SERIE: The Carrie Diaries

Carrie Diaries headerHet is geen geheim dat ik een groot SATC-fan ben. Nu ik de afgelopen week ziek thuis was heb ik de films en afleveringen (weer) eens uit het stof gehaald. Sex and the City verveelt nooit! ^^Natuurlijk vind ik nu het extra leuk de eerste SATC-film te zien, waarin Carrie zich totaal verliest in de huwelijks-voorbereiding met Big. Ook draag ik trots mijn naamketting, net als Carrie. Op mijn verlanglijstje staat de shoebox complete serie of de SATC Ultimate Collection (ik heb losse DVD’s, maar droom van de set ;-). Hebben jullie eigenlijk ooit mijn reportage langs de rode loper gezien waar ik met de premiere van SATC2 BN’ers interviewde?

Candace Bushnell, de schrijfster van SATC en – dus – real life Carrie, werd na het succes van haar columns en bundel gevraagd een boek voor jongvolwassenen te schrijven. Een high school versie van SATC. Hoe was Carrie op de middelbare school? Wat voor meisje was het? Überhip, een nerd of iets ertussen in? Dat resulteerde in The Carrie Diaries en opvolgend Summer in the City (Carrie Diaries series #2).


Het boek scoorde ik ooit in de bonus bij de Ap, maar belandde op mijn te-lezen-stapel. Maar nu ik de eerste 3 afleveringen van de serie The Carrie Diaries verslonden heb, kan ik niet stoppen met lezen! Hoe gaat het verder? Waarom moet ik een week wachten voordat de nieuwe episode online staat! ;-) Het boek verschilt enigszins van de serie, wat gebruikelijk is bij vertalingen naar televisie, maar dat stoort me niet. De serie kijk ik online via de volgende link.

Carrie Diaries poster
De serie is ge-wel-dig! Super om Carrie in de jaren ’80 te zien. The eighties met de opkomst van Madonna, Carrie als 16-jarig bakvisje met haar vriendinnen (vrees niet, geen miniatuur Miranda, Charlotte en Samantha). En wie was er vòòr Mr. Big? Natuurlijk some teenage crush kid ;-) Het is Carrie/SATC meets Mean Girls – in een klein dorpje waar ze droomt van The Big Apple. En stiekem al een flinke bijt mag nemen :-)

Check hier de trailer. But beware! You’ll get Carried away :-)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *