OUTFIT: Shop-stop: no-budget Carnaval

Zoals de meeste lurkers & reaguurders inmiddels weten, ben ik het jaar 2012 geheelonthouder wat betreft (kleding)shoppen. Een ware shop-stop! Morrende geluiden ontving ik uit het Zuiden des lands. “Maar Carnaval dan?“, werd er gevraagd. Immers, ik kocht ieder jaar wel een kekke outfit, pruik of accessoires om als New Kid, Amy Winehouse of prinses verkleed te gaan. Maar zou je, met enkel de inhoud van de eigen kledingkast, geen gekke pakjes, óók een leuke outift voor Carnaval bij elkaar kunnen sprokkelen?


Ik zeg volmondig: JA! Wel drie zelfs!
Lees meer voor de how-to voor niks, nada, noppes!

De eerste look: shabby chique, in de volksmond DE ZWERVER.


Wat heb je nodig? Niet veel:
– een oude jogging- of trainingsbroek
– een oude sweater, vest of trui
– afgetrapte gympen
– een jas zonder bont, franjes of chique knopen
– een muts
– een shawl
– oude handschoenen


Van de handschoenen knip je de vingers af, want hey: dat is hét zwerver-kenmerk. Ook kun je een oude plastic of papieren tas binnenstebuiten keren voor al je zooi. Ik bedoel, je bent dakloos dus het lijkt me dat je nogal wat mee te zeulen hebt.


Als zwerver zie je er al goedkoop uit, maar Carnaval vieren als zwerver is ook goedkoop. Je kunt je eigen fles drank meenemen (let wel jeugdige lezers, onder de 16: geen druppel!). Daar lurk je dan de hele avond gezellig uit. Ook kun je feestvierende lui om een bijdrage vragen voor een slaapplaats. Als je honger hebt na al die gratis drankjes, schuim je bij de friettent in de vuilnisbak op zoek naar wat lekkers. Of je kijkt de uitbater lief aan, terwijl je een dramatisch rilletje acteert, van de kou.

Ja, een zwerver zijn is zo gek nog niet. Een voordeel van deze look is dat je onopgemaakt de deur uit kan. Lekker zonder make-up, je haar niet kammen, hoppa!


Dat is tegelijkertijd ook een nadeel. Ik bedoel: look at me. Echt charmant is het niet, wel? Nu ben ik gelukkig al onder de pannen, letterlijk en figuurlijk, maar tijdens Carnaval wordt er veel gesjanst. Of je lekkere hunks of babes scoort met deze look betwijfel ik. Maar vaak is men wel sympathiek tegen zwervers.
Dus: wil je lekker make-up-loos, ongewassen de boel uitvreten? Dan is dit jouw look!

De tweede look: arr, Miss Sparrow, in de volksmond DE PIRAAT.


Wat heb je nodig landrot?
– een shirt met streepjes
– een gilet (kijk eens in de kast van je vriend/broer/vader)
– een (gescheurde of kapotte) spijkerbroek of kleurige pantalon
– sjaaltjes of een bandana
– cowboylaarzen of enkellaarsjes, of misschien kunnen Uggs ook wel heel goed!


Alle hens aan dek! Piet Piraat, Piet Piraat, schip ahoy-hoi-hoi!


Je kunt met accessoires een heleboel doen! Draag al je kettingen, al je ringen, al je sieraden! Piraten zijn rovers van de zee, dus draag je gestolen waar als trofee!
In je oren draag je natuurlijk ringen, arr! Rode lippenstift voor de vrouwelijke piraterij-touch, rode nagels en met je eyeliner kun je een litteken op je wang tekenen.


Als piraat kun je leuke gesprekken aanknopen met landrotten. Vragen of ze zeebenen hebben, de film “Titanic” gezien hebben of wat vinden ze van Kapitein Haak? Of een romantisch boottochtje  aanbieden op je schip. Als extra’tje zou je een landkaart kunnen maken, met zo’n echt kruis X van waar de schat begraven ligt. Mocht je dan een leuke jongen of meid tegen het lijf lopen, dan toon je de kaart en zeg je: schat gevonden! Corny, maar je moest glimlachen, ha!

De derde en laatste look, ghetto fab a.k.a. GANGSTER BITCH a.k.a. Holland in da Hood a.k.a. Shaniqua, Latisha of wat er in je opkomt, want niemand fokt toch met jou!

Ik ga niet liegen voor je, we’ve all been there. Christina Aguilera, Julia Stiles in Save The Last Dance, de dames van Set It Off, Lil’ Kim en natuurlijk Jenny from the block.

Wat heb je nodig als bitch in da hood?
– een baggy jeans of baggy chino van je broer/lover
– sneakers, met je flap flink omhoog (want that’s how we roll)
– een sportief shirtje met een tekst (zoals New York of een jaartal)
– een wijde blouse, geruit of spijker
– een bandana

En bling jezelf bitch!  Haal die naamketting maar weer uit het stof (ik weet dat je ‘m hebt), je gouden horloge en oorbellen als dromenvangers, liefst groter.

Oh no you didn’t! Oefen maar vast flink wat “Your momma“-jokes, zet je handje goed en doe de tjoerie. Ook kan het geen kwaad je straattaal en slang weer eens bij te spijkeren op Urban Dictionary.

En uit welke buurt kom je eigenlijk? Eastside of Westside? Tupac of Biggie? Dat is wel essentieel om te weten, voordat je je vingers in de lucht zet. Welke sign moet je doen om niet in een fittie terecht te komen? Enne, beter ken je iemand die goed kan vlechten. Die ken ik namelijk niet. Opgegroeid zonder zusjes enzo, je weet toch. Maar een goede invlecht verhoogt wel het hood-gehalte.

Last but not least, zet wel een goede traan. Voor die extra swag noh! Omdat ook gangsters gevoel hebben. Eigenlijk houden gangster helemaal niet van Carnaval. Het is een feest zonder beat man, hoempapa is niet dope. Maar we crashen gewoon je feestje. Omdat het kan. Zet je wenkbrauwen lekker dik aan en trek ze te pas en te onpas omhoog. Zie de Dino-show voor meer voorbeelden en maniertjes, Judeska zet ze mad goed. Je make-up moet goed zichtbaar zijn, waarom heb je het anders op? Blauwe oogschaduw, donkere cherry-lipstick, boom-boom.
Lil’ Wayne is trots op je, bitch. Carnaval maar lekker met je ass.

Zo zie je, geen doekoe, pardon: geen euro uitgegeven en 3 looks voor deze Carnaval! Is dat no-budget of niet?

Nu aan jullie de keus als wat ík deze Carnaval zou gaan?

– ZWERVER
– PIRAAT
– GHETTO BITCH

Laat je reactie achter in de comments! Vond je deze looks nuttig?
Ga je zelf Carnaval vieren, waar (Brabant/Limburg/Duitsland?) en als wat ga je verkleed?

Alaaf en fijn weekend!

xxxLins

8 reacties

 1. Hoi meisje geweldige outfits heb je bedacht zonder een euro uit te geven .En ik zou voor de piraat gaan maar ik weet ook dat je niet naar je moeder luistert geintje haha.
  En ook erg leuk op je blog gezet met alles er op en aan nu zowiezo kunnen ze alle 3 natuurlijk.Nu ik zie vast wel hoe je bent gegaan en heeeeeel veeeeeel carnevals plezier.

 2. Whaha haha onder mijn bureau van het lachen om je shabby chique-look! :-D

  Ik vind ze alle drie erg leuk, maar als je dan toch niet meer hoeft te 'scoren' zou ik voor de Zwerver gaan ;-)

 3. Heel leuk verzonnen! Ik heb echter al wat outfits gescoord de afgelopen jaren, ook voor een leuke prijs natuurlijk :) Hoe is het afgelopen met je geheelonthouding qua shoppen?

 4. Hahah dolkomisch die foto's! Echt super leuk verzonnen :'D
  Ik ben altijd op zoek naar goedkope outfits, want ik wil me verkleden in meerdere pakjes met carnaval. Dan koop ik liever niet 3 dure pakjes, maar liever wat goedkopere opties.
  Thanks, hier heb ik zeker iets aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *