. Ik vind dat je erg goed schrijft!
  Ik woon inmiddels in Ierland met mijn man en schrijf ook. Kinderboeken. Probeer uitgegeven te worden, maar dat valt niet mee…..
  Nou Lindsay, doe je moeder en broer mijn hartelijke groeten en vertel haar dat ik nog steeds een mooi gedicht van haar heb, Je hebt het dus niet van en vreemde!
  Echt superleuk om na zo'n tijd over een oudleerling te 'horen'! Ga zo door, zou ik zeggen!!!! Heel veel groeten van je 'ouwe' juf Margareth.

 2. Hee Lins,
  Ik geloof dat settle-fat meer bij mij van toepassing is… want ik heb al jaren een relatie en ik ben niet echt dunner geworden…
  En inderdaad genieten van leuke en lekkere dingen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *