(*) REVIEW Gebruik van Gladskin bij acné

Gladskin review acne (1)
(*) Deze blog bevat producten die ik toegestuurd heb gekregen om te proberen.

Toen ik vorig jaar zwanger raakte, kreeg in ontzettend last van zwangerschapsacné. Niet onoverkomelijk, maar leuk is anders. Ik hoopte dat dit na de zwangerschap zou verdwijnen. Helaas is niets minder waar. Mijn huid blijft onrustig en heeft flinke knoeperds, vooral in mijn nek en op mijn kaaklijn. Typisch hormonale acné. Aan de ene kant wil ik me er niet te druk om maken, maar anderzijds is het toch míjn gezicht. Het eerste wat je ziet, als je je presenteert. Mijn focus gaat daarom ook steeds naar de puistjes die ik continu zie. Heel frustrerend. Gladskin ontwikkelde een product speciaal voor de onzuivere huid met acné en ik heb dit de maanden september en oktober getest. Benieuwd naar mijn ordeel? 

 

Gladskin review acne (2)

Verminder puistjes en een onrustige huid met Gladskin‘, dat is de belofte. Enthousiast begin ik op 1 september met smeren. De acné gel die ik van Gladskin krijg, is doorzichtig en doet zijn naam eer aan: duidelijk de substantie van een gel. De gel smeert makkelijk uit, prikt niet en voelt niet onaangenaam op mijn huid. Wel zorgt de gel voor een wat trekkerig gevoel. Ik heb vette t-zones, maar vochtarme wangen en vaak velletjes van puistjes die uitdrogen.

Gladskin review acne (6)

Daarom krijg ik er ook de daily care cream bij van Gladskin. Dit is een moisturizer die het droge en trekkende gevoel verminderd. En dat doet ‘ie. Één pompje is voldoende, de crème smeert goed uit en laat een gevoed laagje achter. Van de acné gel gebruik ik twee pompjes, overigens. Omdat ik best veel onzuivere gebieden heb, smeer ik de gel op alle onzuiverheden en de crème alleen op mijn droge gebieden.

Gladskin review acne (5)
Gladskin acné gel

Gladskin review acne (7)
Gladskin daily care cream

Wat ik jammer vind, is dat de crème geen SPF heeft. Oude acné littekens of verse open wondjes kunnen door zonlicht verkleuren en daarom is het gebruik van een SPF extra belangrijk bij een onzuivere huid. Je wilt niet dat de littekentjes extra kleurverschil in je gezicht geven, juist als je dadelijk van de puistjes af bent. Natuurlijk zou je er nog een SPF overheen kunnen smeren, maar dan heb je drie lagen op je huid gesmeerd en dat vind ik een beetje teveel van het goede. Ik hou van producten die meerdere functies combineren. Dus dat zou een verbeterpunt aan de daily cream zijn.

Je kunt de acné gel en daily cream van Gladskin samen in een 2-step-combination verpakking kopen, dat is handig. Ik smeer braaf twee maal daags met de producten van Gladskin. ’s Ochtends en ’s avonds, soms nog een derde keer als ik toevallig overdag douche en daarna opnieuw mijn gezicht verzorg. Het is niet moeilijk om de producten te gebruiken, simpelweg de acné gel smeren, even 10 minuten wachten, en dan de daily care cream eroverheen.

Ik vind de daily care cream erg lekker ruiken, de acné gel ruikt meer medisch. Mijn huid reageert niet geïrriteerd op de producten. Ook als ik gezichts make-up gebruik (foundation of poeder, hooguit twee keer per week), blijven de producten van Gladskin prima op mijn huid. Qua dagelijks gebruik en algemene reactie van mijn huid doet Gladskin het goed!

Gladskin review acne (2)

Gladskin review acne (3)

Gladskin review acne (4)

Gladskin review acne (6)

Gladskin mag over het gehele lichaam gebruikt worden. De voorlichter van Gladskin drukt me op het hart dat het belangrijk is om de acné gel consequent 2 tot 3 maal daags te gebruiken, gedurende minimaal 4 tot 6 weken. Het is mogelijk dat je al snel een verbetering ziet, maar het kan ook tot wel 6 weken duren. Daarom is het belangrijk om het gebruik echt even door te zetten. Het is ook mogelijk dat de klachten eerst iets toenemen omdat je huid moet wennen aan de werking van Gladskin.

Ze vertelt dat de acné gel het actieve ingrediënt Staphefekt bevat. Dit doodt alleen de slechte bacterie, staphylococcus aureus, die de meerderheid van de ontstekingen op de huid veroorzaakt. Door deze bacterie te doden kunnen klachten als puistjes, irritaties en roodheid verminderd worden.

En hoe werkt dit dan precies? Dit is wat Gladskin zelf op hun website schrijft:

Op uw huid leven miljarden bacteriën. De goede zijn belangrijk voor de bescherming en optimale conditie van uw huid. Maar er zijn ook slechte bacteriën op uw huid die ontstekingen kunnen veroorzaken en puistjes, bultjes en roodheid bij acne verergeren.

Gladskin is het enige product ter wereld dat de goede bacteriën intact laat en de slechte doodt. Dankzij het unieke bestanddeel Staphefekt™ kunnen ontstekingen worden voorkomen. Het resultaat: een rustige huid en vermindering van puistjes, bultjes en roodheid“.

In dit filmpje verduidelijkt dokter Floor het verhaal van Gladskin.

Meer inhoudelijke uitleg wordt gegeven onder het kopje technologie:

Traditionele huidproducten en antibiotica maken geen onderscheid tussen goede en slechte bacteriën en pakken dus ook de goede bacteriën aan die onze huid juist beschermen. In Gladskin zit Staphefekt™, dit is:

 • het enige product ter wereld dat uitsluitend de ongewenste Staphylococcus aureus bacterie aanpakt en de goede bacteriën met rust laat;
 • een enzym dat geen bijwerkingen veroorzaakt en volledig veilig is voor gebruik;
 • een logische en eenvoudige aanpak voor mensen met huidproblemen, die het gebruik van middelen met ongewenste bijwerkingen in veel gevallen kan voorkomen of beperken. Denk hierbij aan cortico-steroiden en antibiotica.
 • ook geschikt voor langdurig gebruik

Staphefekt™ doodt daarom zowel de S. aureus bacteriën die gevoelig zijn voor antibiotica als de antibiotica-resistente stammen.
Hierdoor bieden wij u een uniek middel aan in de strijd tegen ongewenste huidbacteriën. Met deze aanpak worden ontstekingen van de huid voorkomen. Bij veel mensen met acne, eczeem, rosacea en algemene huidirritatie kan dit een uitkomst bieden.

De technologie achter Gladskin producten komt voort uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door Micreos Human Health in samenwerking met het Zwitserse Federale Technologie Instituut (ETH) in Zurich. Meer informatie: www.staphefekt.com“.

Wow, wat een hoop informatie. Ik ben geen beautyblogger met kennis zoals mijn Houtense homegirl Serena, dus waag ik me niet aan uitspraken over de ingrediënten of wetenschappelijk onderzoek. Meer informatie over de ingrediënten vind je op het FAQ-gedeelte van hun website.

Ik ben gewoon een leek met acné die benieuwd is of het middel werkt ;-).

Binnen 6 tot 8 weken ervaart 84% van de gebruikers vermindering van hun acné, aldus Gladskin. Helaas behoor ik tot de overige 16%. Ik merk eigenlijk geen verschil tijdens het gebruik van de Gladskin acné gel en daily cream. Mijn puistjes worden niet minder, maar ook niet meer. Ik vind de producten fijn in gebruik, ze smeren lekker weg en ruiken prima, maar dat is niet waar ik Gladskin voor gebruik. Ik wil een huid zonder onzuiverheden!

Before after Gladskin

De eerste 6 weken bleef ik hoopvol, want als je worstelt met huidproblemen blijf je hopen op een wondermiddel. Helaas blijft het resultaat ook na 8 weken, of zelfs nu na bijna 10 weken nu, uit. Jammer genoeg is Gladskin dus niet hét wondermiddel voor mij. Het zou kunnen dat ik geen drager ben van de bacterie waar Gladskin voor ontwikkeld is. Als het niet die bacterie is die mijn acné veroorzaakt, strijdt Gladskin op mijn huid tegen iets wat daar niet te vinden is. Dan is het logisch dat ik geen resultaat zie.

Ik zou natuurlijk altijd weer aan de anticonceptiepil kunnen gaan, dat werkt als een tierelier tegen mijn acné. Maar dat wil ik liever niet (meer). Dus blijf ik doorzoeken naar dat ene middeltje dat mijn (hormonale) acné zal temmen.

Hebben jullie ervaring met Gladskin? Of met andere middelen tegen (hormonale) acné? Vervelend hè, als je zo worstelt met je huid? :-(

Liefs,
Lindsay

6 reacties

 1. Balen, ik snap heel goed dat je die acne liever kwijt bent ;-) Denk je de puberteit goed te zijn doorgekomen, krijg je weer andere huidproblemen waar niemand iets over gezegd had. Ik heb zelf al maanden bultjes op mijn wang, die afwisselend groter en kleiner waren. Na een bezoekje aan de dermatoloog blijkt het rosacea te zijn. Ik kwam de producten van Gladskin daarvoor ook al tegen, maar zit nu eerst aan een antibioticakuur voorgeschreven door de dermatoloog. Zou een dermatoloog jou niet verder kunnen helpen? Het is lastig dat wat voor de een werkt voor de ander niet werkt. Ik vind de producten van Paula’s Choice heel fijn. Hopelijk vind je snel de oplossing voor jouw huid.

 2. Ik ben een trouwe lezer maar laat nooit een reactie achter, vandaag wel :) Super vervelend dat je er zo’n last van hebt! Mijn huid is enorm vooruitgegaan sinds ik de adviezen van Caroline Hirons opvolg (www.carolinehirons.com). In de sidebar staan haar ‘cheat sheets’, die samenvatten wat de sleutel is tot een betere huid. Heel veel dingen die ze zegt zijn eigenlijk heel logisch, en toch doet 90% van de vrouwen volgens mij wel dingen die niet goed voor je huid zijn..
  Ik ben volgens die adviezen beetje bij beetje mijn huidverzorgingsroutine gaan aanpassen en nu tevreden met mijn huid. Alleen rond de menstruatie nog wel eens een pukkeltje op mijn kin, maar daar kan ik wel mee leven.
  Hoop dat je er iets aan hebt, veel succes!

 3. Paula’s choice/ jetske ultee methode! In ieder geval de stappen mild reinigen, dan 2% salicylzuur gebruiken als exfoliant (niet scrubben), mild hydrateren…. Werkt als een tierelier! En de reiniging en hydratatie kunnen prima van een ander merk, bv oil of olaz super parfumvrije 7 effects creme.

 4. Oh wat jammer. Ik heb, vooral sinds mijn zwangerschap, een super onrustige huid, en net zoals iedereen met acne, op zoek naar hét wondermiddel.. Ik heb binnenkort een afspraak bij een huidtherapeut, dus ik hoop dat zij mij verder kan helpen. Ik weet in ieder geval dat dit niet gaat helpen!

 5. De producten van La Roche Possay, speciaal voor milde acne. Bij mij is het precies hetzelfde en niets werkt. Door deze producten merk ik dat mijn huid niet meer rood is en er frisser uitziet. Daarnaast veel water drinken en vooral karnemelk! Dit zuivert en dit merk ik echt.

 6. Ik heb zelf rond mijn 22e hormonale acne gekregen, niet door zwangerschap overigens. Wat mij heel erg heeft geholpen zijn de middelen van Too Improve. Dit is met name voor tieners gemaakt, zie je goed terug op de website (hilarisch maar waar wordt f*ck je puistjes!! overal gescandeert). Maar het werkt voor mij echt ontzettend goed. De acne was binnen enkele weken echt minder en uiteindelijk verdwenen. Succes! Hoop dat je er snel van af bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *