Saturday Night Fever: de tofste dansmoves

Fikshun Dytto

Afgelopen januari, midden in de verhuizing, flink aan het klussen, haren vol latex, smerige verfkwasten in de terpentine, slap broodje kaas, zittend op een plastic klapstoel. Na tachtig keer dezelfde cd op repeat en de radio die verveelt, tovert mijn broertje wat YouTube-filmpjes tevoorschijn. Ik blogde al eerder over mijn favoriete Internethelden op YouTube (stay connected ;-) maar dit was andere koek, aldus mijn broertje. Wat blijkt, hij volgt World of Dance en daar dansen de vetste artiesten de hele wereld rond. Je moét Fik-Shun zien oppert mijn broertje, dus bekijk ik op een telefoonscherm zijn optreden tijdens WOD 2014 in Las Vegas. Oh. My. God. 

 

Fik-Shun is de winnaar van de 10e editie van So You Think You Can Dance in Amerika, maar serieus: deze man ís dansen. Ik heb met open mond van verbazing gekeken toen ik zijn filmpje voor het eerst zag, maar nog steeds vind ik het bijna magisch wat hij kan en doet. En dat alles met zo’n guitig koppie, wat een pretletter. Fik-Shun vind ik technisch gezien de beste danser die ik tot dusver (tsjah, ik bleef hangen bij de WOD-filmpjes ;-) ooit heb gezien. Check hem uit.

Via Fik-Shun kwam ik bij Les Twins terecht, een Franse tweeling die handig gebruik maakt van hun dubbele dopeheid. Ik vind Fik-Shun niet sexy, maar deze twee flexibele mannen doen het wel voor me ;-). Niet alles is even gelijk of technisch strak, maar ze hebben wel groot gevoel voor performen en charisma. Plus, hoe hilarisch dat ze beginnen met George Michael. Altijd goed, George Michael ;-).

Zouden er ook toffe WOD-vrouwen zijn? Ik bedoel, geen ‘standaard’ twerkende, bildraaiende bitches, maar stoere dansmariekes? Yep, daar is Dytto! Van Italiaanse komaf met haar signature bos krullen, ironisch de draak steken met haar looks op Barbie Girl. Dytto beheerst popping en tutting, het slow-motion en robotachtig bewegen als de beste. En met haar flirty gebaartjes tussendoor vind ik dit de perfecte combinatie van technisch goed kunnen dansen als vrouw, zonder direct de standaard tits and ass in de strijd te gooien.

Dit nummer vind ik zo lekker, heerlijk zo’n oldskool song erin verwerkt. Trouwens, Dytto en Fik-Shun ontmoeten elkaar door WOD en worden instant matties. Ze dansen veel samen, wat awesome is (bekijk hun gezamenlijke filmpjes zeker), maar hebben ook niét-dansend een ontzettend leuke chemie samen, zoals te zien is in dit filmpje, waar ze online comments aan elkaar voorlezen, haha :-).

Als je het over twerken, tits and ass hebt, dan kom ik uit bij Kay Kay Harris. Zeker, ze beheerst de techniek, maar gooit er flink wat haren zwiepen en bootyshaken doorheen. Zoals in Glee “hairography” wordt genoemd: “The girls are using the power of “hairography”—frequent, dramatic hair-tossing—to distract from the fact their dancing ability is limited“. Natuurlijk doe ik het haar niet na, maar ik denk dat je wel snapt wat ik bedoel als je het filmpje van Kay Kay ziet. Anyway, ik vind haar dansnummers (Missy Elliot, Nicki Minaj) wel geniaal, dus vandaar dat ze een plek in de Saturday Night Fever verdient.

Het lijkt me geweldig om zo te kunnen dansen zoals de WOD-dansers, dat je lekker nonchalant een discotheek binnenloopt, en dan midden op de dansvloer ineens: BAM! Maar kijken naar de filmpjes is ook leuk ;-). Met het volume flink hard, want de muziek is zo heerlijk! Enne, thuis dans ik als een wannabe lekker veilig mee met de filmpjes en choreo, haha!

Kijk jij graag naar dansfilmpjes en/of shows? Heb je nog aanraders en kende je deze World of Dance-toppers al? Fijne zaterdag, zeker als je zelf de dansschoenen aantrekt vanavond ;-)

Liefs,
Lindsay

4 reacties

 1. Super tof dit! Ik heb de filmpjes allemaal al eerder gezien en toen ik begon met lezen zocht ik gelijk het linkje van Kay Kay op die ik wilde delen, maar die staat er ook al tussen, haha! Ik word zo happy van Fik-Shun <3

  Als groep ben ik helemaal fan van Kinjaz. Zijn ook zo tof en ik vind het leuk hoe zij iedere keer een verhaal erin proberen te verwerken.

  Als WoD een keer naar Nederland (of in de buurt) komt dan ga ik er zeker weten naar toe.

 2. I love dansfilmpjes!! Als groot fan van ballroom en latin hebben wij iedere dinsdag de voetjes van de vloer en zit ik in de herfst / winter gekluisterd bij de BBC om Strictly Come Dancing te kijken.. Daar was dit jaar ook weer movie week een werd er een Jive gedanst op Pulp Fiction.. Briljant! Tweet je de link straks ff..
  World of Dance filmpjes zijn ook top! Nog lang niet alles gezien weer iets voor op de to-do list voor de zwangerschapsverlof..

 3. Super leuke filmpjes, kende dit nog niet. Had ik net nodig nog meer filmpjes die ik kan bekijken op internet ;)
  Maar volgens mij hebben de The twins meegetourd met Beyonce? Ik denk dat ik ze toen zag bij 1 van haar optredens

 4. Les Twins vind ik geweldig, zij hebben (volgens mij) samen met Queen B (amen) flink gedanst tijdens de Mrs. Carter world tour.

  Het eerste optreden met Careless Whisper geweldig.

  PS. Off topic, weg van Instagram??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *