Singelloop Utrecht 10K: lui maar did it!

Afgelopen zondag liep ik de Utrechtse Singelloop. De 63e editie alweer van deze historische loop langs de Utrechtse singels. De Singelloop is de oudste stratenloop van Nederland. De 1e editie vond plaats in 1925. Best cool toch? Tijd om deze sportieve Utrechtse uitdaging aan te gaan.

Mijn doel was onder het uur en zo geschiedde. Ik liep niet mijn snelste 10K ooit, maar finishte met een tevreden 58:56 netto tijd. Wat deze run extra bijzonder voor me maakte, is dat mijn kersverse echtgenoot zijn eerste wedstrijd liep. Samen hebben we ons destijds ingeschreven en samen zijn we gestart. Maar al snel liep hij me voorbij: hij finishte in 55:44! Een trotse echtgenote ben ik :-)

BVU2RhdIEAAOFwZ


Mijn goede voornemen de hardloopschoenen mee te nemen op honeymoon sneuvelde al voor het koffer inpakken. De drukke maanden waarin we onze bruiloft georganiseerd hebben, de prachtige huwelijksdag, allemaal energievreters waar ik heerlijk moe maar voldaan van was. Dus besloot ik mijn honeymoon de hardloopschoenen thuis te laten en hooguit wat te wandelen en zwemmen op vakantie.

Dat is goed gelukt! ;-) We hebben flink geluierd, heerlijk gegeten en toch ook wel stevig gewandeld en geklommen. Wat baantjes in zee en het zwembad, maar bij lange na niet mijn gebruikelijke hoeveelheid lichamelijke inspanning. Afgelopen vrijdag kwamen we in het holst van de nacht thuis. Om half 5 ’s ochtends lagen we op bed en zaterdag vierde ik mijn 30e verjaardag. Het is een illusie om te denken dat ik een PR zou lopen zondag ;-)

625527_10151595888276269_365198091_n


Toch hoopte ik onder het uur te finishen. De zon scheen maar er stond flink wat tegenwind, het was gezellig druk en soms twijfelde ik of ik de 10K wel onder het uur zou lopen. Ik merkte dat ik lui liep, ken je dat? Ik zou harder kunnen, maar ‘hing’ wel prima in het tempo. Beetje laid back lopen, beetje genieten, twee keer water gedronken bij het verzorgingspunt.

Ik betwijfelde of ik mijn doel zou halen. Maar wat zou het, ik genoot ervan. Rennen is niet alleen maar keihard bikkelen (voor mij), maar ook waarderen dat je een fijne run maakt. Dit keer in een bijzondere omgeving, langs de singels in de stad waar ik opgegroeid ben. Beetje mensen kijken, ik vermaakte me prima.

slu13-07637

Bij het finishpunt zag ik dat mijn bruto tijd iets over het uur klokte. Prima dacht ik, ik had mezelf niet kapot gelopen en zag mijn man verderop al staan. Hoe cool voor hem, sneller dan ik! :-) Hij verzekerde me dat we lang in het startvak hadden gestaan voor we daadwerkelijk mochten lopen: ik zou écht wel onder het uur netto finishen.

En zo geschiedde. In 58 minuten en 56 seconden liep ik de 10K Singelloop Utrecht. Een prima prestatie waar ik tevreden mee ben, gezien de omstandigheden. Vanaf hier kan ik mijn training weer oppakken, meer op tijd gaan lopen en zorgen dat ik de halve marathon in oktober op de 2 uur of minder finish.

Via Instagram liet een dame me weten dat ik een kilometer of 6 haar haas ben geweest, wat ik echt tof vond te lezen. Ik beschouw mezelf vaak nog als een beginner, dus ben erg gevleid als een vreemde me dit laat weten. Of mijn man en nieuwbakken schoonzusje, die mij hun inspiratie noemen. Gek toch! Ik kijk zelf op tegen de meiden van GirlsLove2Run.

De drie weken hardloop-rust hebben me dus misschien iets luier gemaakt en mijn conditie is ietwat teruggelopen, vanaf nu pak ik de draad weer op. Drie keer per week hardlopen, dat zijn 8 trainingen in totaal tot zondag 20 oktober. Ik gooi mijn snelheid iets omhoog en van 8 trainingen loop ik nog twee keer een halve marathon.

Zondag 20 oktober loop ik the real deal: de Mizuno Halve Marathon van Amsterdam, oftewel 21,1K.
Mijn doel: in 2 uur of minder finishen. Spannend! Ik kijk er nu al naar uit :-)

– xxx – sporty spice Lins

5 reacties

  1. Spannend! Je eerste halve marathon toch? Ik doe hem ook, gister laatste 20km gerend, in 1.58. Wil ook onder de 2 uur finishen, maar denk dat het moeilijk gaat worden. In mei liep ik hem in 2.03, dus wil sowieso sneller dan dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *