(*) REVIEW Visitekaartjes, muismat en telefoonhoesje van Webprint.nl

webprint lindsay vallen review (3)
(*) Dit artikel bevat producten die ik van een merk of bedrijf heb gekregen.

Onlangs werd ik benaderd door Webprint.nl met de vraag of ik producten wilde reviewen. Met mijn nieuwe logo in ontwikkeling leek me dat een perfecte gelegenheid om visitekaartjes en andere lindsayvallen.nl merchandise te maken ;-). Ik besloot, naast visitekaartjes, ook een muismat en telefoonhoesje te maken. Benieuwd naar het resultaat? 

Het bestellen op Webprint.nl ging vrij eenvoudig. Het was even zoeken met het uploaden in het juiste formaat en bijsnijden van de afbeelding, maar dit proces verloopt gebruiksvriendelijk genoeg. Mijn bestelling zou over 5 dagen geleverd worden, per post (het pakketje kan gewoon door de brievenbus).

webprint lindsay vallen review

Ik bestel op donderdag en vind op dinsdag het pakketje in mijn brievenbus. Precies 5 dagen, zelfs met een weekend tussendoor. Dat vind ik netjes.

webprint lindsay vallen review (2)

Spannend! Ik scheur het pakket open alsof ik een oermens ben. Ik ben zo benieuwd!

webprint lindsay vallen review (3)

Visitekaartjes, een muismat en een telefoonhoesje. Tijd om deze van dichterbij te bekijken :-).

webprint lindsay vallen review (4)

De visitekaartjes (99 stuks, wat ik een grappig aantal vind, waarom geen 100?) worden geleverd in een mooie bewaarcassette. De prijs voor 99 stuks visitekaartjes die dubbel gedrukt zijn (voor- en achterkant) is € 15,95.

webprint lindsay vallen review (5)

De achterkant van mijn visitekaartjes. Zoals je ziet, geheel in de nieuwe vormgeving van lindsayvallen.nl. De visitekaartjes zijn mat, wat ik erg chique vind. Het papier is van een stevige dikte, dat vind ik ook belangrijk. Geen flutkwaliteit die je zo doormidden vouwt. De afmeting is 85×55 mm.

webprint lindsay vallen review (6)

In de close-up zie je dat de letters lindsayvallen.nl ietwat korrelig zijn. Dat vind ik aan de voorzijde niet zo storend, want daar staat niet zoveel tekst.

webprint lindsay vallen review (7)

Op de achterkant valt dat iets meer op. Dat vind ik jammer. Ik weet niet precies waarom de letters hier korrelig zijn, ik kan er geen verklaring voor bedenken. Ik heb het grootst mogelijke bestand (met de hoogste kwaliteit) gebruikt wat de uploader van Webprint.nl toelaat.

webprint lindsay vallen review (8)

Misschien is het omdat Webprint.nl de kaartjes print en niet drukt, als een drukker. Dat verklaart dan ook de bedrijfsnaam Webprint.nl hè? ;-) De afdrukkwaliteit van drukwerk is, hoewel het verschil steeds kleiner wordt, nog altijd beter dan digitaal printen. Misschien is dat de reden dat de letters ietwat korrelig zijn wanneer er meer tekst geprint wordt.

webprint lindsay vallen review (9)

Ondanks de korreligheid ben ik gemiddeld tevreden met de visitekaartjes, zeker gezien de prijs. De voorkant vind ik prachtig, het papier is van goede kwaliteit en mijn enige opmerking zijn de korrelige letters op de achterkant. De mooie bewaarcassette is ook handig. Het totaalcijfer van de visitekaartjes van Webprint.nl is een 7-.

webprint lindsay vallen review (10)

Op naar het volgende artikel! Een telefoonhoesje voor mijn iPhone 4. Ik heb een hardcase hoesje in de kleur wit (à € 14,95) ontworpen.

webprint lindsay vallen review (11)

Als ik het telefoonhoesje uit het bubbeltjesplastic haal, ben ik verbaasd. Moet ik nog een beschermlaag afpeuteren? De kleur wit van de achterkant verschilt behoorlijk met de rest van het hoesje.

webprint lindsay vallen review (13)

Ik heb twee keer eerder zelf een telefoonhoesje ontworpen met de Case Creator van een telefoonprovider. Het hoesje wat ik daar kreeg, was uit één stuk en zonder geplakte afbeelding. De afbeelding is daar verwerkt ín het hoesje, als je begrijpt wat ik bedoel.

webprint lindsay vallen review (12)

Misschien is mijn verwachting verkeerd door eerdere ervaringen met telefoonhoesjes ontwerpen, maar ik vind dit eigenlijk niet zo mooi. Het lijkt net een sticker die op de achterkant van het hoesje is geplakt.

webprint lindsay vallen review (15)

Het telefoonhoesje sluit wel goed aan, dat is netjes. Ook kun je nog netjes bij alle knoppen en uitgangen voor je oplader en oortjes.

webprint lindsay vallen review (17)

Mijn eindoordeel van het telefoonhoesje is helaas een onvoldoende. Ik zou het mooier vinden als het hoesje helemaal glad geprint is, zonder verschil te zien tussen de achterkant en zijkant. Helaas.

webprint lindsay vallen review (14)

Last but not least: een muismat. Deze vind ik meteen tof. Hoe cool is dat: mijn eigen muismat :-). Het logo is mooi geprint en afgewerkt, geen korreligheid en een fijne, gladde stof.

webprint lindsay vallen review (19)

De onderkant van de muismat is goed stevig en de muis blijft bij intensief gebruik (gamen ;-) goed op zijn plek. Mijn man heeft de muismat ook uitvoerig getest, hij speelt veel online games en de muis moet vooral niet stagneren als hij midden in een game zit. Maar de muis vliegt over de muismat en reageert ‘snel’ op beweging.

webprint lindsay vallen review (18)

De muismat is 26 cm. breed en 19 cm. hoog. Het zelf ontwerpen van een muismat bij Webprint.nl kan vanaf € 9,95. Over de muismat ben ik het meest tevreden. Een dikke 8 voor de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de goede print.

In totaal beoordeel ik de verschillende producten van Webprint.nl samen met een 6,5 als cijfer. De prijs is prima, het programma om zelf de ontwerpen te maken is gebruiksvriendelijk en de levering is volgens belofte. Maar de ietwat korrelige prints en het telefoonhoesje vind ik persoonlijk minder. Webprint.nl print ook puzzels, placemats en wanddecoraties en krijgt een uitstekende beoordeling (cijfer 8,5) voor het afrdrukken van foto’s.

Heb jij zelf wel eens artikelen ontworpen en laten printen?

Liefs,
Lindsay.

*Dit artikel bevat producten die ik van een merk of bedrijf heb gekregen. Zie ook mijn contact-pagina.

6 reacties

  1. ik snap je review helemaal Lindsay. De korrelige letters en de sticker telefoonhoes zijn een beetje jammer…
    Maar wel leuk om je logo overal op te zien!

  2. Wat grappig dat er 99 stuks verdeeld zijn over 2 doosjes, dus in de ene stapel 49 visitekaartjes en in de andere 50? Dat klinkt als meer moeite dan 2 dezelfde stapels.
    Het ziet er wel chic uit, je nieuwe logo op visitekaartjes en je muismat. En dit is de eerste keer dat ik een muismat chic heb genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *