Short Stories – Bloedeigen


(bron afbeelding: Pixabay – Alexas_Fotos)

Wat leuk dat jullie de vorige keer zo enthousiast waren over mijn oude schrijfsels! Ik moet eerlijk zeggen, als ik die verhalen zo teruglees, krijg ik spontaan zin om meer van dit soort korte verhalen te publiceren. Het vraagt een andere soort creativiteit van schrijven dan mijn gebruikelijke blogs, wat een leuke afwisseling is. Dit keer weer een Short Story van mijn toneelopleiding. Een monoloog voor een open podium. 

Deze scène heb ik dus ook zelf gespeeld. Het concept van het stuk was een soort The Voice of Holland voor veroordeelden. Vier vrouwen, denk Chicago, die allen gevangen zaten voor een delict. Iedere vrouw mocht het publiek overtuigen van haar vrijlating. Dit was mijn zelfgeschreven monoloog, destijds duidelijk geïnspireerd door Chicago en Kill Bill.

Sowieso maakte ik vaak erg filmische stukken, iets wat ik vaak als kritiek en feedback terugkreeg. Ook maakte een docent in het tweede jaar de opmerking dat ik geen actrice was, maar een geboren schrijfster. Dat vond ik toentertijd uiteraard kut om te horen, maar hij had achteraf gezien dik gelijk. Ik was een bar slechte actrice. Ik ben een veel betere schrijfster, haha.

Anyway, van mij als schrijfster voor jullie als lezer hier dus weer een nieuwe Short Story. Ik ben benieuwd wat jullie er dit keer van vinden!

Liefs,
Lindsay
1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *