Review: Het Geheim training “Slank-in-1-dag”

Mieke Kosters, de dame achter Het Geheim van Slanke Mensen, biedt naast haar boek ook de Slank Academy. De Slank Academy helpt je om:

  • Blijvend af te vallen
  • De regie te pakken over je eigen eet- en drinkgedrag
  • Weer relaxt en zonder schuldgevoel te genieten van het eten en drinken dat JIJ lekker vindt en van je eigen keuzes
  • Op een hele positieve manier met gewichtsverlies en met je eigen ineffectieve gedachten/patronen aan de slag te gaan (je mag alles, en wilt het niet)
  • Motivatie en inspiratie te halen uit de herkenbare voorbeelden van anderen

(c) Mieke Kosters – Het Geheim van Slanke Mensen

Één van de trainingen die de Slank Academy biedt, is de training “Slank-in-1-dag“:

“In 1 dag ontdek je de kracht in jezelf. Jij wilt niet langer te veel eten, maar afvallen en slank blijven. Als je de regie over je eigen eetgedrag pakt zeg je lachend: ‘Ik mag alles, en ik wil het niet’. Je kiest voor kwaliteit boven kwantiteit. Je doorbreekt je ineffectieve gedachten en patronen. Je eet wat je wilt en valt gemiddeld 6 kilo af in 8 weken!”

Op uitnodiging van Mieke mocht ik ook deelnemen aan deze training. Gewapend met mijn boek en een flesje Spa Blauw fietste ik naar De Bilt, waar de training plaatsvond. Samen met de andere deelnemers dronken we een kopje koffie en thee, toen Mieke ons kwam ophalen.

En yep, Mieke is slank. Maatje 36, mama van kinderen, hoe-doet-ze-dat-toch?-slank.  Na deze training zou ik haar geheim ontfutseld hebben! En, belangrijker nog, ook kunnen toepassen in de praktijk!


We starten met een voorstelrondje waar iedereen kort iets over haarzelf verteld. Sommigen hebben moeite met maat houden, sommigen kunnen eten niet loskoppelen van waardering of liefde, anderen eten uit emotie. Maar allemaal willen we werken aan het veranderen van ons gedrag en net zo slank worden als Mieke.

We krijgen een werkboek waarin we vandaag gaan werken, zelfstandig en in groepjes.

In het werkboek staan verschillende opdrachten, die ingeleid worden door een verhaal, filmpje of gesprek met Mieke. Er is voldoende ruimte tot het stellen van vragen, het bespreken van slanke (of minder slanke) keuzes en het is prettig om Mieke’s ervaringen te horen.

Mieke laat een foto zien waarop zij flink wat meer kilo’s met zich meedraagt – het onomstotelijke bewijs dat haar eigen ontwikkelde methode werkt: nu is ze een slanke den en lijkt ze inderdaad zo’n geluksvogel die alles kan eten wat ze wil.
Het leuke is dat ze vroeger altijd benijdenswaardig keek naar mensen die dat verkondigden. En nu is ze zelf één van hen. Practise what you preach!

Als opdracht moet je een mantra bedenken wat je kunt uitspreken, hardop of in jezelf, wanneer je een moeilijk moment hebt. Dit is het mijne. Ik stel mezelf op moeilijke momenten de vraag: is dit werkelijk wat je wil? Of wil je trots worden en kun je “nee” zeggen als een volwassene die de gevolgen van haar keuzes overziet.

Het jezelf gunnen van je ideaalbeeld is het belangrijkste dat ik geleerd heb tijdens de training. Ik ben ont-zet-tend goed in het verzinnen van smoesjes als het op eten aankomt. Ik heb het verdiend, ik had een rotdag, ik heb een goede dag, zo erg is het toch ook niet, morgen begin ik weer. Kortom: the whole shebeng! You name it, ik verzon er wel een smoesje voor.

Maar als ik eerlijk ben & terugkijk op dat gedrag is dat juist ten nadele van mijzelf! Ik liet eten de baas zijn over mij. Ik gun mezelf een slank figuur, een gezonde verstandhouding met eten en de regie over mijn eetgedrag. Ik eet niet langer teveel en weet: ik word net zo slank als Mieke.

De training biedt je nét dat beetje extra, een stukje persoonlijke aandacht, ruimte voor vragen en discussie met lotgenoten. Doordat je letterlijk huiswerk in een werkboek maakt, moét je aan de slag met je eigen gedrag en eetgewoonten.
Confronterend? Zeker. Waardevol? You betcha!

Ik zou de training dan ook aanraden aan iedereen die, naast het lezen van het boek, behoefte heeft aan een stukje extra begeleiding. Het heeft mij zeker beter op weg geholpen en inzicht gegeven in mijzelf en mijn eetgedrag. En, hoe leuk is dat, Mieke heeft mijn boek gesigneerd!

xoxo Lindsay (af)Vallen 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *