Shop-stop: 11 maanden niet shoppen – opdracht #1

Allrighty! Nu we Carnaval shopping-loos doorgekomen zijn, is het tijd voor opdracht #1 van de Free Fashion Challenge
Een inventarisatie van je kledingkast. Beschrijf/illustreer/fotografeer/documenteer  de content van je garderobe.

Best privé hè, de inhoud van je kast showen…


Klik verder voor meer feauteau’s van de inhoud (en natuurlijk, de schoenencollectie!)

Ik beschouw mezelf niet als een dame met een on-ein-di-ge garderobe. Ik heb een tweedeurskast: een kast met hang-gedeelte en een kast met planken.
Ik zal geen namen noemen (vrees niet girlfriends, your secret absurd big closet is safe with me) maar ik ken mensen (kuch, vrouwen) met een vier- of vijfdeurskast. En dan alleen voor henzelf hè? Niets geen boxershorts van lovers, pyama’s of beddengoed. Wij hebben óók een vijfdeurskast, maar onderverdeeld in 2 kasten for him, 2 kasten for her en 1 voor beddengoed, handdoeken, etc.

Dus ik vind: een tweedeurskast doe ik best netjes! Laten we dan nu wat dieper ingaan op de inhoud:


Het linkergedeelte:
– bovenste plank: vesten, truien, warm goed
– tweede plank: shirt for going out, pailletten, prints, glitter & glam
– derde plank: basic shirts, tee’s, tanktops, onder-shirtjes etc.
– vierde plank: leggings (links) en rokjes (rechts)
– onderste plank: jeans, flared, boyfriend jeans, shorts, all denim
De mandjes zijn voor bh’s, swimwear, lingerie, sokken, etc.

De rechter-kast met het hang-gedeelte heeft veel blousejes, blazers, pantalons en rokjes op hangertjes. Ook wat fake fur, pailletten en polkadots, zoals je op de foto ziet. Mijn garderobe an sich is best kleurrijk, veel wit en zwart maar opgefleurd door roze, rood en pasteltinten.

Valt best mee, toch? Desalniettemin denk ik dat ik 20% van de kleding hier uitgestald, langer dan een jaar (!) niet gedragen heb. Al fotograferend dacht ik, over diverse kledingstukken: ‘die zou ik eens op Marktplaats moeten zetten, of weg moeten gooien‘. Herkenbaar?

Over mijn schoenen-collectie dacht ik het volgende: ‘die tic van vrouwen en hun schoenen, die heb ik niet’. Nee, echt! Ik kan niet kwijlend voor een etalage staan als er een perfect paar schoenen uitgestald is. Misschien heeft dat te maken met mijn lastige schoenmaat (hallo, Big Foot!). Waardoor ik tóch al weet dat die leuke schoenen in de etalage, niet in maat(JE!) 42 bestaan. Dus die schoenen, ach – dat valt wel mee.WRONG! Dead wrong! You don’t know what u got till… je het op de foto moet zetten! O_O19 paar! En dan heb ik niet de moeite genomen om mijn sportschoenen, afgetrapte oude Ugg snowboots, Havaianas slippers en binnenshuis Birckenstocks van 3 seizoenen geleden op de foto te zetten, want die zijn écht té oud (maar ik draag ze nog wel). Dus als ik eerlijk moet tellen, heb ik 23 paar schoeisel.Wel ben ik trots op hoe netjes mijn schoenen er nog altijd uitzien ^^
Ik ben echt een neat freak en bewaar mijn schoenen en laarzen in de doos, met papier, poets ze regelmatig en wissel per dag van paar.
Maargoed, dat kan ook makkelijk zie ik nu, whaha!

Dus… heel 2012 géén kleding kopen?  Moet lukken, als ik zo de inhoud van mijn kast beoordeel. Ik heb al verschillende artikelen op Marktplaats aangeboden, wat ik wel een fijne bijkomstigheid van deze opdracht vind. Ik bedoel, iedereen doet miskopen en vaak grijp ik ’s ochtends toch die jeans die me zo lekker zit, met dat leuke shirt waar ik altijd complimentjes over krijg. Waarom dan niet kritisch naar je kast kijken om te beoordelen dat jouw miskopen iemand anders heel gelukkig kunnen maken! ^^

Hoe groot is jouw kast eigenlijk? En hoeveel paar schoenen heb je? Zou je een jaar uit je kast kunnen ‘leven’, fashionable gezien?

xoxo Lindsay “shop-stop” Vallen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *