(*) REVIEW Photogifts.nl Foto op hout

photogifts review header
(*) Dit artikel bevat een product dat ik van een merk of bedrijf heb gekregen.

Onlangs werd ik door Photogifts.nl benaderd. Photogifts.nl print foto’s op verschillende materialen: hout, aluminium, plexiglas en zelfs behang! Ik mocht een foto op hout laten afdrukken om deze te reviewen voor mijn blog. Ik koos een foto van onze bruiloft en enkele dagen later werd er een pakket bezorgd.

Photogifts.nl heeft onlangs de titel ‘Beste Koop’ gekregen bij de Nationale Foto op Hout-test, dus ik was erg nieuwsgierig. Het pakket zat stevig ingepakt zodat er geen beschadigingen kunnen ontstaan. In mijn vlog zie je hoe ik het pakket uitpak.

photogifts review (9)

De print is flink groot, het formaat dat ik cadeau kreeg is 40×60 cm. en heeft een waarde van € 55,- euro. Het materiaal waar de foto op afgedrukt is, is vurenhout met white wash effect. Ik heb expres voor dit materiaal en deze afwerking gekozen, omdat de kleur hierbij sterker zou overkomen en noesten minder goed zichtbaar zijn. Bij een stoere foto van b.v. je huisdier of auto zou een wat ruwere afwerking (zoals steigerhout) gaaf zijn, maar voor de trouwfoto wilde ik een iets zachter effect.

photogifts review (1)

De kleuren zijn mooi helder  en niet te heftig versterkt. Juist de grijs- en wittinten van de foto worden mooi weergegeven in white wash.

photogifts review (2)

Je ziet inderdaad dat de foto op hout gedrukt is, door de nerven van het hout. Zo van dichtbij zie je inderdaad dat het geen glad materiaal is, maar ik vind het subtiel genoeg om me er niet aan te storen.

photogifts review (5)

Het zijn echte planken, vier stuks in totaal. De ruimte tussen de planken vind ik precies goed. Niet te ruim en niet te strak. Ik heb gekozen voor horizontale latten, je kunt ook kiezen voor verticale latten.

photogifts review (4)

De afdruk weegt best zwaar en is enkele centimeters dik.

photogifts review (7)

Met het bijgeleverde setje kun je de foto ophangen. Ik heb de afdruk niet opgehangen, maar stevig tegen de muur gezet op een planchet.

photogifts review (8)

De afdruk van Photogifts.nl is een mooie eyecatcher, groter zou ik persoonlijk te overdreven vinden. De kleuren zijn mooi helder en ik ben erg tevreden over de kwaliteit. Die ‘Beste Koop’-award hebben ze wat mij betreft verdiend :-). Ik weet nog niet waar ik de foto in ons nieuwe huis ga plaatsen, misschien zet ik ‘m wel op de babykamer zodat de baby altijd naar ons kan kijken. Grapje, dat doe ik dat kind niet aan jôh ;-). Op de overloop of in de hal lijkt me een mooie en subtiele plek.

Heb jij wel eens een foto op hout laten afdrukken? Of op ander materiaal? Ik vind het best bijzonder dat dit allemaal zo goed mogelijk is!

Liefs,
Lindsay

4 reacties

 1. Ziet er mooi uit! Op elke overloop hoort een mooie grote trouwfoto ;-) (hier ook namelijk). Zo'n grote houten foto zouden onze oude muren niet kunnen dragen denk ik, maar een kleintje om neer te zetten lijkt me wel wat. Ik ga een kijkje nemen op de site!

 2. Ik vind 'm super gaaf geworden <3 heb ik hoop voor de mijne, haha. Ik mocht er eentje voor een ander bedrijf bestellen.

  Gelukkig is ie al gepromoveerd van de tuin naar binnen. Hij is weel te mooi om buiten te zetten joh! Stelletje knapperds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *