Sieraden: LUZ by Sacha oorbellen

lindsay vallen Luz oorbellen (2)

Ik ben geen ekster wat betreft sieraden. Ik draag een horloge, soms oorbellen, soms een (statement) ketting, soms een armband of ring, maar nooit the whole shabang. Ik bezit dan ook weinig sieraden, maar wat ik bezit, draag ik graag. Less is more, zeg maar :-). Ik spotte bij Sacha de accessoires van LUZ. LUZ, bedacht door Loes Termeer (verantwoordelijk voor inkoop accessoires bij Sacha), betekent ‘licht’ in het Spaans. En LUZ klinkt fonetisch ook wel een beetje als Loes, toch? De sieraden van LUZ zijn fijn, maar stijlvol in goud en zilver. Ik zag de staafvormige oorbellen en was verkocht. 

lindsay vallen Luz oorbellen (3)

De staafjes zijn heel simpel en minimalistisch, maar passen daarom erg goed bij mijn smaak. Ik vind ze prachtig en zal dat, gezien het tijdloze ontwerp, over vijf jaar nog steeds vinden.

lindsay vallen Luz oorbellen

De kans is groot dat ze de komende vijf jaar overleven, want de oorbellen zijn gemaakt van zilver filled staal. Niet verzilverd, waar er alleen een zilveren laagje over het sieraad gaat, maar zilver filled. Het zilver is door hitte en druk gebonden aan de kern van het andere materiaal van het sieraad (staal) en kan daarom niet schilferen zoals een verzilverd product.

lindsay vallen Luz oorbellen (4)

De oorbellen hebben een brushed afwerking waardoor ze niet glimmen, maar mat zijn. Ik vind dat stijlvoller bij deze vorm. Mijn grote, ronde, zilveren oorringen zijn lekker glimmend, maar bij deze kleine, vierkante staafjes vind ik mat mooier.

lindsay vallen Luz oorbellen (5)

Ik ben erg blij met mijn aankoop en draag ze alleen of combineer ze met zowel zilver en goud. Soms draag ik ze hangend naar beneden in mijn eerste gaatje, soms steek ik ze horizontaal in mijn derde gaatje waardoor ze de lijn van mijn oorlel volgen en de andere twee gaatjes bedekken.

De oorbellen kosten € 19,95 en je vindt ze in sommige Sacha filialen of in de webshop.

Wat vind je van mijn aankoop? Ben jij een echte ekster wat betreft sieraden? Of ben je ook een minimalist? ;-)

xoxo Lins

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *