Shop-stop: 11 maanden niet shoppen – het contract


Lees snel verder waarom ík 11 maanden niet wil shoppen…

Inmiddels is er ruim een maand voorbij en het valt me alles mee. Op een vreemde manier is het erg rustgevend, niét shoppen. Normaal gesproken moést ik even de H&M in als ik in de stad was. En, tsjah – de Zara zit er vlak naast, dus dat maakt dan toch niet zoveel meer uit? Verderop is de Invito, is het nog sale? Sorry, ik had plechtig beloofd àlleen de Hennes, maar mag ik nog héél even

Jep, zo ging dat bij mij. Behoorlijk chaotisch, vervelend & druk. Met name voor mezelf. Bang om die éne blouse te missen. Of dat rokje, kijk dan! M’n kast is namelijk nog niet vol genoeg, zoals jullie hebben kunnen zien. Ook op vakantie moést er geshopt worden. Chagrijnig als ik niet vond wat ik zocht. Of als vriendlief verzuchtte: ‘zullen we anders gewoon even een terrasje doen?’.

Best bizar. Zonder shoppen voel ik me niet zoals ik verwacht had. Ik dacht me incompleet te voelen, iets missende. Het is juist heel fijn! Het geeft een enorme rust niet te moeten scoren. Jagend, winkel na winkel, passen, doorsjezen, afrekenen. Wat een genot!

Ik heb één moeilijk moment gehad. Vriendin E. whatsappte of ik voor een kledingstuk wilde kijken in een ander filiaal. Netjes met foto, zodat ik niet door de rekken hoefde te struinen. Dus ik liet een verkoopster de foto zien, maar helaas – ook in dat filiaal niet meer voorradig. Ik liep richting de uitgang en was bijna buiten. Toen draaide ik me om. ‘Zal ik even een rondje doen?’, dacht ik. Ik liet mijn oog over de nieuwe collectie gaan.

Nee. Dat zou te moeilijk zijn. Als ik een rondje zou lopen, zou ik vast kleding tegenkomen die ik, onverstandig, toch even zou passen. Passen is immers niet verboden, hoor. Maar als het dan goed zou zitten, wat zou ik dan doen? Een uitzondering maken? Hell no, ik ken mezelf. Als ik één uitzondering maak, is dat het referentiekader voor een volgende aankoop, ‘je hebt toch al één keer iets geshopt‘. En dan is binnen no time het hek weer van de kledingdam en sjok ik als een mak schaap weer winkel na winkel door.

Dus ik wandel met ferme tred de winkel uit.
Zo. Dacht lucht op.

Nog 25 dagen en 9 maanden te gaan.

xoxoLins 

2 reacties

  1. Hoe je dat beschrijft, dat shoppen, dat voelt bij mij ook echt zo, ooh even daar kijk en daar en daar en dan niet kunnen shoppen. Ik ben nu een paar keer de stad in geweest, maar dan liep ik gewoon rond voor inspiratie, hoe ik kleurtjes en dingen kan combineren en het gekke is dat ik helemaal zin heb om dan thuis ouftitjes te matchen en het jurkje in de kast nu brand, ipv mijn portemonnee :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *