Short Stories – Bruidsmeisje speech

De afgelopen weken ben ik flink aan het opruimen. Zo kom ik nogal wat oude schrijfsels en verhalen tegen. Schrijfoefeningen van cursussen of trainingen, maar ook scènes die ik voor het vak script schrijven tijdens mijn toneelopleiding schreef. Dit is één van die scènes. De opdracht was om een brief te schrijven, een monoloog. De monoloog moest een vrolijk onderwerp hebben, maar mocht een twist krijgen. Ik schreef de speech van een bruidsmeisje op de bruiloft van haar beste vriendin.

Je leest het verhaal in PDF hierrr: Short Stories – Bruidsmeisje speech.

Ik heb het geschreven toen ik 26 was, dus al even geleden. Ik heb de tekst eigenlijk weinig aangepast, op wat spelfouten of grammatica na. Dit is de scène zoals ik deze heb geschreven voor het vak script schrijven. Ik wil er eigenlijk geen leeswaarschuwing voor geven, maar het is misschien een heftig onderwerp voor sommigen. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt en of jullie het überhaupt leuk vinden om meer oude opdrachten in verhaalvorm te lezen?

Liefs,
Lindsay4 reacties

  1. Boeiend geschreven. Wat een verhaal met een twist! Lijkt me super gaaf om nog meer van dit soort stukken van je te lezen. Je hebt zo’n fijne schrijfstijl

  2. Woah heftig zo ineens. Echt een ommezwaai. Bij dit soort verhalen ben ik zo benieuwd hoe het dan verder gaat.

    Lijkt mij ook leuk om dit soort verhalen te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *